Gönderi hangi kargoyla gelmişti? |
Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (23. sayfa)
-
-
kolay gelsin
-
newegg ten evga 3080 almaya çalışmıştım. bunun ile ilgili sorum vardı. bilen vardır diye buraya da atıyorum. Yardımcı olanlara da olmayı düşünüp olamayanlara da teşekkürler.
Sorum olacak bilenlere. Bu kart Abd den geliyor galiba.
1.Oradan gelirken yüzde 30 vergimi olacak.
2.Simdi alsak mayısta geleceği için 150 euro muhabbetine mi takilacak
3.Diyelim takıldı. Yüksek ücretler falan çıktı. iade etsek bunları ödemek zorunda kalacak mıyız? yoksa ücretsiz kurtulabilir miyiz.
Ödemede 17547 kesildi. banka 18124 kesti. iptal ettim beni aşar.
alışveriş tl olduğu halde banka neden komisyon alıyor bilen var mı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150952423
Şu an için (1 Mayıs 2022 sonrası) 150 EUR = 1.500 EUR olacak gibi görünüyor (kurallar itibariyle).
Deneyimleyenler oldukça nedir ne değildir net olarak görmüş olacağız.
-
Peki gümrükte ek masraf vergi vs çıktı ve bekliyor diyelim, kargoyu arayıp iade etmek istiyorum deyince herhangi bir masraf olmaksızın gümrükten geri gidebiliyor mu ürün?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gidebiliyor fakat çoğu zaman (ilgili kargo firmasına göre değişmekle birlikte) sancılı bir süreç yaşanabiliyor. Yani; eninde sonunda iade edilebiliyor gönderi lakin süreç (1-2-3 ay) uzayabiliyor. Bazen de 1 ayı bile bulmadan kısa süreler içerisinde işlemler tamamlanabiliyor.
Anlatmış olduklarım ''kapıya gelip de teslim alınmayan ürün'' için geçerli değil tabii ki. Sormuş olduğunuz sorudaki senaryodan bahsediyoruz.
-
Hocam merhaba 10 bin tlye ekran kartı aldım amazondan ups ile geldi fakat bugün sms ile gümrük işlemleri için link atmışlar linkte yetki belgesi var sadece vekaletname vs. yok ben de bunu doldurup yolladım fatura ile birlikte sizce işe yarar mı yoksa illa vekaletname mi gerekiyor ? Birde artık 150 euro üzerine istiyolarmış belgeleri 1 mayıstan itibaren böyle dediler bana
-
Merhaba,
1 Mayıs ve sonrasında gümrüğe giriş yaptıysa; 1.500 EUR esnasındaki şartlar aynen geçerlidir. Üst mesajlarda ve önceki sayfalarda detaylar mevcuttur.
-
yani yalan mı hocam ? Ne yapmalıyım şu anda yetki belgesini yolladım ? birde hocam vekaletname ücreti ne kadar ? sadece notere gidip belgeleri mi imzalatıyoruz ? fotoğraf falan götürmek gerekiyor mu ?
-
Yalan olan nedir? 150 EUR'nun yalan olması veya vekaletname istenmemesi gibi bi' durum yok.
150 EUR = 1.500 EUR artık yani eski şartlar yeni tutara göre geçerlidir.
-
Hocam vekaletnameyi yolladım cuma günü 2 gün öncede fiziksel olarak ilettim ellerine ama elimizde yok vekaletnameniz diye mail atmışlar birde soyadımın 1 harfini eksik yazmışlar söylediğimde vekaletname kabul olmayabilir falan dediler ne sıkıntılı işlermiş ya bunlar illallah ettim yemin ederim.Gümrük müşavirliğini aradığımda ups henüz belge vs. yollamadı diyolar sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
-
Mail, arama ve gerekirse de fiziksel olarak kendilerine ulaşarak kontrol etmek durumundasınız. Hemen 1-2 günde hallolan süreçler değiller maalesef.
Eksik yazılma durumu vekaletnamede ise orada o bilgileri siz dolduruyor konumdasınız ve kontrol etmeniz gereklidir.
-
Yok hocam vekaletnamede eksik yazma benden kaynaklanan bir şey değil amazon faturasında ismim doğru yazıyor ups eksik yazmış kargoya 1 harf eksik olarak faturamda da ismim doğru yazıyor zaten
-
Yazdıklarınızdan net olarak anlaşılmadığı için anladığım şekilde belirttim.
Gönderide eksik yazılması problem yaratmamalıdır. Zira (sizin durumunuz TR karakter meselesi mi bilmiyorum ama) TR karakter yazımlarında; alıcı isimlerinde hatta adres bilgilerinde dahi eksik harf durumları görülebilmektedir.
-
klavye yanlış yazmış hocam sıkıntı vekaletnamede değil sıkıntı ups kargoda sistemlerinde eksik görünüyor soyadım diğer her yerde doğru
-
Süreç böyleyse dediğim gibi sıkıntı olmaması gerekir.
-
evet aynen hocam türkçe karakter meselesi bir sorun olmaz yani değil mi ?
-
Tek karakter için herhangi bir sıkıntı olmaz.
-
Çok sağ olun hocam rahatlattınız beni vekaletname kabul olmayabilir dilekçe gerekebilir falan dediler dedim yine uğraşacağım herhalde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X