Şimdi Ara

Amazon.com.tr - eos 200d - Hangi stok lense sahip?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zaman amazon.com.tr satışlı eos 200d alan oldu mu? 2987 tl satışlı olan.
    www.amazon.com.tr
    Canon Eos 200D 18-55mm Fotoğraf Makinesi, Full Hd (1080P), Siyah: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/Canon-18-55mm-Foto%C4%9Fraf-Makinesi-1080P/dp/B073X3QYGR

Bu cihaz ile hangi stok lens geliyor sitede hiçbir açıklama yok.

Müşteri hizmetleri ile görüştüm tam bir bilgi veremediler bana. (3 defa falan aradım sonuç yok)

Şöyle yazdılar ama bu hangi kit oluyor acaba.

quote:

Bu konu ile ilgili sistemden kontrollerimi sağladığım zaman BF DCM 2018 18-55mm olarak görüntülemekteyim

Ürünü satın alın sorun çıkarsa iade edersiniz diyorlar :D

Bu yüzden lütfen yakın zamanda bu ürünü satın alan varsa.
    Kutudan çıkan lens hakkında bana geri dönüş yapabilir mi ?

DC III mu çıkıyor yoksa IS STM mi ona göre satın alacağım 1 hafta içinde.

• Bağlantısı paylaştığınız ürün sayfasındaki fotoğrafta lensin DC III olduğu görülüyor. Dolayısı ile lenste IS yok, gövdede de IS yok, sıfır IS'le kalakalırsınız. Tabi kimi zaman oraya "temsili görsel" diye bir foto da koyabiliyorlar. Satıcı ile iletişime geçip öğrenmek (e-posta ile falan ki ileride bu yazışmaları kanıt olarak da kullanabilirsiniz) en iyisi.

IS yok ise güneşli gün haricinde hemen hemen her durumda ya tripod kullanmanız gerekir yada ISO'yu yükseltmeniz gerekir. ISO yükseltince de kumlu fotoğraflar elde edersiniz. Bu nedenle eğer yeni de başlıyorsanız bu üst seviye cihazlar ile fotoğraf çekmeye (kompakt ve cep tel'den üst diyeyim :) Çünki bu Canon 200D'nin de d-slr ürünleri ailesinde sınıfı giriş seviyesidir, bunun bir altında Canon 1300D, 4000D falan var işte) yeni başlıyorsanız IS'siz bir alet sizi epeyce bir gıcık edebilir. "Bu kadar para verdim pro makina aldım niye cep tel gibi çekiyorum" demeniz bile olasıdır !..

Ayrıca fotoğraf makinaları cep teller gibi de yapay zeka açısından başarılı yazılımlara sahip değiller. Çok salaklardır hatta :) Bu nedenle de cep teller foto kalitesi olarak nerede ise bunlarla yarışabilir ! Fakat, genelde fotoğraflara günümüzde çoğu insan 5 - 5.5 inç cep tel ekranlarından baktığı için o ufacık ekrana sıkıştırılan fotoğraflar da haliyle çok daha keskin ve güzel görünüyorlar. Yoksa güncel bir cep tel ile çekilmiş fotoğrafı 4K TV'de açsanız kusurları epey net gözlemleyebilirsiniz.

• Merhaba,

Makine + kit lens fiyatına baktığımızda söz konusu lensin DC III olabileceğini düşünüyorum... 200D + 18-55mm IS STM lensli set çok daha iyi fakat bir miktar daha maliyetli olacaktır... Lensin niteliğinden, modelinden emin olmadan adım atmamanızı tavsiye ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey daha: Özellikle DSLR set edindikten sonra raw (ham) formatta çekeceğiniz fotoğraflar size hiç cazip gelmeyebilir, ancak üzerinde bir miktar düzenleme yaptıktan sonra ortaya çıkan görüntülere şaşıracak ve muhtemelen çok çok mutlu olacaksınız...

NOT: Burada kastettiğim şey, fotoğrafın bazı temel parametreleri (pozlama, beyaz ayarı, doygunluk... gibi) üzerindeki müdahalelerdir... Yoksa ben "yapılmış" değil "çekilmiş" fotoğrafı seviyorum... Fotoğraf gerçeği yansıtmalı... Kadrajın içine neleri nasıl aldığınıza göre de kompozisyon oluşuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.