Şimdi Ara

AM5 Sistem Anakart CPU Beslemesi Hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anladım hocam, detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. 2 adet m2 ssd var sistemde oyunları diğerine yükleyip deneyeyim o halde. Ramler dual bağlı ama frekanslarına bakmadım açıkçası. Psu yu da değiştireceğim yakın zamanda. Psu da totalde 3 tane cpu/pcie soketi var o yüzden ekran kartı bağlantısını 2 çıkıştan vermek yerine cpu bağlantısını 2 çıkıştan verdim. Kolay çözüm olarak formatı bi daha deneyeceğim. Daha önceden de bu tarz fps/donma problemleri yaşadığımda formatla çözülebiliyordu, umarım yine aynısı olur. Sistemde ekstra program olarak logitech uygulaması ve advenced system care var başka da bir şey yüklü değil. Single player oyunlarda da deneyeceğim bakalım ne olacak. Tekrardan teşekkürler hocam.

• Selamlar, benim de bir sorum olacaktı.

Anakart = Asus prime x670-p

PSU = msi mag A850gl

AM5 Sistem Anakart CPU Beslemesi Hk.

-psudan 24 pinli kabloyu anakarta ("C" girişi) bağladım.

-psudan 2 tane 8pinli cpu kablosu çıktı bir tanesini "B" girişine bağladım. Diğer 8pinli cpu kablosu boşta kaldı ama ortadan ayrılabiliyor(4+4 olacak şekilde.)

4 pinli kısmı boşta duracak şekilde ve diğer 4 pinli kısmı "A" girişinde olacak şekilde mi bağlamam gerekiyor? @Erhan1982DZC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pidgeotto00 -- 11 Aralık 2023; 18:54:17 >
  • pidgeotto00 P kullanıcısına yanıt

Selamlar , işlemciniz ne bilmiyorum oc olacak veya tdp değeri çok yüksek bir işlemci ise yük altında diğer 4 pin bağlantıya ihtiyaç duyabilir.

Değilse normalde çoğu işlemciye tek 8 pin yeterli geliyor.

Sorduğunuz soruda evet diğer 4 pini de takmak istiyorsanız ayrılabildiği için bir 4 pin i sokete takılcak , diğer ayrılan 4 pin de kenarında durabilir.

Aynı anakartı kısa bir süre 7700 işlemci ile tek 8 pinle rahatça kullanmıştım. Tabi ryzen 7700 tdp değeri çok yüksek bir işlemci değildi.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkürler. 7950x3d işlemci. takmam gerekiyor sanırım

• pidgeotto00 P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim , o işlemcinin normalde TDP değeri 120 watt ama ekstra yüke girdiğinde bazı oyun veya stress testlerinde harcanan watt miktarı artar.

Onun için 2. kabloyu takmak yararınıza olacaktır. Zaten psuda da yeterli kablo var .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet taktım. teşekkürler tekrardan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.