Şimdi Ara

AMATÖR ÇEKİM İÇİN DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya birisi casio'nun pek iyi olmadığını söyledi... Aslı var mıdır?
    Tam da z75 almaya karar veriyorken....

Evin içinde çekim yapıcam, noise sorununun olmaması gerek....
  • Valla ben de tam gidip z75 alacaktım nerden çıktı bu şimdi yaaa offff nedir bunun doğrusu???
  • ya wallahi kablom napsak ki?
    z75 herşeyiyle çok güzel makina... Manuel focus bile var ya... 30 küsur tane best shot modu var...
    Ama işte az ışıklı ortamda çekimi nasıl....
    Dükkan içinde denemeyi düşünüyorum be...
    Kapalı ortamda 3-4 m uzaktaki birini çekince (arka zemin koyu olsun, siyah-kahve gibi) belli olur nası olduğu...

Onun dışında zaten deklanşör gecikmesi 4 ile 1/2000 arasında değişebiliyo...

Sorun çıkmaz sanırım... :)

Zaten açıkhavada cep teller bile güzel foto çekiyor....
  • kablom bu arada megapiksele bakıp karar verme. Netliğin mp. ile alakası yok.. :)
  • bu işin uzanı CANON dur A530 veya A540. 540'ı tavsiye ederim...
  • Pikare dostum ne yaptın bi karar verebildin mi?
  • arkadaşım z75'e söyle bir baktım ama review lerdede çok net bir bilgi yok daha doğrusu öyle sağlam bir inceleme bulamadım kimisi bizde hayal kırıklığı yarattı diyor kimisi güzel diyor fakat kimsede aha size çektiği fotolar alın bakın demiyor durum böyle oluncada kesin bir yargıya varmak imkansız gibi.Ama genel olarak makinanın beğenilmeyen yanları tuşlarının fazla ergonomik olmadığı söyleniyor makinanın yeteri kadar keskin fotolar veremediği söyleniyor(aslında en çok eleştirilen yanı bu olmuş)Birde is açıkken iso'yu oto modda bırakırsanız loş ışıkta makinanın direk iso800 seçtiği bu yüzdende oldukça noise şu fotolar çekildiği söyleniyor ama isoyu kendiniz seçerseniz böyle bir sorun olmaz heralde.iso-noise olaraktanda iso50-100 de fotoların temiz olduğu iso 200 de noise oluşmaya başladığı ama standart baskıda sorun olamayacağı iso400 ve 800 de ise oldukça noise lu fotlar elde edildiği söyleniyor ki bu değerlerde normal bence.

http://www.thinkcamera.com/news/article/mps/UAN/421/v/1/sp/
    bu sayfanın altına doğru iso-noise ilişkisini göstermek için resim konmuş bi bakın isterseniz.

• yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Ben şimdiye kadarki incelemelerimi sunayım. Sanyo E6 özellikle makrolarda çok iyi video kalitesi de süper ama gece çekimleri kötüymüş o yüzden eledim. Panasonic de noise sorunu varmış o yüzden onu da eledim. Casio z75 de sorunlu görünüyor ben kullanıyorum ve çok memnunum diyeni de görmedim o yüzden onu da eledim. Canon a540 ın LCd ekranının çözünürlüğü çok kötüymüş o yüzden onu da eledim. Yarın gidip CANON a550 alacağım bu durumda...
  • hocam bu arada diğer alternatifin nikon l2 için bir sürü örnek fotoğraf buldum.şu linklere bi bak

http://www.imaging-resource.com/PRODS/CPL2/CPL2THMBS.HTM
    http://www.cameras.co.uk/html/sample-images.cfm?camera=Nikon%20Coolpix%20L2
    http://www.megapixel.net/reviews/nikon-l2/l2-samp.php
    http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/l2_samples.html
    http://www.photoxels.com/nikon-l2-photo-gallery.html

fotoları incelemedim ama öyle bir baktım l2 nin performansı bence gayet iyi gibi duruyor.z75 se tamamen bir muamma . eğer z75 i inceleme şansı bulabilirsen çok iyi olur bence ama hakkında her türden yorum bulunan bir makinayı hiç incelemeden almak kumar oynamaktır bence.yerinde olsam bu iki makinanın arasında nikona yönelirdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: kablom

yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Ben şimdiye kadarki incelemelerimi sunayım. Sanyo E6 özellikle makrolarda çok iyi video kalitesi de süper ama gece çekimleri kötüymüş o yüzden eledim. Panasonic de noise sorunu varmış o yüzden onu da eledim. Casio z75 de sorunlu görünüyor ben kullanıyorum ve çok memnunum diyeni de görmedim o yüzden onu da eledim. Canon a540 ın LCd ekranının çözünürlüğü çok kötüymüş o yüzden onu da eledim. Yarın gidip CANON a550 alacağım bu durumda...

hocam listene canon'u eklediğini bilmiyordum .Sanyo hakkında çok bir bilgim yok ama forumda kendi başlıkları vardı orada birsürü fotoğraf bulabilirsin onlara baktınmı bilmiyorum ama bakmadıysan bir incele istersen.Canonlar kompakt makinalarda evet gerçekten başarılı boyutları senin için sorun değilse alınacak en iyi makinaladandır canon a serisi aletler.Yanlız a540'ın a550'den daha iyi olduğunu okumuştum hatta forumdanda bir kaç kişi a550 almaktan vazgeçip a540 almıştı karşılaştırma falan bulabilirsem eklerim birazdan.Birde boyut sorunda değil a6xx serisine bak derim kesinlikle çok daha iyi bir tercih olacaktır 1/1.8" sensör ve dönebilen lcd mevcut bu aletlerde ayrıca tamamen manuel ayarlamalar modlarda mevcut bende canon a630 kullanıyorum oldukçada memnunum tek kötü yanı boyutu dolayısıyla cebimde taşıyamıyorum.

