Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.886
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesekkurler. Urunleri farkli saticilardan alsam sorun olmaz degil mi? Cunku bazilari ucuz bazilari pahali. Bana gonderilirken toplu gonderilir degil mi? Az international secenegi var alacagim urunlerde de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 7 Ağustos 2013; 17:05:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar değişiklik göstere biliyor size hangisi uygun ise ondan alın
  • merhaba,

ben tablet almayı planlıyorum ipad 4 nexus 7 xperia tablet z üçlüsünden birini alıcam amazon.cam dan şimdi ben burdan alsam uluslar arası postayı seçsem alıcam şey 250-500 dolar arası degişebilir meesela 250 dolarlık alıcam diyelim kargoyuda seçtim şimdi gümrükten %20 vergimi alınacak yoksa daha fazlamı alınmaması için ne yapabilirim şimdiden tteşekkürler.
  • talhayldz34 T kullanıcısına yanıt
    Eğer tabletin sim kart takma yuvası varsa daha fazla ücret ödersiniz hatta gümrükten alırken sorun bile yaşarsınız
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    lte 4g celular filan mı oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhayldz34

lte 4g celular filan mı oluyo

Ürünün özelliklerine göre bakarlar hocam şöyle söyleyeyim tv gösterme özelliği bile varsa alette trt bandrol parası bile keserler
  • Arkadaşlar merhaba, sansa clip+ düşünüyorum amazondan 31$+ kargo ile ne akdar tutar bilmem. Ne gibi sıkıntılar çıkabilir? Netten çok alışveriş yaptım kredi kartı ile yani ödeme konusunda sıkıntı yok. Sadece bir hepsiburada'dan almakla ne farkı var, neyi farklı yapmam gerek? Öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 21 Ağustos 2013; 23:22:58 >
  • Hepsi burada.com güvenilmeaz bir site geçen sene aldığım proteyin tozunu ellerinde var gibi gösterdiler 1 hafta bbeklettiler sonra ellerinde olmadıklarını söylediler ve ücreti geri istediğimde bana hepsiburda.com'un çekini vereceklerini sitedeki indirimli ürünlerden yararlanamayacağımı ama istediğimi alacağımı söylediler gittim hakem heyetinden yazılı kağıt alıp haklı olduğumu ortaya çıkarttım fax'ladım avukatları ile görüştüm paramı 2 hafta daha gecikmeli yatırdılar kısaca 3 hafta boyunca oyalayıp olmayan ürünü satmaya kalktılar bu site öyle değil ellerinde varsa satıyorlar ve aldığında herhangibi bir problem yaşamıyorsun
  • Yok hocam ben örnek verdim sadece. Kredi kartı ile ödeme yaptıktan sonra, türkiyedeki sitelerden farklı olarak ne gibi bir işlem yapmalıyım onu sormak istemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yağmurun Sabahı

Yok hocam ben örnek verdim sadece. Kredi kartı ile ödeme yaptıktan sonra, türkiyedeki sitelerden farklı olarak ne gibi bir işlem yapmalıyım onu sormak istemiştim

Ok hocam anladım birşey yapmanıza gerek yok takip numaranız ile ürünü takip edersiniz başka birşey yapmanıza gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

quote:

Orijinalden alıntı: Yağmurun Sabahı

Yok hocam ben örnek verdim sadece. Kredi kartı ile ödeme yaptıktan sonra, türkiyedeki sitelerden farklı olarak ne gibi bir işlem yapmalıyım onu sormak istemiştim

Ok hocam anladım birşey yapmanıza gerek yok takip numaranız ile ürünü takip edersiniz başka birşey yapmanıza gerek yok

Çok teşekkürler. Kargo masrafı çok tutar mı? ve ürün ne kadar sürede elimde olur tahminince?
  • Ürünü aldığınız yere bağlı ben geçen amazon'un kendi gönderdiği ürünü aldım 10 gün içinde kargo elime geçti ama geçen sene fotoğraf makinesi almıştım ilk sayfada anlatılan tam 1 ay sürdü kesin birşey söylemek doğru olmaz birde geçen şapka aldım oda 7 gün gibi bir zamanda geldi kulaklıklarım ve S3 arka kapak sipairş ettim görsel olanlardan ayın 15'de aldım mesela bu gün 22'si daha gelmedi kısaca kesin bir zaman beklemeyin bazen gelip gümrükte geçmesini bekliyoruz
  • www.amazon.com
    Amazon.com : Head and Shoulders Clinical Strength Dandruff and Seborrheic Dermatitis Shamp (Pack of 2) : Hair Shampoos : Beauty
    http://www.amazon.com/Head-Shoulders-Clinical-Strength-Dandruff/dp/B0043OSIVM

Arkadaşlar şu ürünle ilgili bir kaç şey soracağım.Yanlış anlamışsam düzeltin.

