Şimdi Ara

AM3+ İşlemci Soğutucuları AM4 Uyar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
16.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar cevap vermiş ben ilk çıktığı zaman almıştım
    www.itopya.com
    Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
    https://www.itopya.com/amd-am4-upgrade-kit/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    bu kitte soğutucu yukarıya bakıyor benim kasada üstte fan olduğundan sorun yaşamıyorum ama arka egzoz fana baksa daha iyi olur.

Bu kiti takınca fan arka egzoza bakıyormuş daha iyi.

• Kesin konuşmak istemem fakat fotoğrafta işaretledigim üzere, bunun AM3 Bracket olduğunu düşünüyorum kendim AM3 destekli soğutucu ile denemedim ryzen stok soğtucusunu kullanıyorum. Fakat bu bracket neredeyse tüm ryzen anakartlarla geliyor ve AM3 bracketi çok anımsattı bana, biraz araştırdım fakat bilgiye ulaşamadım bu bir AM3 bracket mi diye. Lakin AM4 bracket hali hazırda bundan çok daha farklı görsel olarak benzerlikleri yok.

AM3+ İşlemci Soğutucuları AM4 Uyar mı?

• Sadece şekil olarak benziyor.
    AM3+ anakartın parçası AM4 Ryzene uymaz.
    Delik mesafeleri arasındaki fark resimlerde gözüküyor.

Ancak montajda vida ve back plate gerektirmeyen bazı soğutucu modelleri var.
    Cooler Master Hyper T4, Hyper TX3i, Deep Cool Gammaxx Serisi gibi anakartı kasadan sökmeden stok fan gibi takılan
    Bunlar AM3+, FM2+ ve AM4 e aynı anda uyumlu.

• Arkadaşlar hiç bir yerde bilgi bulamadım.x4 860 aldım kule soğutucu alacağım ama gelmesi uzun sürer.gelene kadar am3 ün stok fanını kullansam olurmu.kullanacağım stok fanın işlemcisi athlon 64 x2 215 2.7ghz 2 çekirdek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba hortlamış gibi olacak ama d92 icin am4 uyumu nereden bulabilirim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.amazon.com.tr
    Thermaltake Frio Advanced 2x130mm Fanlı 230W destekli İntel / AMD Uyumlu İşlemci Soğutucusu CL-P0596: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/Thermaltake-FBA_4716872053889-Frio-Advanced-So%C4%9Futucu/dp/B006DKH1SA

bu soğutucuyu am4 için kullanabilir miyim acaba ?
  • Zalman cnps20lq bunun uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: donda

Kesin konuşmak istemem fakat fotoğrafta işaretledigim üzere, bunun AM3 Bracket olduğunu düşünüyorum kendim AM3 destekli soğutucu ile denemedim ryzen stok soğtucusunu kullanıyorum. Fakat bu bracket neredeyse tüm ryzen anakartlarla geliyor ve AM3 bracketi çok anımsattı bana, biraz araştırdım fakat bilgiye ulaşamadım bu bir AM3 bracket mi diye. Lakin AM4 bracket hali hazırda bundan çok daha farklı görsel olarak benzerlikleri yok.

benim am3 anakartın böyle am4 ile alakası yok ama belki am3 veya am4 stok soğutucular uyar. ayrıca imzamdaki anakartın am3 uyumluluğu var buna benzer başka am4 anakart çıktımı bilmem

AM3

BU DA AM3 AM4 UYUMLU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Şubat 2020; 1:13:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

benim am3 anakartın böyle am4 ile alakası yok ama belki am3 veya am4 stok soğutucular uyar. ayrıca imzamdaki anakartın am3 uyumluluğu var buna benzer başka am4 anakart çıktımı bilmem

AM3

BU DA AM3 AM4 UYUMLU

Alıntıları Göster
    Hocam bu benim post baya eski ama AM3, AM4 farklı soğutucular, benzedikleri için zamanında sormuştum. Bu arada Crosshair 6 hem AM3 hem AM4 soğutucu destekleyten tek anakart.

