Şimdi Ara

Amazon Prime Video [ANA KONU] | Dizi Listesi (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.990
Cevap
176
Favori
182.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Var hocam genelde 4k. Yukarıda yazdığım James Bond filmini HD yüklemeleri üzerine genel olarak tüm platformlar için yaptığım eleştiri. Yeni çıkan filmleri bile bazen HD yüklüyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

İzledigim filmlerde uhd destegi yokmus hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba android tv de prime uygulamasi cok hantal bazen film ve dizilerin gorsellerini yarim yukluyor ileri geri almak tam bir işkence. ps4 te izlerken hersey sorunsuz yağ gibi sizlerinde android tvlerinizde ayni sorun varmi veya bu sorunun çözümü varmi. Teşekkürler

• dreamcast kullanıcısına yanıt

Bende Sony tv var, sorunsuz.

• Valla içerikler fiyatına göre beklenendne baya iyi. Tek tük şeyler oluyodu eskidende ama son zamanlarda baya bir arttı. Umarım fiyat politikasında bir değişiklik yapmazlarAmazon Prime Video [ANA KONU] | Dizi Listesi 

• Filmleri 4K olarak seyredebilmek için ayarı var mı varsa nasıl ayar yapmalıyım ? Bir de. 4K 1 saatlik video tahmini kaç GB tutar. ( İnternetim kotalı da )

• talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    İçerik 4k ise internet yettiği sürece otomatik en üst seviyede oynatır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler

• Alıntı

metni:
    Filmleri 4K olarak seyredebilmek için ayarı var mı varsa nasıl ayar yapmalıyım ?

@talsuv61 İçeriği oynattığınız cihazın 4K desteklemesi, içeriğin 4K olması ve internet hızınızın Prime Video sunucularına 15Mbps veya üzeri olması yeterli.

Alıntı

metni:
    Bir de. 4K 1 saatlik video tahmini kaç GB tutar.

7GB'a yakın.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Teşekkürler aylık 100 GB internetim var. 4K bana uymazmış

• talsuv61 T kullanıcısına yanıt

1 saatlik 4K video 10 GB tan fazla tutar. Amazonda 1080p ortalama bir film 7 GB falan.

1,30 saatlik 4K bir filmin boyutu 30-40 GB tan fazladır.

Not: Eğer 4K ise :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 16 Nisan 2023; 4:48:23 >
  • Herkes kendisine göre hesaplarsa en doğru sonucu o şekilde elde eder. Fire TV Stick 4K'da içeriği açtığımda video ekranında 15Mbps hızın gerekli olduğunu belirtiyor zaten. Ona göre hesaplamıştım. Yukarıdaki arkadaşın yazdığı boyutları hiç görmedim bilemiyorum. Cihaza göre falan da değişebilir.

Amazon Prime Video [ANA KONU] | Dizi Listesi

Amazon Prime Video [ANA KONU] | Dizi Listesi

Bir de Windows ve Android'te data saver, good, better ve best seçeneklerini görüyorum. Oradaki best aslında 4K'yı belirtiyor, içerik 1080p olsa bile o best 4K'nın tüketeceği data miktarını ifade ediyor. Yanlış anlaşılabilir. Yabancı kaynaklardan da link'ler ekledim.

https://www.reddit.com/r/cordcutters/comments/9diugs/amazon_prime_video_data_high_usage/?rdt=40582

https://www.canstarblue.com.au/streaming/amazon-prime-video-data

https://www.whattowatch.com/how-to/how-much-data-does-amazon-video-use

https://www.makeuseof.com/tag/how-much-data-does-streaming-video-use/#:~:text=The%20ultra%2Dhigh%20definition%204K%20option%20(Best)%20will%20consume%206GB%20of%20data/hour.

• Arkadaşlar prime videonun usa filmlerine erişim sağlamanın bir yolu yok mu? VPN mevzusunu biliyorum fakat ücretli film kiralamak/almak istediğinizde "adresiniz
    Amerika'da olmalı, kredi kartınız Amerikan bankasına ait olmalı" şeklinde bir uyarı ile işlemi durduruyorlar.

• sinanert21 S kullanıcısına yanıt

@sinanert21 Adresi US yaptıktan sonra varsayılan olarakta ayarladınız mı? Amazon'da ayarlardan birkaç yeri daha değiştirmek gerekebilir, ayarları detaylıca bir kontrol edin. Ücret konusunu USD gift card alarakta çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Eğer gift card'ı da Amazon'dan alamıyorsanız farklı sitelerde satıyordur.

VOD tercihinizi Amazon'dan yana yapmanızın sebebi nedir acaba? Filmleri bulamadığınızdan dolayı mı, yoksa dijital arşiv mi yapmak istiyorsunuz? Eğer ilk yazdığım ise ve mahsuru yoksa kiralamak istediğiniz 5-10 içeriği belirtebilir misiniz? Dizi/film fark etmez.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Adresi US yapmıştım bir keresinde ama Türkiye'ye ait kredi kartı kullanmaya kalkınca Amazon hesabım gümledi :) Aradan uzun zaman geçti ve yeni hesap açtım PC parçası alırken bazen bayağı uyguna geliyor, bu hesabı da gümletmek istemiyorum.

Gift card aklıma geldi ama film kiralamada kullanılabilir mi bilmiyorum. Öte yandan mesele film değil aslında altyazılar lazım Türkçe de değil İngilizce altyazı. Bütün filmler korsan sitelerde var zaten ama benim aradıklarım eski nadir filmler olduğundan altyazıları yok. İngilizceyi dinleyerek anlamıyorum ama altyazı olunca anlıyorum.

• sinanert21 S kullanıcısına yanıt

Anladım. Ben de bir süredir 2000 öncesi filmleri seyretmeye başladım. Prime Video bu konuda çözüm oluyor. Fakat sadece ABD değil, diğer kataloglara da erişince çözüm oluyor. Sizin açınızdan tek sıkıntı, eğer aradığınız içerik bir Avrupa ülkesindeyse İngilizce alt yazı her içerikte bulunmayabiliyor. Ama kontrol etmenizde fayda var derim.

• bence türkiyeye biraz daha özen gösterirse daha fazla müşteri toplar,

mesela bazı diziler 1. sezon dublaj yok ama 2. sezon dublaj

ben etrafımdan biliyorum bu yüzden amazon videoya gitmek istemiyorlar

ama tabi alışveriş konusu başka bi kategori ben video için yazıyorum

• 40 TL oluyor büyük ihtimalle iptal ederim, 5 kat artış olması saçma

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.