Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
15
Favori
66.624
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Twitter'da gezerken gördüm. Muratbey Peynirle ilgili bi sıkıntı olmuş... Bir şirket müşterisine nasıl cevap verir buyrun DH yönetimine kapak niteliğinde cevap olmuş.

https://twitter.com/MuratbeyPeynir/status/892814422728740865
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Amazon konusunun kaldirilmasini arz ederim . Bundan sonra zaten kimse yemez .

Ne kaldırılması, dün yenisini bile açtılar
  • Bu ülkeye herşey müstehak arkadaşlar tıklamaya devam. Ben hep 50tl'lik benzin mazot alıyorum diyen adamlara mı anlatacaksın etik butik amazon laflarını yemezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuiNatioN

quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

Konunun bir kaç sayfasını okudum, olayın çok fazla büyütüldüğünü düşünüyorum.

Malum konuya hiç girmemiştim, amazon alışverişim de olmadı.
    Bu forum üzerinden alışverişim olsa da rahatsız olmazdım.

Üyelerin bir zararı mı oluşmuş ?
    Bir yerden üçe alıp burası size beşe mi pazarlamış ?
    Cebinizden paranızı mı almış ? Komisyonculuk mu yapmış ???
    Tam tersi avantajlı fiyatlarla alışveriş imkanı sunulmuş.

Konuyu açan kişi kendisine maddi çıkar sağladıysa işte bu ayıptır bunun üzerine gidilmelidir.

Ama forum yönetimi olarak sizden değil de karşı taraftan sağlanan bir kazanç varsa üyelere bunun ne zararı oluyor ?

Sizlere bedavadan sağlanan bir forum olanağı var, ben sadece kullanırım gerisine karışmam diyebilirsiniz ama işin diğer yanını da yani bunun maliyetini ve ticari boyutunu da düşünmek zorunda olan kişi vardır, oı da ben buna karışmak zorundayım der.

İşin büyütülmesi biraz da forumdan yana zaten mevcut hoşnutsuzluğunu biriktirmiş ve bunu da böyle bir konu görünce fırsatı değerlendirmek amacında olanlardan kaynaklanıyor. Yaklaşık 12 yıllık üyeyim ve eski üyeliğim haksız bir şekilde sırf kendisi gibi düşünmeyenlere tahammülsüz olan işi kişiselleştiren bir kaç üye ve malum bir yönetici nedeniyle kapatıldı ama böyle konulara da bunun intikamı olarak vurun abalıya mantığıyla yaklaşmıyorum. Üyelik kapatılır, yenisi alınır, canın istemezse de hiç girmezsin. Bunlar büyütülecek şeyler değil.

Kafayı takacak çok daha önemli şeyleri olmalı insanın, biraz empati yapın ve abartmayın.

Senin gibi "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" zihniyeti yüzünden bu hallerdeyiz ülke olarak. Kimse burada bir alışverişten kazanılan 0,2$'ında değil işin

Sen burada "bana ne zararı var, çok da büyütülecek bir şey değil. Kafayı takacak daha ciddi şeyler var" dersen ben de sana "bir gün bir yakınını kaybettiğinde de kafana takma. Çünkü kafanı takacak daha ciddi şeyler var" gibi bir örnek veririm. Ne kadar doğru olur peki bu?

Yanlış, haksız gördüğün her olaya tepki vereceksin ki bir daha böyle yanlışlara kalkışmasınlar. Ben de 12 senelik üyeyim ve 12 senedir görmediğim reklamı son zamanlarda görmeye başladım.

Sen de kalkmış diyorsun ki "bedava forum açmışlar ne güzel bundan yararlansanıza" :)

Kafaya takacak şeylere dair standartlarımız farklı.

Sağlıcakla kalın.

• Olmadı dostum başaramadınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz önce yalan haberlerle dolu ana sayfayı düzeltin. Siyaset meydanı mı, ergen egobox'ı mı, yoksa paylaşım yapılan DONANIM forumu mu ? Bir donanım platformunda konu dışı başlıklarının ana sayfada HİT olması sizce normal mi ? Belli bir kaynağa dayandırılmayan ve yüksek oranda yalan ve iftira çıkan gündem başlıklarına müdahale etmedikçe herkesin gözünden düşmeye devam edeceksiniz. Bu son olayda şimdiye kadar söylediğim her bir şeyi destekliyor ve kanıtlıyor. Objektif olun diyeceğim ama niyeti anlaşılan sonradan güven kazanamaz.
  • ASIN kodunun değiştirilmemesi için,

İlgili ASIN kodunu Google'de aratın. Sonuca sağ tıklayıp "Linki kopyala" seçin. Yapıştırın. Böylece hem linkin kolaylığı, hem de ilişi olmaması bir arada olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Asin kod çoğu normal kullanıcının anlamadığı birşey. Ayrıca gidiyorsun Amazon'a yazıyorsun enterlıyorsun çıkan ürünü seçiyorsun vs.

