Şimdi Ara

AMAZON.COM DAN ALIŞVERİŞ YAPTIM KARTIMIN GÜVENLİK NUMARASINI İSTEMEDİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
9.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMAZON.COM DAN ALIŞVERİŞ YAPTIM KARTIMIN GÜVENLİK NUMARASINI İSTEMEDİ.

EVET ARKADAŞLAR AMAZON.COM DAN VAKIFBANK WORLD KARTIMLA ALIŞVERİŞ YAPTIM, FAKAT KART NUMARAM VE KARTIN SON KULLANIM TARİHİ İLE

ALIŞVERİŞ OLDU BİTTİYE GELDİ.

EE ARKA KISIMDAKİ GÜVENLİK HANESİNİ FELAN SORMADI İNternet bankacılığından kartıma bakınca fiyatta düşmüş gözükmüyor.

fakat amazon sayfamda böyle yazmakta

We've received your order, but we haven't started preparing it for shipment yet. The amount of time your order spends in this status can vary based on the availability of the item(s) and the selected delivery.

şu ürünü aldım

http://www.amazon.com/gp/product/B00HX47B2G/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

NOT: İnternet bankacılığımdan bakınca provizyonda bekleyen işlemler arasında 0 dolarlık amazon.com alışverişi gözüküyor :)

• yokmu bilgisi olan
  • kargolandığı zaman çekilir amazonda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütercüman

kargolandığı zaman çekilir amazonda

kartımın arka yüzündeki güvenlik numarasını sormadı bile nasıl çekilecek :)
  • Help

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon istemiyor zaten cvv yi,gerek yok ona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi

Amazon istemiyor zaten cvv yi,gerek yok ona.

Yok artik buna sevindim istee,, tamam yani su an alisverisi tamamlamis mi oldum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisi olan

• quote:

Orijinalden alıntı: hakangündüz

quote:

Evet tamamlamış oldun,aldığın ürün gönderileceği zaman parayı çeker amazon.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakangündüz

quote:

Evet tamamlamış oldun,aldığın ürün gönderileceği zaman parayı çeker amazon.

Anladim fakat bayA guvenliksiz mis bu alusveris

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sadece bana mı oldu derken internetten araştırınca bu konuda yazılara rastladım. Evet, Amazon üzerinden alışveriş yaptığımda bana da kredi kartımın arka yüzündeki güvenlik sorusun sormadı. 3D güvenlik bölümü de yok, ayrıca SMS ile alışverişi onaylatma da yapmadı! Bütün bunlar bana hiç güvenli gelmedi üstelik kredi kartımı otomatik olarak kayıt etti, ki diğer sitelerde böyle bir şey yok. Sanırım kişilerden habersiz kart hesabından kolaylıkla para çekilebilir bu şekilde.

İşin komiği bankamı arayıp kartımın arka yüzündeki güvenlik kodu yazılmadan alışveriş yapılabilir mi diye sorduğumda asla böyle bir şey söz konusu değil, acaba dalgınlıkla numarayı yazmış olabilir misiniz dediğinde suçu kendimde aramıştım. Çok şükür buna denk gelen ve takılan tek ben değilmişim. Kartımı değiştirip tez zamanda hesabımı kapatmayı düşünmeye başladım bu normal değil.
  • Yıllardır amazon comdan alışveriş yaparım hiçbir sıkıntım olmadı gerçi ben sanal kartla yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Bu sadece bana mı oldu derken internetten araştırınca bu konuda yazılara rastladım. Evet, Amazon üzerinden alışveriş yaptığımda bana da kredi kartımın arka yüzündeki güvenlik sorusun sormadı. 3D güvenlik bölümü de yok, ayrıca SMS ile alışverişi onaylatma da yapmadı! Bütün bunlar bana hiç güvenli gelmedi üstelik kredi kartımı otomatik olarak kayıt etti, ki diğer sitelerde böyle bir şey yok. Sanırım kişilerden habersiz kart hesabından kolaylıkla para çekilebilir bu şekilde.

İşin komiği bankamı arayıp kartımın arka yüzündeki güvenlik kodu yazılmadan alışveriş yapılabilir mi diye sorduğumda asla böyle bir şey söz konusu değil, acaba dalgınlıkla numarayı yazmış olabilir misiniz dediğinde suçu kendimde aramıştım. Çok şükür buna denk gelen ve takılan tek ben değilmişim. Kartımı değiştirip tez zamanda hesabımı kapatmayı düşünmeye başladım bu normal değil.
    Herhangi bir sıkıntı yaşamadım amazon tarafında yıllardır alışveriş yaparım. 3D kullanılmamasının sebebi 1-click denilen tek tıkla satın alımı kolaylaştırmak diye düşünüyorum. Bunun patenti zaten amazon a ait. Otomatik kayıt sebebi de bu. Alışverişten sonra kart bilgileri hesaptan silinebiliyor, verilen siparişler iptal olmuyor.

Bu arada 3D ile yapılan alışverişlerde bankaya itiraz hakkınız olmuyor bilginiz dışında olsa bile. Ama 3D kullanmadan bilginiz dışında bi’ alışveriş olursa bankadan harcama itirazı ile paranızı alabilirsiniz.

Birde bazı banka kartlarında 3D olmadan alışveriş yapamıyorum nerede olursa olsun yurt dışı veya içi. Ama aynı kartın Kredi Kartı bölümünden ister 3D ister 3D olmadan alışveriş yapabiliyorum. Belki banka tarafından buna da ayarlama getiriliyor olabilir, bankaya danışmak lazım ama size o bilgiyi veren yanlış veya eksik vermiş gibi geldi.

