Şimdi Ara

Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
47
Favori
39.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı ürünü ağustos ayı içinde almıştım ve teslimatı yapılmıştı. Tekrar satın aldım. Kardeşim adına satın aldım. Ürün pense. Taşıyıcı firma Kerry lojistik olunca iptal oldu.
    Değerli Müşterimiz,

M8982..takip numaralı Amazon siparişinizin Türkiye’ye sevki yasal kısıtlamalar nedeni ile askıya alınmıştır. Sipariş etmiş olduğunuz ürünün gümrük işlemleri Türkiye’de hızlı kargo ithalat kanalı üzerinden gerçekleştirilemez. Bunun sebebi aşağıdaki nedenlerden biri olabilir;

1-Ürün gerçek kişi yerine şirket (ticari unvan) adına sipariş edilmiş.

2- Aynı üründen yüksek adette sipariş edilmiş ve gümrük mevzuatı uyarınca şahsi kullanım için uygun olan adedi aşmış.

3- Tarife kodu hızlı kargo kanalından ithalata uygun değildir.

4- Ürünün kıymeti hızlı kargo kanalı için belirlenen yasal sınırları aşmıştır.

5- Sipariş oluşturulurken fatura adresine isim soy isim tam olarak yazılmamış. Bunun için,

"https://amz-oms-eu.kec-app.com/tr/poa" isim, soy isim ve takip numaranızın olduğu bir kağıdın fotoğrafını çekip, linke yükleme yapınız. Bu durumda vekaletname dosyasını
    indirmenize gerek olmayıp, belgeniz onaylandıktan sonra, işleminiz tamamlanacak ve ürünün ülkeye sevki gerçekleşecektir.

Siparişiniz gerekli ek belgeleri sağlamanız durumunda kurumsal ithalat kanalı üzerinden gümrüklenebilir. Bu linkteki vekaletname dosyasını indirip, dosyasının noter onaylı ve imzalı halini taratıp yine linkteki sisteme yükleyebilirsiniz.

Gümrük işlemlerinin tamamlanması adına gereken ek evraklarla ilgili aşağıda bulunan mail adresi ve telefon numarasından bilgi almanız gerekmektedir. Kurumsal ithalat kanalı üzerinden gümrükleme işlemlerinin yapılması durumunda, karşılamanız gereken ek masraflar olacaktır.

Ayrıca, siparişinizi iade etme hakkınız saklıdır. Bu durumda gönderiniz Amazon’a iade edilecek olup, siparişinize ait para iadesi süreci başladıktan sonra Amazon tarafından e-mail ile bilgilendirileceksiniz.

Siparişinizin iade sürecini başlatmak veya detaylı bilgi almak için aşağıdaki e-mail adresinden veya telefon numarasından müşteri hizmetleri ekibimize ulaşabilirsiniz.
    Eğer 5 iş günü içerisinde bizimle iletişime geçip herhangi bir aksiyon almazsanız kargonuz otomatik olarak iade edilecektir.

KERRY LOGISTICS TÜRKİYE-AMAZON MÜŞTERİ HİZMETLERİ EKİBİ
    E-posta: TR.CS.Amazon@kerrylogistics.com
    Telefon: +90 212 603 32 39
    Çalışma Saatleri: 08:00 – 17:00 Pazartesi – Cuma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amazon.de adresinden satıcısının amazon olduğu 160 euro luk bir ürün aldım elektronik fln değil (oto spor yay aldım) ödeme kısmında kargo ve vergiler eklenerek 240 euro para ödedim ürün gelince ekstra vergi ve ödeme çıkar mı acaba?

• gokgul8891 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Ürün bazında bu konuyla alakalı bi' durum değil ama yine de cevaplayalım.

İlgili ürünün ''saf ürün tutarı'' 150 EUR ve üzerindeyse maalesef ki takılacaktır. Ödeme esnasındaki ek tutarlar zaten alınması gereken tutarları temsil etmektedir (gümrüğe takılırsa alınacak tutarları içermezler). Yani; faturada ürün tutarı ne kadar olarak geçiyor önemli olan kısım burasıdır.

• cevabınız için teşekkür ederim saf ürün tutarı 165 euro kargo ve ithalat depozito bedeliyle birlikte 240 euro tuttu ithalat tutarı alındı diye sıkıntı etmedim ama ekstra gümrükte veya teslimatta para isterlerse iptal edeceğim

• gokgul8891 kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

150 EUR tutarını aştığından dolayı NŞA istenir/istenmesi gerekir. Fakat bi' ihtimal herhangi bir işlem yapılmadan geçmesi de vuku bulabilir. Artık şansınıza ve o anki gümrük memurunun inisiyatifine kalmış.

