Şimdi Ara

Laptop'a sıvı dökülünce tamir ücreti ne kadar tutar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Komşu sordu bunu bana, anakart fiyatları nedir en az ve en çok kaç para tutar tamiri acaba...

• laptopa sıvı döküldüğünde makina çalışıyorsa, servis ücreti yeni alınacal laptop kadar oluyor mlsf. eğer donanıma elin yatkınsa alt kapağı açıp içeriye bir gözatman iyi olur. belki oluşan kısadevreyi bulup temizlersin. iyi şanslar.

eğer makina çalışmıyorsa ve komşun satmayı düşünüyorsa dvdrw'a talibim. donanımhaber hatırına bişiyler ayarlarsın inşllh
  • bnm de döküldü ama hiç bir sorun yok zor yetiştim ama cola döküldüğünden bi yapıskanlık söz konusu bazı tuslarda temizledm ama eskisi gibi deil.Sadece üstündeki tüm tusları deistirmek istesem.Servis ne kadar ücret alır acaba ?
  • Bunu ezbere söylemek zor olur. Masraf bozulan parça sayısı ve fiyatı ile doğru orantılı olarak değişecektir.
  • Eğer laptopunuza bişi döküldüyse ilk önce pilini çıkarıp elektrikle temesını kesin makinayı kesinlikle açmayın. (Tabii 1 şise su dökülmediyse). Servise öyle götürünki kısa devre oluşmamış ve masraf çoğalmamış olur.
  • Alet şu an elimde, markası Fujitsu Siemens k7600, özellikleri de netten bulduğum kadarıyla:

Fujitsu Siemens AMILO K 7600 - Athlon XP 2500+ / 1.86 GHz - RAM 512 MB - HDD 40 GB - CD-RW / DVD-ROM combo - ProSavage8 - Win XP Home - 15" TFT 1024 x 768 ( XGA )

Alet çalışırken içine sıvı dökülmüş ve kapanmış bir daha da açılmamış...

neonxxl1001, üzerinde dvd writer bile yok gördüğün gibi..

Bu aletin anakartı kaç paradır acaba?
  • sorulması gereken soru o anakart yada diğer parçalar bulunabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

sorulması gereken soru o anakart yada diğer parçalar bulunabilir mi ?

Siemens'in teknik servisinde bulunur diye düşünüyorum ben, ürettikleri bir ürüne en az 10 sene yedek parça desteği vermeleri zorunlu diye biliyorum..
  • avrupa ülkelerinde öyle ama Türkiye de o kurallar ne kadar işliyor tartışılır...ve o bilgisayarın şu an 2 .el parası neyse en az o kadar fiyat çekeceklerdir..Belki fazla..

Yani aslında demek istediğim komşunun yenisini almasının daha mantıklı olduğu..
  • Teşekkürler yorumun için..
  • Birde sorunun sadece ana karta olup olmadığını bilmemen eğer öyleyse clarion un dediği gibi ikinci el pc fiyatı çekebilirler. Ama ana kartı alıpta sonra başka sorunların çıkma olasılığını göz önünde bulundurursak yeni bir pc alman tavsiye edilir.
  • Tamamdır arkdaşlar, anlaşılan yeni bir laptop almasını tavsiye etmem lazım komşuya, zaten eski bir model tamiri gereksiz...

Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.