Diğerinde ise tıklayıp gidiyorsun hangisi daha kolay kullanıcı için ?

Bunu siz değilde ziyaretçi olarak gelmiş yeni bilgisayar alan bir amcanın yaptığını düşünün yani bizim geniş yelpazemiz için değerlendirin.

Şimdi anlaşılabildi mi ?

Yaşlı amcadan komisyon cukka, sonra ürün Türkiye'ye kapatılsın, sonrada burda amazon için veri topluyorum diyip, işe adam almalar, asn kodları ile oynamalar, hepsi yaşlı amca için değilmi..

• Refli linkle Kimin ne aldığına bakıp kendi aranızda gülüşüyor musunuz?

Malum refli linkle alınan ayakkabıların ekran görüntüsü paylaşılmıştı.

• egeym kullanıcısına yanıt
    Google ile anlaşmış, yaşlı amcalara bir link tuzağı daha

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem refli linkler paylaşıyorsunuz bunu belirtmeniz gerekir. Ben yanlış anlaşılma var sanıyordum ama konudaki mesajları okuyunca şikayet edenlerin haklı olduğunu anladım. Olaylar çıktıktan sonra biz şöyle böyle yapıyoruz demeniz sizi komik duruma düşünüyor. Tebrikler DH

Reklam sorununa çözüm bulmayıp para için reklam üstüne reklam alan siteden beklenen hareketler.

EDİT: Refli link paylaşılıyorsa bunu belirtmeniz gerekir. Nasıl bir üye konu açınca refli link paylaşınca belirtiyorsa öyle. Kİ forum üyelerinin refli linklere karşı zaten sert bi tutumu var. Bunu bilerekten böyle bir şey yapmanız hoş olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 3 Ağustos 2017; 15:51:11 >
  • Linklere tıklamak bile gelir kaynağı ürün satın almasan bile affiliate üzerinden hem istatistik tutuluyor hem kazanç sağlanıyor. Panelden kimin hangi üründe ne kadar gezinti yaptığı ip adresine kadar belli.

"Admitad(Affiliate) hesabınıza girerek toplam tıklanma, geçişli tıklanma ve izlemek istediğiniz kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmiş tüm işlemlere ait istatistiklere kolayca ulaşabilirsiniz.

Sitenizde aktif olan kullanıcılara ait, tıklamaların tam saati veya diğer hareketleri, IP adresleri ve coğrafi konumları, bilgisayarlarının sistem bilgisi hatta ziyaret sırasındaki ekran çözünürlüğü dahil olmak üzere tüm detaylı bilgilere ulaşın."

Bu gearbest affiliate programı için detaylı bilgi. Aynı hususların benzeri amazon affiliate programı için geçerli.

Yayıncıya sağlanan avantajlar:
    - Özel teklifler!
    - Satışlar için optimal komisyon!
    - Sadakat ödül programı!
    - Onaylamanın en büyük yüzdesi oranı!
    - Haftalık revizyon ve GÜNLÜK ödemeler!
    - Haftalık reklam güncellemesi!
    - İndirimler ve kuponlar herzaman sistemde mevcut!

YAYINCILAR İÇİN YENİ KAMPANYA KOŞULLARI:

1. İçerik siteleri için (blog, inceleme siteleri vs.):

Giyim, Saat ve Aksesuar, Sağlık ve Kozmetik ürünleri, Saç Tüyü ve Peruk, iPhone Kılıfları kategorilerinde mevcut kullanıcı siparişleri için %6 komisyon
    Giyim, Saat ve Aksesuar, Sağlık ve Kozmetik ürünleri, Saç Tüyü ve Peruk, iPhone Kılıfları kategorilerinde yeni kullanıcı siparişleri için %10 komisyon
    Diğer kategorilerde mevcut kullanıcı siparişleri için %6 komisyon
    Diğer kategorilerde yeni kullanıcı siparişleri için %7 komisyon
    2. Kupon ve Cashback siteleri için:

Mevcut ve yeni kullanıcı siparişleri için %1 komisyon

3. Diğer siteler için:

Giyim, Saat ve Aksesuar, Sağlık ve Kozmetik ürünleri, Saç Tüyü ve Peruk, iPhone Kılıfları kategorilerinde mevcut kullanıcı siparişleri için %5 komisyon
    Giyim, Saat ve Aksesuar, Sağlık ve Kozmetik ürünleri, Saç Tüyü ve Peruk, iPhone Kılıfları kategorilerinde yeni kullanıcı siparişleri için %10 komisyon
    Diğer kategorilerde mevcut kullanıcı siparişleri için %5 komisyon
    Diğer kategorilerde yeni kullanıcı siparişleri için %7 komisyon

HER AY DÜZENLENEN YARIŞMA

Yarışma şartları:
    1. Yarışma düzenlenme tarihi – her ay.
    2. Kazanan, tüm onaylanan aylık şiparişlerin toplamı sayılarak belirlenmektedir.

AMAZON KOMİSYON ÖDEMELERİ

Ürün Kategorisi Sabit Standart Program Ücreti Oranları

Amazon Hediye Kartları, Şarap 0.00%
    Video Oyunları ve Video Oyun Konsolları % 1.00
    Televizyonlar % 2.00
    PC, PC Bileşenleri, DVD ve Blu-Ray % 2,50
    Oyuncak 3.00%
    Amazon Fire Tablet Cihazlar, Dash Düğmeler, Amazon Kindle Cihazları % 4.00
    Fiziksel Kitaplar, Sağlık ve Kişisel Bakım, Spor, Mutfak, Otomotiv, Bebek Ürünleri % 4.50
    Dijital Müzik, Bakkal, Fiziksel Müzik, el yapımı, Dijital videolar % 5.00
    Açık havada, Araçlar % 5.50
    Kulaklık, Güzellik, Müzik Aletleri, Ticaret ve Endüstri Malzemeleri % 6.00
    Giyim, Amazon Echo Cihazları, (Yangın TV) Amazon Eleman Smart TV, Amazon Fire TV Cihazları, Takı, Bagaj, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları, Saatler % 7.00
    Mobilya, Ev, Ev Geliştirme, Çim ve Bahçe, Evcil Hayvanlar, Kiler % 8.00
    Amazon Moda Kadınlar, Erkekler ve Çocuk Private Label, Dijital Video Oyunları, Lüks Güzellik, Amazon paralar % 10,00
    Tüm Diğer Kategoriler % 4.00

Yaşlı amcaların yaşlılıklarından yararlanarak böyle bir gelir kaynağı elde etmek hiç etik değil. Bu yüzden etik olmayan davranışların sergilenmesinde gearbest anında affiliate programından çıkarıyor. Amazon ne yapar bilinmez.

Affiliate programı ile DETAYLI BİLGİ :
    https://affiliate-program.amazon.com/help/operating/policies#Associates Program Fee Statement
    Amazon Program Fee Statement adresinden öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 3 Ağustos 2017; 16:6:28 >

• beyfendi bu forumda herkes size para kazandırmak zorunda mı? eğer öyleyse onu kullanım koşullarına 1. madde olarak yazın da bilelim.

ne demek insanların paylaştığı konulardaki kodları silip size para kazandıran linklerle değiştirmek?

para kazanmak istiyorsanız efendi efendi çıkar bu ürünler uygun fiyatlı diye kendiniz bulur linklerini koyarsınız, biz de bu işten para kazandığınızı bilir tıklarız ya da tıklamayız. ben bu forumda bir paylaşım yaparken ürün adı veya ürün linki ya da ürün kodu paylaşırım, bunun hangisini yapacağıma da kendim karar veririm. eğer bunu kendime çıkar sağlamak amacıyla da yapmamışsam, ne hakla hangi kuralın dayanağı olarak benim paylaşımlarımı değiştirip kendi çıkarınıza uygun bir hale getirirsiniz?

ürün adı yazıcam gidip bir konuya onları da silip link mi koyacaksınız? böyle bir mecburiyet mi var
  • RElS kullanıcısına yanıt
    amazonun şartlarını olaylardan sonra bir baktım bu kadar bilgi görülmüyor gibi,tıklamayada para vermiyormuş,sadece satın alınan ürünlerde geçerli benim aldığım
  • Kullanici sozlesmesinin son halini okudunuz mu? Bana mahalle macinda hakem oyuncu karakterini hatirlatti nedense.