Bu üründen 2 adet mi gelicek?Pack of 2 yazıyor.
    Kargo bedava galiba free shipping yazıyor?
    Gümrükten geçer mi bu ürün?
    14 dolarlık ürün yaklaşık 28-30 liraya denk gelicek başka bir ücret ödeyecek miyim?
    Ortalama ne kadar sürede gelir?
    Amazon.com dan hangi yöntemlerle sipariş verebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Essentiel

14 dolarlık ürün yaklaşık 28-30 liraya denk gelicek başka bir ücret ödeyecek miyim?

1- (Pack of 2) yazdığı için 2li paket sonuçta.
    2- Bu "Free Shipping" ifadelerine hemen aldanmayın, detayları inceleyin. O genelde Amerika içinde ücretsiz manasına gelir, siz "uluslararası gönderim yapıyorlar mı?" asıl ona bakmalısınız!
    Sonuçta bunu sepete ekledikten sonra Türkiye adresi seçerseniz uyarı verir, seçilen adrese gönderilmemektedir diye. O nedenle en başında "Domestic" değil de "International Shipping Rates" olan satıcıları seçmeye bakın.
    3- Gümrükle alakalı olarak; Kozmetik ve Sıvı sınırlamaları olması lazım, bu da şampuan olduğundan gümrükten geçmeyecektir diye düşünüyorum.
    4- Ürünü sepetinize ekledikten sonra işlemleri devam ederseniz, bazı durumlarda vergi veya posta ilaveleri de oluyor; ek bişey ödeyip ödemeyeceğinizi ürüne göre zaten görebilirsiniz.
    100$ üzerindeki siparişler için gümrük vergisini burada gümrükte ödemeniz gerekir, gümrüğe takılacak bir ürün olmadıkça siparişinizi tamamlayıp ödemenizi gerçekleştirdikten sonra ekstradan ödemeniz gereken bir durum çıkmaz sonuçta.
    5- O da seçeceğiniz kargo/posta yöntemine göre değişir. 2günde geleni de var, 2-3 haftada gelemeyeni de, her halükarda takip kodu verileceğinden paketinizin yolculuğunu izleyebilirsiniz....
    6- Ödemenizi kredi kartınız ile yapabilirsiniz, kabul ediyorsa Banka Kartınızı da kullanabilirsiniz ama PayPal kullanılmıyor mesela...

Bu arada, köşedeki marketten şampuan almak daha kolay değil mi? Ta Amerika'lardan şampuan getirtmeye çalışmak daha sıkıntılı olmaz mı? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ManusH

quote:

1- (Pack of 2) yazdığı için 2li paket sonuçta.
    2- Bu "Free Shipping" ifadelerine hemen aldanmayın, detayları inceleyin. O genelde Amerika içinde ücretsiz manasına gelir, siz "uluslararası gönderim yapıyorlar mı?" asıl ona bakmalısınız!
    Sonuçta bunu sepete ekledikten sonra Türkiye adresi seçerseniz uyarı verir, seçilen adrese gönderilmemektedir diye. O nedenle en başında "Domestic" değil de "International Shipping Rates" olan satıcıları seçmeye bakın.
    3- Gümrükle alakalı olarak; Kozmetik ve Sıvı sınırlamaları olması lazım, bu da şampuan olduğundan gümrükten geçmeyecektir diye düşünüyorum.
    4- Ürünü sepetinize ekledikten sonra işlemleri devam ederseniz, bazı durumlarda vergi veya posta ilaveleri de oluyor; ek bişey ödeyip ödemeyeceğinizi ürüne göre zaten görebilirsiniz.
    100$ üzerindeki siparişler için gümrük vergisini burada gümrükte ödemeniz gerekir, gümrüğe takılacak bir ürün olmadıkça siparişinizi tamamlayıp ödemenizi gerçekleştirdikten sonra ekstradan ödemeniz gereken bir durum çıkmaz sonuçta.
    5- O da seçeceğiniz kargo/posta yöntemine göre değişir. 2günde geleni de var, 2-3 haftada gelemeyeni de, her halükarda takip kodu verileceğinden paketinizin yolculuğunu izleyebilirsiniz....
    6- Ödemenizi kredi kartınız ile yapabilirsiniz, kabul ediyorsa Banka Kartınızı da kullanabilirsiniz ama PayPal kullanılmıyor mesela...

