Şimdi Ara

Am4 Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ryzen 1600x işlemcisi ile kullanacağım 350 serisi bir anakart önerir misiniz? Üst düzey sistem kuracak kadar oyun delisi değilim. O nedenle abartıya kaçmayacak şekilde işlemcinin hakkı hangi anakarttır tavsiyelerde bulunur musunuz? Anakart alınırken dikkat edilmesi gereken özellikler nedir?

Kasa: Dark N10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacazade -- 15 Eylül 2017; 16:47:43 >

• Yardımcı olabilecek bir babayiğit yok mu?
  • Bütçe?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

Bütçe?

Üst düzey bir sistem kurmayacağım o kadar oyun delisi değilim. işlemcinin hakkı neyse abartıya kaçmadan onu alayım diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolyordam35

http://www.hepsiburada.com/asrock-ab350-pro4-2x-pcie-x16-3200-mhz-oc-ryzen-ddr4-2400mhz-apu-atx-am4-anakart-asrab350-pro4-p-HBV00000553YQ?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=EAIaIQobChMIwvbkkOmm1gIVRI0bCh1LIgw7EAQYASABEgK8wPD_BwE

Öneriniz için teşekkürler. Neden bu modeli tavsiye ettiniz? Diğer markalar vs dururken. Hani bu konu da tecrübeli değilim alırken hangi özelliklerine dikkat etmem gerekiyor onu öğrenmiş olayım.

• karacazade K kullanıcısına yanıt
    anakartın üstündeki sogutuculara dayanarak bunu onerdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O soğutucular daha mı iyi? Ayrıca o kartın ekstra başka güzel özelliğşi var mı(Hani şundan soruyorum aynı markanın bile o türde çok kartı var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacazade

quote:

O soğutucular daha mı iyi? Ayrıca o kartın ekstra başka güzel özelliğşi var mı(Hani şundan soruyorum aynı markanın bile o türde çok kartı var)

hocam benim onerim bu iki anakarttan biri olur ikisinin de sayfalarinda yazan teknik detaylari okuyup (hatta en onemlisi kullanacaginiz ramlerin destek listesinde olup olmadigina bakarak karar verebilirsiniz.

https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp

https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/

• quote:

quote:

quote:

hocam benim onerim bu iki anakarttan biri olur ikisinin de sayfalarinda yazan teknik detaylari okuyup (hatta en onemlisi kullanacaginiz ramlerin destek listesinde olup olmadigina bakarak karar verebilirsiniz.

https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp

https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/

Tavsiyeniz için teşekkürler ab350 kartların b350 kartlardan farkı nedir?

Ab-350yle b350ler ayni anakartlar. bahsettiginiz fark b350m lerde olabilir o da anlasilabilecegi gibi daha ufak versiyonlar boyut olarak. Tercihen ram slotlari da azalabiliyor usb sata baglantilariyla beraber ve vrm sogutmalari olmayabiliyor.

• quote:

Ab-350yle b350ler ayni anakartlar. bahsettiginiz fark b350m lerde olabilir o da anlasilabilecegi gibi daha ufak versiyonlar boyut olarak. Tercihen ram slotlari da azalabiliyor usb sata baglantilariyla beraber ve vrm sogutmalari olmayabiliyor.

Teşekkürler. asrock ta vrm soğutucu var değil mi?

Ayrıca dual bios olması önemli midir?
  • quote:

quote:

dual bios biostan kaynaklanan bi sikinti oldugunda pcyi acamazsaniz digerini kullanmaniz icin gerekli olabilir evet.

• quote:

quote:

quote:

dual bios biostan kaynaklanan bi sikinti oldugunda pcyi acamazsaniz digerini kullanmaniz icin gerekli olabilir evet.

Sizi de çok yorduk ama son bir soru. Kullandığım kasa Dark N10 bu kart için uygun mudur? Kasanın ön tarafında ki usb3 portlarını anakarta takabilir miyim? Elimde 990fxa d3 anakart vardı usb3 desteği olmasına rağmen kasamın usb3 portunu kullanamıyordum .

Evet bu kart icin uygundur ve usb 3.0lari kullanabilirsiniz. Yerinizde olsam daha once acmadim ama acilmia konular var bu iki anakart icin forumda oylama acardim hangisi daha cok oy alirsa onu alirdim ikisi de guzel anakart hangisini secerseniz secin bi fark olmaz.

• ASRock AB350 Pro4 modeli fiyatına oranla iyi bir seçim olur. Rakiplerinle oranla faz sayısı daha fazla, fazlarda pasif soğutucular var, sata desteği 6 adet, bu seviye anakartların bir çoğunda 4 adet sata desteği var. Kısacası bende bugün Ryzen tabanlı bir sistem kuracak olsam ilk tercim f/p oranı nedeniyle bu anakart olurdu.
  • Yrdımcı olduğunuz için teşekkürler. Asrock u alacağım.
  • Asus Prime B350 Plus'ta USB 3.1 Gen 2 var ve o civardaki anakartların hiçbirinde Gen 2 desteği yok. Sırf bu yüzden Asus almak daha mantıklı geliyor ama şu faz sayısı muhabbeti de kafamı karıştırıyor. Overclock performansını etkiler mi? b350 plus 40 lira kadar ucuza bulunabiliyor bazı yerlerde bi de böyle bir durum var.
  • asterisk* kullanıcısına yanıt
    Yine kafa karıştı usb 3.1 gen 2 çok önemli midir? aSUSUN başka ne gibi avantajalrı vardır?

OC ve soğutucu bakımından asus mu daha iyidir asroc mu?
  • quote:

Yine kafa karıştı usb 3.1 gen 2 çok önemli midir? aSUSUN başka ne gibi avantajalrı vardır?

OC ve soğutucu bakımından asus mu daha iyidir asroc mu?

USB 3.1 GEN 2, yeni nesil USB arabirimi ve çok daha hızlı veri aktarıyor. OC ve VRM soğutucusu konusunda B350 Tomahawk tavsiye ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-b350-tomahawk-am4-amd-ryzen-ddr4-2666mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.