• quote:

Orijinalden alıntı: dessa

Hakaret ettiğim bir yer yada kişi yokta ondandır. Benim sözüm eleştiri yapana değil işi hakaret boyutuna taşıyanlara. Siz öyle mi yaptınız. Yaptıysaniz ve üzerinize alindiysaniz bile dikkatli okursanız hakaret yok. Var mı?

Burdan da beyan ediyorum. Dh nin menfaatine olacak ve benden birşey alıp goturmeyecek her linki seve seve tıkarım. Devir bilgi devri ve bu site bana bunu ücretsiz sağlıyor. Para kazanmak ta en doğal hakları. Siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama site yönetimi bu işi yapıyor

Tekrar söylüyorum. Uyarı bile yazılsa birşey değişmeyecekti. O linkler tiklanacaktı. Mağdur olanlar nasıl mağdur oldu. Zarara uğrayanlar ne zararı gördü. Benim için nokta olan kısım bu konunun Amazon ve dh arasında olmasıdır

Bende merak ettim. Yazımın neresi sizi kızdırdı.
    Hakaret kısmı nerede. Banlanmaktan korkmam. Benim bu siteyi kullanma amacım bilgi yönüdur referansım yok arkadaşım yok. Doğru düzgün mesaj bile atmam

Ben de önce bir bulamadım ama sonradan farkettim "size giren çıkan mı var" kısmını. Ne kadar sık kullanılırsa kullansın takdir edersiniz ki amiyane bir tabir. Ve yazının genel kısmına hiç yakışmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: reoix

Kullanici sozlesmesinin son halini okudunuz mu? Bana mahalle macinda hakem oyuncu karakterini hatirlatti nedense.

Bu kullanıcı sözleşmesinin sürekli değişmesi de bana Hayvan Çiftliğindeki 7 emiri hatırlatıyor.
  • selimcu S kullanıcısına yanıt
    (a) our customer clicks through a Special Link on your Site to an Amazon Site; and

(b) during a single session, which is measured as beginning when our customer clicks through that Special Link and ending upon the first to occur of the following: (x) 24 hours elapse from that click, (y) our customer places an order for a Product, other than a digital item sold under the name “Amazon MP3,” “Amazon Shorts”, “eDocs”, “Amazon Video”, “Amazon Software Downloads”, “Game Downloads”, “Kindle Books”, “Kindle Newspapers”, “Kindle Blogs”, “Kindle Newsfeeds”, or “Kindle Magazines” (a “Digital Product”), or (z) our customer follows a Special Link to the Amazon Site that is not your Special Link (a “Session”), any of the following happens:

a) Siteniz üzerinden özel link aracılığıyla (Bahsettiğimiz ref linkleri) tıklanması

seçeneğinde belirtiyor. Tıklamalarda komisyonlardaki gibi tutarlar yok ama kuruş hesapları var. Bide özel etkinliklerden gelir etme var. Özel linklerle geçiş yaptın o siteye prime üyeliği aldın ondan da pay alınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 3 Ağustos 2017; 17:12:55 >

• Bu kadar amatörce bir açıklama daha görmemiştim. En çok oylanan yorumlarda söyleyeceklerim söylenmiş. Tam manasıyla kepazelik (rezillik). Sorulara yazılan cevaplardaki kabalık, üste çıkma çabası, yer yer kendi kalenize attığınız goller içler acısı. Yaşananları "Amazon Olayı" diye isimlendirmek ise bunu haksız isyan gibi gösterip, yapılan terbiyesizliği baskılamayı meşru gösterme çabasından başka bir şey değil.

Yahu sitenin sahibi daha düne kadar burada üyelerle ağız dalaşına giriyordu "yav he he" diye. En başından beri kurumsallıktan uzaktınız, bu açıklama ile dibe vurdunuz. Böyle komik açıklamalar yapacağınıza, Amazon'dan kazandığınız paranın cüzi bir kısmı ile basın müşaviri tutun. Özrünüz kabahatinizden beter yemin ediyorum.

• Kendinizi dusurdugunuz durum ortadayken, hala burada yazilan, hakaret icermeyen elestiri mesajlarini silmeye devam ediyorsunuz.

Yok arkadas siz adam olmayacaksiniz.

Sizin hakkinizdan amazon gelir ancak. Bu kadar egonun, siskinligin sonu iyi degil yanliz haberiniz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.