• Benim bahsettiğim Amazon Türkiye. Yani daha yeni açıldı, yıllarca alışveriş yaptığınız dünyadaki Amazon ile aynı değil. Kartın arka yüzündeki güvenlik rakamını istememesi bence bu güne kadar yaşadığım en tuhaf alışveriş tekniği. Yani böyle bir şeyi ne gördüm ne duydum bizzat Amazon Türkiye'de şahit oldum. SMS onayı istememesi ayrıca bir güvenlik zaafiyeti bence. Niye bunca site bunu yaparken Amazon SMS onayı ile müşteriyi kartından bir para çekilirken uyarma onaylatma gereği duymuyor bu ikilemde bırakıyor kişiyi.

Evet kart bilgilerini ısrarla alınıyor ama kolay silinemiyor. Çok gizli ve rahatlıkla görülemeyecek bir sayfada kazara görebilirseniz ne mutlusunuz seçenek çok gizli bir yerde. Zoraki alması zaten başta en büyük sıkıntı. 1Tık uygulamasını isteyen için bunu uygula ama böyle kullanmak istemeyene ısrarla kayıt etmesi mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Benim bahsettiğim Amazon Türkiye. Yani daha yeni açıldı, yıllarca alışveriş yaptığınız dünyadaki Amazon ile aynı değil. Kartın arka yüzündeki güvenlik rakamını istememesi bence bu güne kadar yaşadığım en tuhaf alışveriş tekniği. Yani böyle bir şeyi ne gördüm ne duydum bizzat Amazon Türkiye'de şahit oldum. SMS onayı istememesi ayrıca bir güvenlik zaafiyeti bence. Niye bunca site bunu yaparken Amazon SMS onayı ile müşteriyi kartından bir para çekilirken uyarma onaylatma gereği duymuyor bu ikilemde bırakıyor kişiyi.

Evet kart bilgilerini ısrarla alınıyor ama kolay silinemiyor. Çok gizli ve rahatlıkla görülemeyecek bir sayfada kazara görebilirseniz ne mutlusunuz seçenek çok gizli bir yerde. Zoraki alması zaten başta en büyük sıkıntı. 1Tık uygulamasını isteyen için bunu uygula ama böyle kullanmak istemeyene ısrarla kayıt etmesi mantıklı değil.
    Amazon'un tüm siteleri standart hocam, hepsi aynı altyapıyı kullanıyor. Türkiye'de 3D Secure kullanma zorunluluğu yok sanırım ki aktif edilmemiş. Banka ise bu alışverişe onay veriyorsa, Amazon ile pek alakası kalmıyor bu işin. SMS onayı para çekilirken banka tarafından gönderilmişti bana, her banka yapmıyor sanırım ama ING göndermişti, kartınızdan şu kadar tutar çekildi eğer bu harcama size ait değilse bizle irtibata geçin gibisinden.

Ayriyeten bu 3D Secure vs. müşteriyi korumaya yönelik değil, banka ve satıcıyı korumaya yönelik. Siz 3D ile alışveriş yaptığınız vakit harcama itirazında bulunamıyorsunuz, yani banka topu kendinden atıyor ve satıcıyı da korumuş oluyor. Fakat diğer türlü alışveriş yaptığınızda veya bilginiz dışında yapıldığında, bankaya bi' form ile harcama itirazında bulunuyorsunuz ve hiçbir şekilde mahkemeye filan gitmeden size iade yapıyorlar. Zaten yapmazlarsa da kanuni hakkınız var.

Ben Gittigidiyor'dan alışveriş yaptığım vakitlerde (internetten araştırdığımda gittigidiyordan alışveriş yapan herkesin benzer şeyleri yaşamış olduğunu gördüm bi' dönem böyle bi' sıkıntı vardı) kart bilgilerim çalınmış ve ekstrede vodafone-türk telekom gibi telefon faturaları ödenmiş gözüküyordu. Bankaya mail ile harcama itirazında bulundum, paramı geri aldım ve kredi kartını iptal ettirdim.

Tabi bunu isteğe bağlı olarak ekleseler güzel olurdu, şu açıdan ki ben dün yapacağım alışverişte kart bilgisini yanlış girdiğimi fark etmeden alışverişi tamamlamaya çalıştım. 3D Secure ile ödemeyi seçmiştim, onay sms'i gelmeyince gönderilen numaraya bakınca farklı numara olduğunu gördüm ve o zaman fark ettim. Sadece 2 numarayı dikkatsizlikle yanlış girmişim, isim soyisim vs. her şey aynı ve sistem kabul etmiş böyle bi' kartı. Nasıl olduğunu anlamadım tabi.

• Sizin de farkettiğiniz gibi sistemin kartın arkasındaki güvenlik numarasını sormaması ve sms ile onay almadan direkt para çekmesi, isim veya numara benzerliği gibi bir başkasının kartından alışveriş yapmaya da neden olan büyük bir güvenlik açığı. Ayrıca google'dan aratınca özellikle şikayetvar.com'dan kartından kendisinden habersiz parası çekilen bir sürü Amazon müşterisinin mesajına rastlayınca, paranoyakça olmasa da kartımın ekstrelerini hergün yoklama gereği duymaya başladım.

Amazon sonuçta bizlerin hizmetinde olması gereken bir alışveriş sitesi ama sanki bu direten ve kafasına göre işlem yapan hali pek de müşterilerinin lehine çalışıyor gibi görünmüyor ama en azından Türkiye'de. Normale dönene kadar kartımı iptal edip uzak durmayı tercih edeceğim.
  • @hakangündüz cvv kodumuzu sormadı peki alışveriş yaptıktan sonra ürün elinize ulaştı mı? En azından bunun hakkında bilgi verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.5GÜL -- 5 Ocak 2021; 18:52:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.