Şimdi Ara

am3/am2 konusunda tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar P4 eskidi, bende 2 senedir uzak durduğum oyun oynamayı çok özledim, dedim bir sistem toplayayım hazır ötv indirimi varken.
    Şimdi yardımınıza ihtiyacım olan bikaç konu var:
    Ötv indirimi ne zaman kalkıyor kesin bir tarihi varmı? Exayı aradım belli değil ağustos ortası kalkar çabuk ol dediler. Ama sanki hemen alayım diye geçiştirdi:)
    PhenomII X4 955 ile 940 arasında kaldım. AM3 ile ddr3 platformuna geçmek çok lazımmı emin değilim. Upgrade için gerekli olabilir ama en az 2 sene dokunmadan kullanılır zaten 940 lı bir bilgisayar diye düşünüyorum. Sizcede ddr2 1200mhz yeterlimi ddr3 e geçmeye gerek varmı?
    Ayrıca am3 platformuna geçmek ddr2-3 haricinde bir yenilik getiriyormu?
    Anakart olarak Gigabyte MA770T-UD3P / DDR3 1666mhz modeli AM3 için çok uygun duruyor yabancı inceleme siteleri f/p oranına 10 puan vermişler genelde ama hep 710-810 işlemcilerle test etmişler o zamanlar 955 yokmuş tabi. Sitesinde 955 de desteklenen işlemciler arasında gösteriliyor fakar 125 watt olması bir sorun yaratır mı yada yongaseti 770 olması ne kaybettirir? Fiyat olarak 790FX anakartların çok altında.
    Bir AM3 birtanede AM2 anakart önerisi alabilirmiyim? :)
    İyi forumlar. Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşım sen bütçeni yaz ona göre tavsiye verelim.Elinde olan-olmayan parçaları da yaz.Dediğin gibi x4 940 2 sene hatta daha fazla gider hem daha ucuza gelir.Bu arada 1200mhz ddr2 remler hem az bulunur hem de aşırı pahalı olur..800 yada 1066 standart hızda düşük gecikmeli bellekler pekala işini görür.
  • o anakart fiyatına göre çok iyi. phenom II 955 ten sonra çıktı diye biliyorum çünkü güney köprüsü sb710.
    bence ddr3 sistem kur, alacağın ram e dikkat et. 1600mhz alacaksan cl8 olsun. ddr2 ye göre faydası olur.
  • bu arada ddr2 sistem toplayacaksan ve büyük ihtimal phnom II lacaksan güney köprüsü sb710 veya sb750 olmasına dikkat et. acc gibi bişey o sayede daha yüksek hızlara çıkman kolay oluyor veya daha randımanlı kullanıyorsun ayrıntılı hatırlamıyorum. phenom II lerdeki kullanılmayan 6 pin sb710 veya sb750 ile kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 24 Temmuz 2009; 1:52:55 >
  • Ben de aynı durumdayım ve ben şahsen aşağıda belirttiğim durum nedeniyle Phenom II X4 955'te karar kıldım. Hem AM2/AM2+ hem de AM3 soketli anakartta kullanabileceğim yani. Ama 940'ta bu yok. Bilindiği gibi 940 modeli AM2+ ve 955 modeli AM3 yapıda.

AM2/AM2+ sokette kullanılabilir işlemciler: AM2, AM2+ ve AM3 işlemciler
    AM3 sokette kullanılabilir işlemciler: AM3 tiptekiler (AM2/AM2+ işlemciler kullanılamaz)
  • bütçem şu anda 1300tl. Eski pcmi server yapmayı düşünüyordum ama gerekirse satabilirim P4-2.4 1GB-RAM Radeon9600 falan kaça gider bilmiyorum ama toplam bütçem bu fazla zorlamak istemiyorum. i7 aslında ilerde upgrade i en fazla destekleyen platform gibi duruyor ama o kadar çıkmak istemiyorum.
    -MA770T-UD3P anakartı 770 kullandığı için en tek eksiği crossfire desteklememesi/tek pci slotu mu oluyor? Eğer öyleyse büyük ihtimal bu anakartla birlikte 955 alırım 2 ekran kartı kullanıcağımı sanmıyorum onun yerine ilerde dx11 destekleyen tek ekran kartıyla değiştiririm.
    Emin olamadığım konu 955 bu anakart ile test edilmişmi? Ben bulamadım genelde hep 790FX/GX anakartlar ile testleri yapılmış 955in. Bu anakart güzelim 955 işlemciyi ezicekse 940ta kalırım daha iyi yada 1500ü geçmeyen 955li 790FX li bir sistem toplamaya çalışırım.
    Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.