Şimdi Ara

Amazon Import Fees Deposit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,amazondan kulaklık sipariş vericem ve Import Fees Deposit diye birşeyle karşılaştım 12.53 dolar istiyor (70 TL) biraz araştırdım ve birçok kişiye bu verdikleri ücretin iade edildiğini öğrendim gümrükten takılmayınca geri ödeniyormuş sanırım.Benim alıcağım kulaklığın gümrüğe takılıp takılmayacağını bilebilir miyim? iade edilir mi ücret bana ? takılırsa ücretin hepsinimi alır devlet ?.Birde TRY seçtiğim zaman daha pahalı oluyor siparişim USD seçtiğim zaman 60 tl daha ucuza geliyor yani herhangi bir dezavantajı var mı USD seçmemin bana ? Şimdiden teşekkür ederim:)
    Amazon Import Fees DepositAmazon Import Fees Deposit

• Kulaklık 164 dolar olduğundan dolayı zaten gümrüğe takılmama gibi bir şansı yok ama olur da bir mucize olursa ücret geri iade edilir.Bu vergi fiyatı tahminidir.Gerçekte daha fazla veya az gelebilir.Eğer ki ürünü bir Amazon satıcısından değilde direk Amazon'un kendisinden alıyorsanız ve gümrükte verdiğiniz vergi ücretinden daha az bir rakam çıkarsa aradaki farkı gene amazon size iade eder.Daha fazla çıkarsa da daha fazlasını istemez.Amazon üzerindeki bir satıcıdan alıyorsanız onlar bu fazla-az kısmında sıkıntı çıkarabiliyorlar.

Dolar kuru farkıda bankanıza göre değişir.Eğer ki TL hesabı olan bir banka kartınızla alacaksanız, Amazon'un hesapladığı TL ile aldığınızda daha fazla veya az miktarda çekim olmaz.Ama gidip TL hesabınız var iken USD ile alım yaparsanız bankanızın kur oranına göre ürünü satın alırsınız yani o aradaki 60 TL dediğiniz rakam belki daha fazla belki daha az olabilir.

• Cross Marian kullanıcısına yanıt
    TL hesabım var ve USD ile almak istiyorum diyelim,bunun için bankanın alış fiyatına mı yoksa satış fiyatına mı bakmam gerek ?
  • TL/USD sorusu icin cevap veriyorum;
    ben enpara kartı ile gecen sene aralık ayında 1000 dolar civarı alışveriş yaptım. internette arastirmam sonucu herhangi bir sikinti olmadigi ve daha ucuza geldigi icin icin usd ile alisveris yaptim, kartindan parayi bankanin belirledigi gunun dolar kuru uzerinden hesaplayip tl olarak cekiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 4 Nisan 2019; 7:17:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MONSTER14

TL hesabım var ve USD ile almak istiyorum diyelim,bunun için bankanın alış fiyatına mı yoksa satış fiyatına mı bakmam gerek ?
    Satış fiyatına olması lazım.Sonuçta onlarda sizin TL hesabınızdan alıp USD olarak Amazon'un hesabına gönderecekler dolaylı yoldan USD satın alıyorsunuz bankadan yani.
  • Teşekkürler arkadaşlar iletişime geçtim müşteri hizmetleriyle bu Import Fees ücretlerini koşulsuz şartsız ürün geldikten 60 gün sonra geri ödendiğini söylediler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SELL & BUY LİST !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.