Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.886
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önceden söylediğim gibi parfüm getirtmek yasak getirtseniz bile gümrükten içeri hiçbir şekilde sokamazsınız
  • Arkadaşlar ; Amazon siparişim siteden Shipped yazıyordu . Mailime şöyle bir yazı geldi , acaba tam anlamı nedir ?

We have been notified by Amazon.com.indc LLC that we will be receiving a shipment under tracking number AEISDF80000897147 containing Championship Belt to be shipped to you in Turkey. As of January 28th, 2010 Turkish customs have made an exemption to allow residents to import online shopping shipments 5 times per year. In order to control this requirement we are required to submit your ID number to customs at the time of clearance. iParcel policy is to obtain that information prior to export to allow us to clear your parcel quickly upon arrival in Turkey. No additional fees are assessed with fulfilling this requirement and it is used for customs clearance purposes only, please click here to enter your information.

Please be ****ed your shipment will not be able to export from the US until we have received the information and may be returned as undeliverable to the internet retailer if not received within 15 days of this email. If you have any questions please contact trackmyparcel@i-parcel.com

Thanks,
    i-Parcel Export Team

• quote:

Orijinalden alıntı: terry134

Arkadaşlar ; Amazon siparişim siteden Shipped yazıyordu . Mailime şöyle bir yazı geldi , acaba tam anlamı nedir ?

"In order to control this requirement we are required to submit your ID number to customs at the time of clearance. "
    Kısaca diyor ki,
    "Yılbaşından beridir Türkiye'de gümrük işlemleri ve yurtdışından posta yolu ile ürün getirtme şartları değişmiş olduğundan,
    bir kişi 1 yıl içinde sadece 5 defa sipariş getirtebilmektedir.

Size bu ürünü gönderebilmemiz ve gümrüğe durumunuzu beyan edebilmek için T.C. Kimlik No bilginize ihtiyaç duyuyoruz."

Gümrüğe bildirilmek üzere Kimlik bilgilerinizi istiyorlar yani.
    Bu 5 adet limitini aşmamış ve ürün de 100$'ın altında ise hiçbir vergi/gümrük işlemine tabi olmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ManusH

quote:

Orijinalden alıntı: terry134

Arkadaşlar ; Amazon siparişim siteden Shipped yazıyordu . Mailime şöyle bir yazı geldi , acaba tam anlamı nedir ?

"In order to control this requirement we are required to submit your ID number to customs at the time of clearance. "
    Kısaca diyor ki,
    "Yılbaşından beridir Türkiye'de gümrük işlemleri ve yurtdışından posta yolu ile ürün getirtme şartları değişmiş olduğundan,
    bir kişi 1 yıl içinde sadece 5 defa sipariş getirtebilmektedir.

Size bu ürünü gönderebilmemiz ve gümrüğe durumunuzu beyan edebilmek için T.C. Kimlik No bilginize ihtiyaç duyuyoruz."

Gümrüğe bildirilmek üzere Kimlik bilgilerinizi istiyorlar yani.
    Bu 5 adet limitini aşmamış ve ürün de 100$'ın altında ise hiçbir vergi/gümrük işlemine tabi olmazsınız.

Çok teşekkür ediyorum üstadım . Yolladım , daha ilk siparişimdi :) Saolun , emeğinize sağlık.

• Bunun nedenide i-Parcel denilen lanet kargo firması eğer ürünü amazon'un kendisinden alırsanız ürünü kargolamak için i-Parcel kullanıyorlar onlarında ne alaka ise sanki biz 5 üründen sonra ayrıca vergi vermekten kaçacakmışız gibi tutup sizden kimlik bilgisi isteniyor bu arada i-Parcel ürünlerini Türkiyede yurtiçi kargo dağıtıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Bunun nedenide i-Parcel denilen lanet kargo firması eğer ürünü amazon'un kendisinden alırsanız ürünü kargolamak için i-Parcel kullanıyorlar onlarında ne alaka ise sanki biz 5 üründen sonra ayrıca vergi vermekten kaçacakmışız gibi tutup sizden kimlik bilgisi isteniyor bu arada i-Parcel ürünlerini Türkiyede yurtiçi kargo dağıtıyor

Anladım üstadım , teşekkür ederim . Yolladım bakalım , hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finn Balor -- 2 Ağustos 2013; 16:04:21 >
  • Amazondan pre order yaptığımız zaman para hemen çekiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc-rıdvan

Amazondan pre order yaptığımız zaman para hemen çekiliyor mu?

