Şimdi Ara

Amatör fotoğrafçılık için fotoğraf makinesi tavsiyesine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar fotoğrafçılığa merak sardım ve dslr bir makine almak istiyorum. Daha yeni başladığım için başlangıç seviyesi bir fotoğraf makinesi düşünüyorum. Bütçem maalesef çok yok 1000-1500₺ arasında bir mebla düşünüyorum. Vede tavsiyelerinizi bekliyorum :))

Birde daha çok gece çekimleri yapmak istiyorum düşük ışıklı çekimler. Buna göre tavsiyede bulunursanız çok seviniri :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnZByhN -- 28 Aralık 2015; 20:58:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canon 100D bu fiyat srviyesinde alinabilecek basarili bir makine

• Hocam mutlaka aynasız makina bak taşıması kolay,tavsiyem fujifilm xt10

• DnZByhN D kullanıcısına yanıt
    2.el canon 5d sahibinden de 1300-1500tl ye satılıyor. gece çekimlerinde FF sensörlü makineler iyidir. en ucuz FF sensörlü DSLR da bu canon 5d
  • 18-55+D5200
  • Bu fiyat aralığında nikona bulaşmanı tavsiye etmem, biraz ilerletmek istediğinde maddi yönden canın yanar

O yüzden canon diyenlere kulak vermeni öneririm hem renkler yönünden oldukça iyidir hemde gövde+lensleri epey uygun fiyatlıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Aralık 2015; 15:29:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim sanırım başlangıç için canon 100d alacağım ürün yorumları oldukça olumlu ilerleyen Zaman'da lens alarak desteklemeyi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnZByhN

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim sanırım başlangıç için canon 100d alacağım ürün yorumları oldukça olumlu ilerleyen Zaman'da lens alarak desteklemeyi düşünüyorum.

Direkt 50mm f1.8 almalisiniz yaninda. Zaten oldukca uygun fiyat olarak. Gece cekimi yapmak istiyorum dediginiz icin cok iyi bir tercih olur.

• thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 2000 tl üstünde nikon yada canon marka bir ürünle başla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatguven555 -- 30 Aralık 2015; 21:26:03 >
  • Kesinlikle yukarıdaki arkadaşı dinleme. Fotoğrafçılıkta bu kadar katı kurallar yoktur. Kaliteli fotoğraf çekmenin alt sınırı 2000 lira değil.

Düşük ışık için lens büyük önem taşıyor. Yukarıda 5D tavsiyesi gelmiş mesela. Onu da dinleme. 5D'nin sensörü büyük fakat teknolojisi çok eski. Sadece sensör değil, çoğu özelliği ya eski ya da hiç yok. Odaklaması zayıf, vizörü küçük, işlemcisi yavaş, ekranı iyi değil, flaşı yok, video çekimi yok, kart tipi başka, çok büyük ve ağır. Yani insanların full frame makine almalarının avantajlarının nerdeyse hiç biri yok bu makinede çünkü çok eski teknoloji. Tek avantajı alan derinliği.

Demek istediğim şey; buradaki tavsiyeler aklında bulunsun ama kararını kendin bilinçli şekilde ver. Bunun için de makine almadan önce belli başlı teknik konuları öğren ve ihtiyacın olan kadar özelliğe sahip bir makineyi tercih et. Ne eksiği ne de fazlası olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sana tavsiyem ilk başlarken full frame makineler alma zorlanırsın. Sana tavsiyem 600d , 650d gibi makineler olabilir.

• uygun bi makina bulabilirsen temiz ikinci el al. lense agirlik ver derim. mesela ben canon 500d kullaniyorm makinamdan memnunum. temiz ikinci elleri 600 tl ye bulunuyor 18 55 kit lens ile. bi 55-250 bi tane de 50 mm f1.8 alirsin cantaydi tripotuydu kartiydi derken zaten o paralara guzel bi setin olur. ileride zaten ust seviye bi makina alman gerekirse bunu anlarsin o zaman ust seviye bodylere yonelebilirsn. ama simdilik bu dedigim makina gayet yeterli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamilburak35 -- 7 Ocak 2016; 0:03:28 >
  • Biraz inceleme yaptıktan sonra bütçemide zorlamayacak şekilde 3 makina seçtim ama aralarında kaldım sizce hangisi daha iyidir

Canon eos 100d 18-55mm
    Canon eos 1200d 18-135mm ıs slr
    Nikon d3200 18-55mm

Bu 3 ürün arasında kaldım. Şuan için lens almak istemiyorum bir müddet böyle ürünlerle gelen lensleri kullanacağım. Ama ilerleyen Zaman'larda lens takviyeside yapmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnZByhN -- 7 Ocak 2016; 0:56:41 >
    Kesinlikle 100D. 1200D ile kıyas kabul etmez zaten. Aralarında büyük fiyat farkı olsa ve 100D'nin avantajlarını kullanmayaak olsanız 1200D alınabilir ama şu anki fiyatlara göre gereksiz. D3200 ise 100D seviyesinde bir makine ama biraz daha büyük ve ağır, video özellikleri daha düşük ve lens konusunda fiyat olarak Canon çok daha avantajlı.
    kardeşim canon 600 d al keyfine bak yanına birde 55-250 lens on numara işi görür ben kullanıyrım çok memnunum
  • Reverans! kullanıcısına yanıt
    Elbise çekimleri için de bu makine alınabilir mi?
  • Evet, yeni başlıyorsan ilk kullanım için rahat bir makina
  • Bende Nikon D3300 kullanıyorum. Nikon lenslerin biraz pahalı olması dışında herşeyinden çok memnunum.

Saygılar...

• 1000 TL civarında 2. el temiz 60 D alırsın 60 D biraz eski olabilir ama 2012-2014 model bulabilirsin bu fiyata... güzel bir başlangıç olur orta segment makinedir biraz incele derim ...yüksek iso değerinde arkadaşların saydığı 100d 1200D lerden çok daha iyi sonuçlar verebilir.

yanına yine 150 tl ye 50mm f:1.8 lens yine yanına 150-200 tl arası tripod alabilirsin
    1400 tl ye setin hazır olur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.