X570 Tomahawk Ryzen 5600X Corsair 2x16 3600CL16 Kullandığım üçlü bu şekilde. İleriye yönelik olması nedeniyle AM5 platformuna elimdekileri de satarak geçsem tahmini ne kadar bir masraf olur? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AM4 sistemi yenilemek ne kadar tutar?
-
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkürler hocam cevap için. aslında 5700X3D sipariş verdim her şeyi değiştirmekle uğraşmayım diye, ama merak ettim. elimdekiler 8-9 etse, 9-10 bin fark vermek ileriye yönelik destek olacağı için yine de fena durmuyor. 7500F zaten pek farkı yok gibi duruyor 5700X3D'den. şimdilik sadece elden 5600X'i çıkarıp AM4 ile devam edeyim, ileride satmak istersem 5700X3D ile birlikte anakart ve rami satmak daha kolay olur gibi sanki. bir şey daha merak ediyorum bir ara AM5 ile ilgili sorunlar vardı geç açılma, ram uyumu expo vs. onlar halen devam ediyor mu? DDR5 kitler de pek hızlı değildi
-
elinizdeki parçalar iyi oldugu ıcın kalmak fena fıkır degıl ,16 ram b450 anakart olsa değiştirin derdim,tabi kullanım amacınız ne o da var.
başlardaki kadar sorun yok heralde am5de,yinede am5 kullananların konusuna sorun ıstersenız..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanılan ekran kartı ne ki acaba ? 5700x3d muhtemelen yetecektir abartı bir şey deilse kart. Gerçi almışsınız galiba işlemciyi. Sorulan soruda Am5 te ram ve yavaş boot etme sorunları son güncel bioslar la ve bios ta ram bölümündeki bir kaç ayar açılması ile büyük ölçüde çözüldü.
-
6800 XT var hocam. Online oyunlar için aldım çok da gerekli değildi aslında biraz da meraktan bendeki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım ok , 5700x3d online oyun oynanıyorsa denildiği gibi, özellikle full hd da 5600x e göre daha iyi besler kartı. 2k da 5600x te aslında hemen hemen yeterli. Ama 2 k da da yine 5700x3d ile sonuçlar biraz daha iyi olur.
Siz kartı uzun süre kullanacaksanız 6800xt yi, 5700x3d yeterli am5 e geçmeye çok gerek yok. Fakat ilerde veya yakın sürede daha güçlü amd veya nvidia karta geçilecekse am5 gerekebilir onda daha iyi işlemciler var ve ilerde de çıkar.
Ama şu an bnce 6800xt için geçmeye gerek yok uzun süre ekran kartı değişmeyecekse.. Şu da kendi fikrim "bütçem var am5 e geçerim sorun yok deniliyorsa" yılbaşından sonra piyasa değişir ve dolar kıpırdarsa işlemci ,anakart , ram almak bugüne göre daha külfetli olur o da bir gerçek. Dediğim gibi aslında sistem şu an elinizdeki kart için yeterli. 5700x3d ve 6800xt için .
-
Arkadaşlar Am5 e geçmeyi istiyorum anakart, ram ve işlemci alacağım. Aldıgım anakartta bios güncellemesi yapmadan am5 işlemciyi kullanabilir miyim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Am4 sistemde sorununuz yoksa boşuna geçmeyin. R5 7600x - 6800 kullanıyorum. 2023 ilk çeyreğinde yeni çıkmış platform diye tercih ettim o zaman için bir ton sorunla uğraştım. Günümüzde eskisi kadar sorun yok ama meraktan geçmeye değmez. Senede bir - iki sürücü güncellemesi geliyor, bir kaç ayda bios güncellemesi geliyor 😀 sürekli yeni işlemci geliyor AGESA güncelleniyor filan tabii. Yine de heyecan arıyorsanız saatlerce bios ayarı yaparım, stres testi yaparım diyorsanız o zaman tam yeri
Düzenleme: bu uzun bios ayarlaması stabil noktayı bulana kadar. Bulduktan sonra sıkıntısı yok. Yaklaşık iki senedir aynı bios profilini kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 1 Kasım 2024; 13:22:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5700x3d alın devam sistem iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X