Çekilmiyor. Sipariş hazırlanma aşamasına geçince kartta provizyon olarak yansıyor sonrada hesaba geçiyor.
  • Uzun zamandır aradığım bir ürünü yine şans eseri amazonda buldum i-parcel ile göndermişler yine kargoyu 8 günde elime geçti

Amazon.com Alışveriş tecrübesi

• amazon.co.uk yada amazon.de adresleri türkiyeye elektronik (modem,ps3 ..vb) yolluyor mu hani satıcı internation shipping kabul ediyorsa yoksa ab üyeleri dışındaki ülkelere hiçbirşekilde sipariş yollamiyorlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

amazon.co.uk yada amazon.de adresleri türkiyeye elektronik (modem,ps3 ..vb) yolluyor mu hani satıcı internation shipping kabul ediyorsa yoksa ab üyeleri dışındaki ülkelere hiçbirşekilde sipariş yollamiyorlar mı ?

Amazon.de şirket olarak ülkemize gönderiyor diye biliyorum.(4.5 euro kargo)
    Amazon.co.uk şirket oalrak göndermiyor sadece diğer satıcılar gönderebiliyor diye biliyorum.
    Alış-veriş sepetinizde sag tarafta
    Estimate VAT, Postage and Packaging (amazon uk
    Voraussichtliche Versandkosten und (amazon de
    Steuern

yazar ordan gönderip yapıp yapmadığını,yapıyorsa kargo ücretini öğrenebilirsiniz.(üye olarak girip adres belirtmek gerekir)

Böyle durumlarda başka bir kişinin,yanlış ya da doğru bilgisini beklemektense denemek daha avantajlıdır.

• Bir urunun uluslararasi kargolanabildigi nerede yaziyor acaba? Ve birkac tane ucuz urun alsak 100 dolari gecmese gumruge takilmaz degil mi? Yugioh kartlari almak istiyorum ama burada super duper pahali.

• Kendi adınıza 5 ürün sokabilirsiniz 75 euro altı gümrüğe tabi olmaz parfüm proteyin tozu cep telefonu gibi ürünleri getirtemiyorsunuz gümrükte el koyuyorlar (Türkiye için) ürünlerin altında öncedende belirttiğim gibi International & domestic shipping rates yazan ürünleri alabilirsiniz diğerleri zaten ödeme sayfasında uyarı verecektir
  • quote:

Kendi adınıza 5 ürün sokabilirsiniz 75 euro altı gümrüğe tabi olmaz parfüm proteyin tozu cep telefonu gibi ürünleri getirtemiyorsunuz gümrükte el koyuyorlar (Türkiye için) ürünlerin altında öncedende belirttiğim gibi International & domestic shipping rates yazan ürünleri alabilirsiniz diğerleri zaten ödeme sayfasında uyarı verecektir

Tamam tesekkurler

edit: Peki 5 urunun toplam fiyati 75 euroyu gecerse gumruge takilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 6 Ağustos 2013; 19:24:19 >
  • Takılır ürünleri kargoladığı kutuların üstüne fiyat yazıyorlar çünkü
  • @AnadoluEfes Tamam o zaman gecirmiyim. son bir soru, amazon.com'da fiyatlar dolar uzerinden. Direk kur uzerinden odeyecegim degil mi?

• Ödeme sayfasında istersen YTR olarak seçebiliyorsun yani Türk parasınıda göre bilirsin
  • quote:

Kendi adınıza 5 ürün sokabilirsiniz 75 euro altı gümrüğe tabi olmaz parfüm proteyin tozu cep telefonu gibi ürünleri getirtemiyorsunuz gümrükte el koyuyorlar (Türkiye için) ürünlerin altında öncedende belirttiğim gibi International & domestic shipping rates yazan ürünleri alabilirsiniz diğerleri zaten ödeme sayfasında uyarı verecektir

Ürüne el koymuyorlar geri gönderiyorlar tabi PTT kargo ile

• @AnadoluEfes Ya ben o shipping rates yazisini bir turlu bulamadim tam olarak nerede yaziyor acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Amazon.com Alışveriş tecrübesi

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.