Merhaba, Kargonun gümrükten geçip geçmediği konusunda emin olamadım |
Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (20. sayfa)
-
-
Selamlar,
Aynı Amazon jp hesabından başka isim ve adrese bu ay 3. kart siparişimi versem gümrük sıkıntısı çıkar mı? Şu 2060 ı alsam diyorum rig de 1 kartlık boşluk kaldı. :)
-
Ups ile ayrı iki sipariş aynı anda gönderilirse ne oluyor ? İlla ki vekalet isterler. Bu tür bir durumda problem yaşayan oldu mu ?
-
Merhabalar,
Amazon JP den 2. kartım geldi bugün (geçen ay 5 tane sorunsuz geçti). Bugünki ürün gümrüğe takıldı ve DHL ile yaptığım görüşmede, Bakanlık çok fazla kart getirildiği için sınırlama getirdi ve sadece daha önce grafik kartı almadıysanız gümrüğe takılmadan geçer dediler. DHL nin kendi gümrük muşavirliği tek ürün başına ortalama 2500 tl ücret talep etti. Bu nedenle bende ürünü iade ettim. Aramızda bu durumu yaşayan ve çözebilen varmı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Çevremde bir kişi tarafından bugün (hiçbir ek prosedür olmadan) AMAZON ES üzerinden DHL ile gelen gönderi teslim alındı. Önceden kart teslimatı da mevcuttu.
-
Konu da eksik olan bir bilgiyi aktarmak istedim, benim şanssızlığımdan da olabilir, DHL'de de aynı prosedür olup olmadığı hakkında bir bilgim yok.
Benzer bir şekilde fatura ederi 1500 Euro üstü olan bir ürünü Nisan'da UPS ile almıştım, tabii ki vekaletname verdim Ünsped'e. Verdiğim vekaletname süresizdi, belki ileride de benzer bir sipariş tekrar yapabilirim diye.
Bu hafta yine 1500 Euro üzeri bir gönderim UPS ile ülkeye giriş yaptı, ancak günlerce anlatmaya çalışmama rağmen bir türlü Ünsped'e teslim etmediler. Halihazırda vekaletnamem olduğunu söylememe rağmen her seferinde kargo ile kendilerine yeni vekaletname vermem gerektiğini, yoksa Ünsped'e teslim etmeyeceklerini söylediler. Tüm iletişim çabalarım bana şirkete yönelik vekaletname örneği atmalarıyla son buldu.
Onlara derdimi anlatamadığım için sonunda Ünsped ile görüşerek gümrük çekim işlemlerinin başlamasını sağladım. Eğer ileride böyle bir şey ile karşılaşırsanız kesinlikle UPS'in bir şey bilmez müşteri temsilcileri ile iletişim kurmaya uğraşmayın. Bazısı bana ürünün (ekran kartı değil dizüstü bilgisayar olduğu için) yetki belgesiyle gireceğini bile savunmaya çalıştı. Ünspedi arayarak takip numaranızı, zaten vekaletinizin olduğunu (kanıtlamak amacıyla TC no'nuzu), ve ürünün shipping label/faturasındaki ismin kendiniz olduğunu belirtirseniz onlar UPS'den talep ederek gümrük çekim işlemlerini başlatıyor. Neyse ki ben de bu şekilde kurtuldum.
-
6900 XT satın aldım fiyatı 1500 Euro üzerindeydi bugün mesaj geldi UPS'den paketin Türkiyeye giriş yaptığını gümrük işlemleri için xxxx linkine girmem gerektiğini. Açtığım linkte vekalet formu var ancak bir firma/kurum adına yapılmış gibi ki benden firma adı/adresi/vergi numarası/vergi levhası/sicil kayıdı gibi belgeler istiyor ancak ben bir şahısım kendi adıma bir şirket falan yok. Bu formu dolayısıyla doldurup vekaletname çıkartamıyorum.
Bu vekaletnamenin şahıs versiyonuna sanırsam yetki belgesi deniliyor bunun örneği olan var mı?
-
Yetki belgesi denmiyor. Yetki belgesi ile vekaletname farklı şeyler.
UPS ile tekrar görüşüp, şahıs adına istemelisiniz.
-
UPS'i aradığımda bana bu belgeyi "upstrimport@ups.com" bu e posta adresine mesaj atıp isteyerek elde edebileceğimi söyledi, ben de attım bekliyorum. Teşekkürler hocam.