Bu arada, köşedeki marketten şampuan almak daha kolay değil mi? Ta Amerika'lardan şampuan getirtmeye çalışmak daha sıkıntılı olmaz mı? :)

Geçmez diyorsun gümrükten.Hocam şimdi bu medikal bi ürün yani ilaç gibi bir nevi bu yüzden her yerde yok Türkiye'de eczanelerde satılıyor ama hiçbir eczanede yok.Türk sitesinde buldum 40 lira tek şişesi burda 15 dolar 2 şişesi üstüne 15 dolar daha masraf koysan yine daha uygun geliyor.Benim hiç e-bay amazon gibi sitelerden alışverişim olmadı o yüzden tecrübesizim.Senin söylediklerine göre burdan sipariş etmeyeyim o zaman?

• quote:

Geçmez diyorsun gümrükten.Hocam şimdi bu medikal bi ürün yani ilaç gibi bir nevi bu yüzden her yerde yok Türkiye'de eczanelerde satılıyor ama hiçbir eczanede yok.Türk sitesinde buldum 40 lira tek şişesi burda 15 dolar 2 şişesi üstüne 15 dolar daha masraf koysan yine daha uygun geliyor.Benim hiç e-bay amazon gibi sitelerden alışverişim olmadı o yüzden tecrübesizim.Senin söylediklerine göre burdan sipariş etmeyeyim o zaman?

ben hiç kozmetik veya ilaç getirtmeyi düşünmediğimden tam net bilmiyorum ama "medikal" ise durum daha da katılaşabilir.
    Malum "enerji katkısı" denilen sporcu gıdaları da getirilemiyor anca doktor raporu, reçete ve izinler sağlanırsa izin verilebiliyor vs...

Yurtiçindeki sitelerden yaptığınız alışverişler ile yurtdışı sistemleri karşılaştırmayın.
    Bazı ürünlerin yurda girişi ithalat izni gerektirdiğinden yasaklı olduğu gibi, bazı ürünler için ekstra vergiler vs. de binebilir.

yaptığınız hesapla ilgili olarak da, tanesini zaten 40TL'ye bulabiliyorken, 15+15=30$ ile tanesini 30TL'ye Amerikadan getirtebilmek çok da fiyat uygunluğu gibi görünmüyor.
    Hem kargo/posta masrafı daha yüksek de olabilir, detayları incelemek lazım...

Bu arada, forumda Amerikadan gelirken ürün getirebileceğini söyleyerek açılmış ilanlar da mevcut:
    http://forum.donanimhaber.com/m_77262883/f_//tm.htm#77262883
    Belki o tür bir yöntem denemek isteyebilirsiniz.

• 12 Ağustos'da amazon.co.uk adresinden bir albüm siparişi vermiştim. Tahmini geliş tarihi 19 Aug 2013 - 29 Aug 2013 olarak gözüküyor. Kargo takip numarası da yok.
    Satıcıya mesaj attım hala elime ulaşmadı normal mi bu süre diye cevapta vermedi. Şimdiden gelmeme ihtimaline karşı para iadesi nasıl oluyor bilgilendirebilir misiniz?
  • Lega kullanıcısına yanıt
    Ürün gelir merak etmeyin daha öncede dediğim gibi biraz geç geliyor yada ülkeye girişi oluyor bizim gümrükten geçmesi dağıtım için ayrılması bekleniyor sıkıntı çıkmaz emin olun az sabredin
  • Konuyu başından beri sıkılmadan okudum. Kim açtıysa ellerine sağlık.İlerde bende alış veriş yapmayı düşünüyorum. Ön bilgiye sahip olmuş oldum...
  • AnadoluEfes ve diğer forum dostlarım. Ben Amazon.com dan PS4 oyun siparişi vermek istiyorum ön sipariş. Oyun şudur;

FREE Shipping yazmasına rağmen, adres bilgileri vs. girdikten sonra ödeme kısmına gelince fatura bölümünde oyun normal tr parası olarak 120 tl çıkıyor fakat kargo ücreti 15 dolar yani 30 tl kitleyip oyun fiyatı 150 tl yi buluyor. buna çözüm yok mudur? Ayrıca diğer bir sorum ise çevreniz de yada siz alan oldu mu, Amazon dan Türkiye ye oyun geliyor mu gümrük takılma vs sorun olur mu? Ankara da yaşıyorum. bilgi verirseniz sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.