• Dostum bana gerçekten çok faydan oldu yeni ekleyeceklerini de bekliyorum çok teşekkür ederim ama a6XX serisi fiyat olarak beni aşar a serisinden iyi bir makine olsun istiyorum. Acemiyim de ve inan a550 yi a540 dan iyi diye biliyorum o yüzden a550 tercih edecektim. Ama a540 için LCD ekranı gündüz neredeyse hiç görünmüyor yazmışlar bu epey problem olmaz mı sence? Bir de a540 6mp , a550 7.1 mp. 540 daha mı iyiymiş yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablom -- 25 Nisan 2007; 20:11:40 >
  • Birde yeni buldum bunları Nikon L2 350 ytl Nikon P2 400 ytl bunlar da epey iyi görünüyor. Benim için en önemli şey net fotoğraflar çekmek. Öyle sanatsal fotoğraflar çekmek falan değil amacım yani
  • http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1237-1461-1035-1346.html

hocam bu sitede a540-a550-a610-a630 un incelemesi var.A550 daha yeni bir makina fakat av ve tv modları yok yani manuel özellik kullanım olarak a540 daha üstün.geröi sadece anı fotoğrafları falan çekeceksen pek bir önemi yok bu modların.Bunun dışında megapiksel sizi aldatmasın megapiksel sadece fotonun boyutunu etkiler monüterde bakarken yada standart boyutlarda baskı alırken arada bir fark olmayacaktır.Yabni çok büyük boyutlarda baskılar almayacaksan yüksel megapiksel fazla önemli değil.A6xx serini beni aşar demişsin ama a6xx serisinde sürekli kampanyalar oluyor 480 milyona 12 taksit a630 alanlar falan oldu ki ben 3-4 ay önce 516ytl'ye spot almıştım.a610 falan bulabilirsen çok daha ucuzada alabilirsin ki a610 bile a540'ıda a550'yide ezer geçer foto kalitesi olarak manuel ayar olarak

• quote:

Birde yeni buldum bunları Nikon L2 350 ytl Nikon P2 400 ytl bunlar da epey iyi görünüyor. Benim için en önemli şey net fotoğraflar çekmek. Öyle sanatsal fotoğraflar çekmek falan değil amacım yani

P serisi nikonlar orta sınıf kompaktlardır, L ise giriş düzeyi olanlar.
    P2'yi al bence, belirttiğin amaçlar için kullanacaksan sana fazlasıyla yeter. 1,1/8'' kocaman sensörü var, a520 yi filan boşver. Bulduğun fiyat güzel, nikon kompaktları ben eskiden beri beğenirim, onlardaki renkler,doygunluk çok az makinede var....
  • Şimdi yeni bir durum çıktı ozaman ortaya Nikon P2 mi yoksa a540 veya 550 mi :) Of ya iş bilmemek ne zor iş. Keşke anlasaydım ben de şu özelliklerden falan. Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler
  • p2 'de yanılmıyorsam wifi desteği var, yani resimlei kablosuz olarak pc ye yolluyor. emin de değilim, sen iyice bak.

video çözünürlüğü 640x480 mi bilemiyorum. eğer öyleyse kaçırma.

her şeye rağmen ikisi arasında kaldıysan ben p2 derim.
  • Wi fi umrumda değil ben evimde net fotoğraf çekmek istiyorum :) İleride çocuklarıma göstereceğim fotoğraflar tertemiz net olsun istiyorum o kadar :)
  • Sanyo Xacti E60 öneririm. Forumda çekilen fotolar var. Mutlaka incelemeni tavsiye ederim.
    quote:

Wi fi umrumda değil ben evimde net fotoğraf çekmek istiyorum :) İleride çocuklarıma göstereceğim fotoğraflar tertemiz net olsun istiyorum o kadar :)
  • Sanyo iyi gibi duruyor ya...
    Ama şimdi bi de aklıma olympus takıldı.....
    Kablom arkadaşım benim de derdim seninle aynı, evde güzel foto çekebilmek....
    Sony T7 almıştım, hüsran oldu....
    olympus mju700 modeli falan 400 ytl civarında, özellikler üzel görünüyo...

iç çekimlerde başarı olacak gibi, çünkü sensör boyutu 1/2.3 inch (genelde 1/2.5 inch)
    yani daha büyük bu da az ışıkta avantaj.....

Bu arada Canon tavsiyelerine hiç bakmıyorum bile. Çünkü ben cebimde taşıyıp istediğim anda foto çekemedikten sonra dünyanın en güzel makinesi olsa ne fayda.. ( uygun fiyatlı Canonlar çok kalınlar...:( )
  • Arkadaşım,
    buradan alacağın bilgilerle kendi kafanda 4 model belirle ve bir teknolji mağazasına git. Oradan dokun çek menülerine gir vs...
    Ardından kararını verebilirsin.
    Canon: manuel çekim özelliği harika, iyi çekim yapar fakat kaba...
    Sanyo: ben kullanıyorum memnunum, şık tasarımı var, 1 cm makro ve 3 inch LCD süper fakat gece çekimlerinde tripod ihtiyacı var.
    Casio : Bence en şık tasarım onda.. Gömlek cebine koysan rahatsız olmazsın, kredi kartı gibi... Ama çekimleri vasat. genede fena değil ama...Kötü değil..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.