• avantis A kullanıcısına yanıt

Başıma buna benzer bir şey geldi ve isim, soyisim, telefon numarası ve sipariş takip numarasını yazan bir yazının resmini göndermek istediğimde "xx is not ready for POA upload." şeklinde uyarı alıyorum.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Hocam ben arkadaşlarla 4 adet klavye satın aldım. 2 sipariş 2si red 2si yellow switch olacak şekilde. Ürünün fiyatı 99tl Kargo+ithalat ücreti ile 200tlye geldi tanesi yani ürünlerin toplam fiyatı 400 benim odedigim 800tl idi. Kerryden mesaj geldi Form yüklemem gerekiyormus aradığımda 5000 liraya yakın ücret çıkabilir dedi. Ne yapmam gerekiyor şuan? Ürünler iade olacakmış. Pense alan arkadaşa gelen mesajdan geldi bana da. Ürünleri almanın hiç yolu yok mu? Notere gidip bir şeyler yapmamız gerekiyormuş ne kadar ucret çıkar?

• slm.ycl02 S kullanıcısına yanıt

Ürün adedinden dolayı (150 EUR geçilmese dahi) ticari gönderi kapsamına alınabilir.

Bu noktada ilgili kurumla iletişimde olarak durumunuzu anlatmanız gerekiyor (ticari değil bireysel olarak satın aldığınıza dair).

Hiçbir şekilde çözüm sunulamazsa (artık en son yapabileceğiniz) sizin gönderinizin bulunduğu bölgedeki gümrük müşaviri vb. yetkili kişilerle görüşüp yine aynı durumu açıklamanız olacaktır.

Bunları şundan dolayı dile getiriyorum; aslında toplam tutara bakıldığında bu gönderinin ticari sayılmaması ve vekaletname dahi istenmemesi gerekirdi. Eğer bu durumu düzgünce anlatabilirseniz (tabii karşı taraf da anlamak isterse) direkt olarak (ekstra bir işlem yapmadan) gönderiyi teslim alma imkanınız mevcuttur.

''Ben uğraşmayayım ve/veya karşı taraf hiç anlamak istemiyor'' deniyorsa vekaletname ücretinin yanında birkaç kalem ekstra ücretler de önünüze sunulacaktır. Denildiği gibi tutarlar yüksek olabilir, sadece vekaletname istense 300-500 TL arası anca tutardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 9 Kasım 2022; 21:10:24 >

• 300-500 tutsa kabulum hocam bana gelip 5000 lira masraf çıkacağını söyledi kerry lojistik m.h. Yarın tekrar arayıp konuşacağım çünkü 400 liralık ürün için 5000 lira abartı değil mi? Vekaletname bu kadar masraf çıkarır mı? https://amz-oms-eu.kec-app.com/tr/poa gönderdikleri link buydu.

Alıntı

metni:
    vekaletname ücretinin yanında birkaç kalem ekstra ücretler de önünüze sunulacaktır

Mesajımdaki ilgili kısımda belirttiğim üzere ''ticari gönderi sayılması itibariyle'' ek ücretlerin tarafınıza yansıtılması durumu vardır. Yani bu noktada ''sadece vekaletname'' ücretinden bahsetmiyoruz ki belirttiğim tutar onun için geçerlidir.

Durumunuzu tam olarak açıklamadığınız sürece ve/veya karşı tarafın anlayıp/anlamamasıyla bağlantılı olarak cebinizden çıkacak tutar netlik kazanacaktır. Gönderi ticari sayıldıktan sonra size belirtildiği gibi meblağlar çıkar mı, çıkabilir maalesef. TR şartlarında örneğin UPS ile gönderimi söz konusu olsaydı sadece vekaletname beraberinde süreç hallolmuştu. Tabii tekrar edeceğim üzere sizin gönderiniz için NŞA tutara göre hiçbir şey istenmemesi gerekir fakat ürün adedinden dolayı prosedüre takılmış durumdasınız.

• Sorularıma verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Malesef yapacak bir şey yok yarın son kez şansımı deneyeceğim olmazsa sağlık olsun bir dahaki sefere dikkat ederim artık. Sağlıcakla kalın.

Rica ederim.

Aslında büyük oranda haklısınız lakin dediğim gibi ürün adedinden dolayı gönderiyi ticari sayma hakları var ve bunu kullanmış durumdalar. Mesela 2 adet olsaydı %99 herhangi bir problem olmadan tarafınıza teslim edilecekti.

Siz yine de olabildiğince düzgün ve açıklayıcı bi’ üslup eşliğinde derdinizi anlatmaya gayret edin. Belki de karşı tarafı insafa getirebilirsiniz.

Sağlıcakla…

• arkadaşlar merhaba,

şimdi ben amazon üzerinden satıcısı amazon.de olan işlemci aldım (13700k modeli). ürünün fiyatı 150 euro üzeri olduğu için gümrüğe takıldı.

ups kargo da vekaletname belgeleri istiyor.

ben hem ups kargoyu hem de amazonu arayıp iptal ve ürünün iadesi talebinde bulundum.

bu aşamadan sonra süreç ne olacak yardım edebilecek biri var mıdır?

daha önce amazon almanyadan ürün almıştım problem yaşamamıştım. bunun fiyatı yüksek olunca böyle oldu.

tecrübesi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

teşekkürler

• Selam arkadaşlar,

İki gün önce bir fırsat bildirimi ile 10TL'den akıllı çocuk saati aldık. Sonra satıcı ürünü paldır küldür kargoladı. Üstüne de dün mesaj attı, fiyatta yanlışlık oldu çok mağduruz falan.