-
Üstad jp' de 4. ürünümde gümrüğe takıldım ( DHL ) nedenini bilmiyorum iade işlemi başlattım iadelerde tam ödeme yapılıyor mu bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydeger -- 19 Kasım 2021; 17:23:28 > -
Özellikle JP+DHL ve sadece DHL gönderilerinde bile bu sıralar bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Teslim almadan iade ettiğiniz zaman tam iade yapılacaktır ama biraz zaman alması muhtemel.
@EnemyHunter Yakın zamanda teslim almadan JP iade sürecini deneyimleyen bir arkadaşımı mesaja ekliyorum.
-
Amazon JP iade süreci yaklaşık 20 gün sürüyor (İade formunu gönderdikten sonra). Paranız eksiksiz olarak ödeme yaptığınız karta iade ediliyor. Üst mesajlarda yaşadığım sorunu görebilirsiniz.
DHL kaynaklı olarak gördüğüm gümrük sorununu başka isimlere sipariş vererek çözdüm. Ancak burda da dikkat etmeniz gereken tek nokta aynı isme en fazla 2 ürün sipariş verin. 3. ürünün takılma ihtimali çok yüksek. Benim aldığım 3. ürün önce gümrüğe takıldı, 1 saat sonra tekrar güncellenerek gümrükten geçti.
-
Arkadaşlar durumu neden kabulleniyosunuz ki hakkınızı arasanız daha iyi olmaz mı 20 gün iade bekleyene kadar. Yasal olarak 5 ürün sınırım yok mu benim ? 2. siparişi takılan arkadaş durumu güzel(!) bi dille anlatmayı tercih etse eminim ki olumlu sonuçlanır...
-
1. Sipariş bile takılıyor. Tamamen gümrük memurunun o an ki ruh haline bağlı. hakmış yasamış kimsenin taktığı yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
UPS durum güncellemesi mesajı attı
"On the Way
Your parcel is pending release from a non-UPS broker. Contact the non-UPS broker for additional information. / The package is at the clearing agency awaiting final release."
bu non-UPS broker ile iletişime geçin diyor sanırsam kimi aramam gerekiyor? nihai çıkışını bekliyormuş ürün gümrükten.
-
@Aydeger Özellikle japonyadan gelen gönderiler avrupaya göre geri iadesi daha uzun sürüyor gümrüğe takıldığında çekme yapmayacaksanız müşteri hizmetlerinden ürünü iade etmek istediğinizi söylüyorsunuz onlar sizden bir mail adresi isteyip mahrece dilekçesi gönderiyorlar onu tekrar yolladıkları e-posta adresine gönderiyorsunuz. Daha sonra sizin işlemlerinizi takip eden yetkili atanıyor amazon iadenin başlatıldığını geri iade için amazondan onay beklediklerini söylüyorlar. Onay gelince zaten yeni konşimento numarasını size e-posta ile bildiriyorlar. Sonra 10 iş günü kadar bekliyorsunuz ürünün amazon deposuna ulaşması için daha fazla sürende olmuştu bende. Fakat iyi bir müşteri temsilcisine denk gelirseniz ürün daha depoya gitmeden iade yapabiliyorlar.
-
Arkadaşlar merhaba; kasım ayında iki tane ekran kartı (Japonya ve İngiltere amazondan) aldım. biri tnt (sanırım tnt olana pts aracılık etti) biri ups ile geldi ve hiçbir problem yaşamadım. Bir tanesi sadece form doldurmamı istedi.
Bugün Türkiye amazondan, Almanya amazon satıcılı taşınabilir ekran aldım sizce problem olur mu? aldıktan sonra keşke başkasının tcsi ile alsaydım dedim. Problem olur derseniz siparişi iptal edeceğim.
Teşekkürler
Edit, cevap gelmeden ürün geldi. Hiç bir problem olmadan DHL hiç birşey istemeden ürünü teslim etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peacemaker -- 25 Kasım 2021; 23:9:17 > -
Yetki belgesi kurtarmayınca noter tasdikli vekaletname çıkarttırdım bugün süresiz. Bunu arkalı önlü fotoğrafını çekip UPS'e mail ile atsam olur mu? Yoksa tarayıp mî yoksa direkt fiziksel kargo ile mi atmam gerekiyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X