• donda kullanıcısına yanıt
    ooyyy 2017 imiş pardon ya yeni sanıp yazmıştım
  • Hem bilgilendirme hem de konuya bir sonuç getirelim.

AM4 anakartlar üzerinde gelen tırnaklı sistem AM2/3/3+ ile aynı. Ben şu an eskiden kalma FX 8150 içinden çıkan Cooler Master stok soğutucuyu kullanıyorum. Ryzen 3 içinde gelen soğutucu çok basit, İntel soğutucular gibi. FX serisiyle gelen soğutucu çok daha güçlü, bakır tabanlı ve bakır borulu. Yukarıdaki görselde arkadaşın attığı iki tırnaklı sistem birebir aynı. Elinde eski tırnaklı sisteme sahip daha güçlü soğutucu olanlar kullanabilir.
  • Buradaki videoda nasıl yapılacağı anlatılıyor.

am3 soğutucuyu am4 anakartta kullanmak diye
  • AM4 kit braket olmadan montaj için, aklınızda bulunsun.
    https://forum.donanimhaber.com/cooler-master-hyper-212-evo-kit-olmadan-am4-montaj-rehberi--143505907#143593639

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stubbornpride -- 21 Mayıs 2020; 23:36:56 >
  • bi hort da benden .bende böyle bi macera yaşayacaktım
    Ricks Techyoutube
    AM4 CPU cooler attempted install on AM3+
    https://www.youtube.com/watch?v=Py0nEqSuP0E
  • Bilgilendirici cevaplar için emeğinize sağlık bende de arka plakası ve vidası olmayan bir vortex plus var, stoktan iyi olur diye tahmin ediyorum, 4 tane borusu var sonuçta... Boru değil.
  • Hortlattığım için üzgünüm arkadaşlar. Bir problemim var. 7600k varken kullandığım Xigmatek S1283W model hava soğutucumdan memnun kaldım bayağı. Şimdi ryzen 3600'e geçtim. Aynı soğutucuyu ryzen'a takmak için hangi am4 soğutucu kitini almam lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Buradaki videoda nasıl yapılacağı anlatılıyor.

am3 soğutucuyu am4 anakartta kullanmak diye
    anakartın altında takılan metal bir plaka var.

am3 uyumlu bu plaka am4 anakarta her yalukarda takılabiliyor mu?

o plaka olmadan soğutucuyu anakarta montelersek anakartı kırma riski yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

anakartın altında takılan metal bir plaka var.

am3 uyumlu bu plaka am4 anakarta her yalukarda takılabiliyor mu?

o plaka olmadan soğutucuyu anakarta montelersek anakartı kırma riski yok mu?

Alıntıları Göster
    Ben videodaki gibi yaptım oldu ama yeni plakayı kullandım eskisi uyumsuz zaten. Sizde olur mu bilmem tam olarak takmadan önce vidaları geçirerek deneyin bence. Deneme yapın.

Stok soğutucuya göre 15 derece fark etti bir de yeni soğutucu almamış oldum güzel oldu. Sessizliği zaten süper.

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Ben videodaki gibi yaptım oldu ama yeni plakayı kullandım eskisi uyumsuz zaten. Sizde olur mu bilmem tam olarak takmadan önce vidaları geçirerek deneyin bence. Deneme yapın.

Stok soğutucuya göre 15 derece fark etti bir de yeni soğutucu almamış oldum güzel oldu. Sessizliği zaten süper.

Alıntıları Göster
    bende öyle yaptım.
  • 4790k da kullandığım silverstone sıvı soğutucuyu ryzen 3600xte capraz şekilde kullandım. Hyper 212 evo yuda biraz daha zor şekilde plastik takozlar keserek şu anda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 11 Eylül 2020; 19:0:56 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.