Dedim ki sıkıntı değil, iade edeyim. Ancak ürün yola çıkmış gözüktüğü için iptal seçeneği yok, sadece iade butonu var sistemde.

E tabi iade'ye basarsam da geriye ürün göndermem gerekecek sanıyorum, son aşamada öyle bir şeyler çıkıyor. Bu durumda kargolamamışsın ürünü falan gibi tepemize binmesinler diye dedim ki kendi haline bırakayım, ürün elime gelince iade başlatırım. Müşteri hizmetleri de öyle söyledi.

Az önce de telefonuma bir sms geldi, aşağıdaki linkte işlem yapmam gerekiyormuş. Doldurun gönderin falan diyor.

OMS (kec-app.com)

10 TL'lik saat için vekalet falan verip de işlem yapmak istemiyorum açıkçası. Nasıl hareket etmem lazım? Şimdi geciktirirsem de antrepo depo ücretidir vs... saçma sapan bir şeyler giydirmesinler diye de endişeliyim.

Ürün 1 adet, fiyatı 10TL ve ilk alışverişim. Niye bu vekalet olayları çıktı anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 15 Aralık 2022; 14:20:34 >

• amazondan mı aldınız acaba?

bende de benzer bir süreç var ancak henüz tamamlanmadığı için net birşey söyleyemiyorum.

amazondaki temsilciler ilgileneceğini belirtti şimdilik. sizinikinde satıcı amazon değil ise nasıl olur bilmiyorum.

işlemlerim sonuçlanınca burdan paylaşırım durumu.

• aliyavuz61 kullanıcısına yanıt

Hocam Amazon'dan aldım. Ürünü zaten istemiyorum, adam yanlış fiyat girdim zor durumdayım demiş, napıcam alıp.

Ama işte nasıl ilerleyeceğimiz meçhul çünkü firmaya ulaşamıyoruz. Telefon otomatik kapanıyor lisans bitti falan diyor  

Amazondakiler bir şey yapmıyorlar hocam. Ben iptal etmeye tırstım ürünü geri gönder falan yapacaklar.

Anladığım kadarıyla biz evrakları paylaşmadığımız sürece işlem yapamıyorlar ve 5 gün sonra ürün otomatik iade oluyor. O süreyi bekleyeceğim gibi duruyor.

Yine farklı bir durum olursa aktarırım.

• Arkadaşlar, yaşadığım aşamaları özetliyorum.

06.12.2022 tarihinde amazon mobil uygulamasından 13700k işlemci (fiyat; vergisi dahil 9100 TL, satıcısı amazon germany) satın aldım. ürün ups kargo ile gönderildi.

12.12.2022 tarihinde ups'den telefonuma işlemlerin devamı vekalet vs için sms ile bir link geldi. bugu görünce ups'yi arayıp durumu sordum. ürünün gümrüğe takıldığını vekalet vermem gerektiğini söylediler (ürün istanbul hava alanında depoda bir yerde, her nerdeyse artık). ben de siparişin iptal edilmesini ve iade edilmesini söyledim. ups temsilcileri bana "upstrimort@ups.com" mail adresine iptal isteğimi belirten bir mail atmamı söylediler, yazdım gönderdim. amazon müşteri hizmetlerini de hemen ardından arayıp durumu belirttim.

13.12.2022 tarihinde amazondan bir temsilci arayarak durum ile ilgileceğini belirtti.

14.12.2022 tarihinde ups'den "Değerli müşterimiz, İlgili gönderinizin iade işlemleri için ülke ofisimize dosyası açılacaktır. Göndericinizin iade masrafını kabul etmesi durumunda paketinizin mahrece iadesi tarafımızca sağlanacaktır. İade ücreti...." şeklinde bir e-mail geldi. Bunun üzerine amazonu aradım tekrardan, ilgileneceklerini söylediler.  

15.12.2022 tarihinde amazondan, ödeme yaptığım kartıma ücret iadesi yapıldı.

• aliyavuz61 kullanıcısına yanıt

Normalde gümrüğe takılmadan gelmesi gerek miyormu, amazon o aşamaları yapıyordu?

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

1 Mayıstan sonra 150 euro üstü ürünler basit alışverişten çıkarılıp ticari ithalat kapsamına sokuldu gümrük müşaviri tutup ithalat işlemi yapmanız gerekiyor onun için de üründen daha fazla para harcıyorsun o yüzden amazon 150 euro üstü ürünleri türkiyeye göndermeyi kesti ama arada sistemsel hatadan dolayı hala listeleniyor görürseniz almayın ya iptal olur ya gümrüğe takılır uğraşırsınız.

• Bluepower kullanıcısına yanıt

150 euro 3bin tl ya, valla ne yapmışlar böyle hakketten. :( İnşallah hazirandan sonra düzelecek bütün bunlar...

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.