Arkadaşlar merhaba. Max. 1500 lira bütçem var. Bir akıllı saat almak istiyorum. Fakat "Amazfit 2 Stratos / Huawei Watch GT Sport / Garmin Forerunner 235" saatleri arasında kararsız kaldım. Amazfit 2s modeli ile 1200 liraya geliyor. Garmin Forerunner 235 1500TL gibi bir fiyatı var. Huawei Watch GT Sport ise 900TL civarında. Genel olarak özelliklerine baktım fakat kullanan arkadaşlar kıyaslama yapabilirse benim gibi kararsız kalan kişiler için yol gösterici bir forum olacağına inanıyorum.
Hepsi birbirinden alakasız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ben de garmin 235 aldım henüz kargoda ancak arkadaşla diğer saatler arasında kararsız kaldık. Garmin'in ne farkı var hepsinde GPS uzun batarya koşu özellikleri gibi donanımlar var. Garmin ayrıca ne yapıyor da özellikle koşu saati olarak tercih ediliyor. Amazfit 2 ile de aynı şekilde koşamaz mıyız yani ?
Garmin Forerunner 235 bir akıllı saat değil aslında, sitesinde yazdığı gibi Running Watch yani bir koşu saati. Akıllı saat beklentisi ile, yani akıllı özellikler için alan kullanıcıların uzak durması gereken bir marka Garmin. Çünkü Garmin'in ağırlığı akıllı saatler değil, farklı özelliklerde spor saatleri. Akıllı olarak ise bunlara eklenmiş belli akıllı özellikler var. Bu da telefona gelen bildirimleri saatte okuyabilmek, basit saat yüzleri ve uygulamalar yükleyebilmek gibi. Onun dışında ise bir koşu saati. Koşuda batarya harcayacak gereksiz özellikler yoktur. Koşu aktivitesini görmek istediğin ekranlara göre ayarlarsın. Aktiviteyi açar, GPS sabitlendikten sonra, yani yeşil halkayı gördükten sonra koşmaya başlarsın. Tüm verini o esnada saatten görebilirsin ve kaydedersin. Yarım mı çeyrek mi tam mı maratonunu koşarsın, ultranı koşarsın; aktiviteni durdurup kaydedersin. Geçer bilgisayara, performansını değerlendirir bir daha nerede ne yapacağına karar verir, antrenman planını düşünürsün vs. Tabi 235 artık biraz eski bir saat sayılır.
Biraz daha zor ya da uğraştırıcı da olsa Stratos ile de aynı şeyleri yapabilirsin ki, daha yeni bir cihaz olduğundan daha yeni özellikleri de olabilir. Belli özellikler için zaten ikisi de First Beat'in teknolojilerini kullanıyorlar ve Stratos lisansı daha yeni olduğu için daha yeni özellikler de olabilir. Nabız ölçümü için ise hiçbirine güvenmeyin, kendinizi kandırırsınız. Alın bir göğüs bandı, doğru veriyi alın. Decathlon'un göğüs bantları hem ANT+ hem BLE destekli hem Garmin'lerle hem diğer saatlerle de çalışıyor, zam gelmiş 200 TL bir şeydi ama antrenmanda bir 100 metre sprint attığınızda başladığınız ile bitirdiğiniz noktadaki nabzın farklılığını saatin farkedene kadar setin bitmiş olmasına kızmazsınız.
Güzel saattir FR235 ama iyi araştırmayıp denemeden alınması taraftarı değilim bu saatlerin. Kullanıcılar Apple Watch alternatifi ararken gelebiliyor buraya ki hiç alakaları olan saatler değildir. Huawei Watch GT ile ilgili çok bir bilgim yok.