Şimdi Ara

Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
47
Favori
39.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 350 lira civarında termal macun alıcam amazon TR üzerinden satıcı amazon de gümrükte vekalet vs isteniyormu bu tip alışverişlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 25 Şubat 2022; 23:46:5 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt

İlk sayfadaki ve https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150952423 buradaki belirtilen hususlara uygun olduktan sonra istenmemesi gerekir.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Çok ilginç değil mi, sonuçta 1.500 euro altında ama neden vekaletname istiyorlar. Acaba amazon fransa UPS ile mi gönderiyor. Şimdiden gidip ünsped için vekaletname alsam mı? Birde 1.500 euro üstü oldugu için bu ticari kapsamda ki ücreti sanırım amazon üstleniyor.

• Opinion kullanıcısına yanıt

Bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla uzun bir süredir artık UPS ile gönderi gelmiyor. Haliyle DHL-DGF beraberinde işler birkaç tık daha meşakkatli olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar 1.500 euro üstü amazondan DHL ile kartı gelip nasıl yol izleneceğini yaşayan ve bilenler cevaplayabilir mi? Sorun şurada, benim bildiğim DHL herhangi bir gümrük şirketi ile çalışmıyordu. Bu bahsedilen DGF gümrük müşavirliğine sadece vekaletname vermek yetmiyor mu ünsped gibi? Çıkacak tüm masrafları bizmi cebimizden ödüyoruz. Yani bu masraf kalemleri nedir. Tekrar gümrük ücretini ödememiz mi isteniyor.

• Opinion kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150952423

PM'den de ilettiğim gibi durum bu şekildedir.  

1 Mayıs 2022 tarihi sonrası artık 1.500 EUR diye bir şey de kalmıyor. Maalesef 150 EUR'ya düşürüldü (inanılmaz gelse de).

DHL, konuyla alakalı olarak geçen günlerde SMS ile bilgilendirme sağladı. Daha fazlası için Resmi Gazete vasıtasıyla detaylara erişilebilir.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/03/20220315-1.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 30 Mart 2022; 16:59:55 >

• Amazon Germany daha UPS veya DHL kullanmıyor galiba. Direk Kolay gelsin diyor bende.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Geçen cuma DHL ile teslim aldım. Öncesinde de yine DHL beraberinde gelenler oldu.

UPS ile gönderi neredeyse tamamen bitti denebilir de DHL devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende Kolay Gelsin görünüyor. Anlaşılan gene vekalet vermek gerecek.

İlgili gönderinin saf tutarı (içeriğe konu olan ürün tutarı) 1.500 EUR üzerindeyse muhtemelen gerekecektir. Bazen ''Kolay Gelsin'' olarak hatalı şekilde de görünebiliyor. Yani kesinkes direkt Kolay Gelsin beraberinde mi gelir, tecrübe etmediğimden dolayı net bir şey söyleyemiyorum.

Yukarıda da yazdığım gibi zaten 1 Mayıs 2022 itibariyle artık 1.500 EUR'muz 150 EUR'cuk olacak.  

1500 EUR olayını biliyorum ama Kolay Gelsin vekalet istiyor görünüyor.

hocam bende de kolay gelsin yazıyordu, kerry logistics taşıyormuş meğer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt

Evet, o. Bakınca onu gördüm. Sanırım Amazon'un kendi şirketi.

• Amazon eu'dan dhl tarafından gönderilen 1500 euro'nun üzerinde bir dizüstü bilgisayarım vardı. Kendi gümrük müşavirimi bulmamı söylediler. ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reeja7 -- 6 Nisan 2022; 18:26:34 >
  • Anlayamadım, tam olarak konu nedir?

• amazon eu paketim DHL'ile ve 1500 euro'nun üzerinde olduğu için gümrük işlemlerini yapmayı reddediyorlar. Benden kendi gümrük müşavirimle görüşmemi istiyorlar ama herhangi bir gümrük müşaviri tanımıyorum

• Reeja7 R kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150952423

Linkteki mesaj içerisinde cevaplar mevcuttur.  

• Geçen ay alışverişimden alınan 1000 lira ithalat depozitosunun 792 lirası bugün tarafıma iade edildi.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.