Şimdi Ara

Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
47
Favori
39.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

150 euro altı olsa bile, bazı özel ürünlerde veya aynı üründen çoklu alımlarda vesaire... takılabiliyormuş. daha önce amazon germany den birkaç ufak tefek -bin liralık falan yani -alışverişim olmuştu. daha da almam artık yurtdışından birşey.

• aliyavuz61 kullanıcısına yanıt

Aslında yüksek ücretli ürünlerde yine amazon yardımcı oluyordu öncelerden. ilk siparişte ürün fiyatının yanında, yol ve gümrük parasını alıyorlardı. ürün gümrüğe girdiğinde özel kargo firmaları sizden vekaletname tarzı izin istiyorlardı, digital ortamda formu imzalyıp gönderiyordun. onlar sizin yerinize ürünü geçip size gönderiyordu.bu uygulama devam etmiyor mu şimdi? ek masraf vs işleri olmuyordu önceden.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

noter onaylı vekalet isteniyor. öyle bir form doldurarak olsaydı yine halledilebilirdi. ben siparişi iptal ettim.

Önceden öyle bir şey yoktu valla, kaç kere monitör aldım amazondan. en fazla hızlı kargoyla gönderiyordu.oda gelince email gönderiyoru vekalet için onu digiltal ortamda imzalayıp tekrar email atıyorduk. adamlar kısacası dışarıdan bir şey almasınlar, mağarada yaşasınlar diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Bana da bilgi geldi. Size yazacaktım ama siz de iptal etmişsiniz zaten.

Benim durumda akıllı saatti ama sim kartlıydı. 10₺ lik saat gümrüğe takıldı.

İptal etmek istediğimi zaten yazmıştım. İptal işlemini yaptık demiş. Bir de açıklama olarak Sim kart girişi olan her şey takılır yazdı gümrükleme firması. Ona göre fiyata bakmadan dikkat etmek lazım alışverişte.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yerli bir satıcıda bulunamayan ve yurtdışı almak zorunda olduğum bir ürün olmadıkça daha da bulaşmam.

belki fiyatı yüksek olan ürünlerde yerli-yurtdışı arası oluşan fiyat farkı uğraşmaya değerdir. ona birşey diyemem.

devamlı alışveriş yapanlar vardır tabi, onlar daha iyi bilir.

• Ürün 150 Euro üzeri ise noter onaylı vekalet istenir normal. Önceden bu noter onaylı vekâlet 1500 Euro ve üzeri ürünler içindi. Şimdi limit 150 Euro olduğu için tabiri caizse ne alsak bu limiti aşıyoruz

Notere 300tl gibi bir rakam verip belgeyi ups e gönderiyorsunuz ve işlem başlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki amazonda değeri 115 euro olan bir ürünü sipariş etsek ne ile karşılaşıyoruz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr_Otis D kullanıcısına yanıt

NŞA (aynı üründen 3-4 adet ve üzeri içeren bir gönderi değilse) hiçbir şeyle karşılaşılmaması gerekir. Adet meselesinde de bazen sıkıntı olmayabiliyor ama genelde 3-4 adet ve sonrası (hatta bazen 2 adet dahi) ticari gönderi kapsamına alınmış oluyor. Böyle olunca 115 EUR değil 15 EUR bile olsa (gönderinin) belli işlemler beraberinde gümrükten çekilmesi durumu vuku buluyor.

Tek adet ürün + 115 EUR durumu için dediğim gibi NŞA sıkıntı yaşanmaması gerekir.

• 250 Eur a amazon de den ürün aldım. Önce fedex beni aradı gümrük müşaviriyle konuşun dedi konuştum 350 eur gümrük ücreti çıktı iade edeceğim dedim. Şimdi ürünün DDP olduğunu söylediler ve noter vekâleti vermem gerektiğini ücret ödemeyeceğimi söylediler. Vekalet vereceğim zaman şirket adı yeterli midir? Noterden nasıl vekâlet vereceğim? Bir yardımcı olur musunuz? İlk defa yapacağım

• Pwiehh P kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Gönderi FedEx'te ise onlarla iletişime geçip (kendileri nasıl istiyorlarsa) örnek eşliğinde noterde işlemlerinizi hallettirebilirsiniz. Herhangi bir örnek iletmezlerse en azından şirket/şahıs adlarını isteyerek (bu bilgiler eşliğinde) ilgili noterde vekaletname vermek istediğinizi belirtirseniz yardımcı olacaklardır (birçok vekaletname yazısı benzer oluyor o açıdan).

Şahsen daha önce FedEx deneyimim olmadı. Standart prosedürler bu şekildedir fakat işlemler öncesi kendileriyle iletişime geçmeniz en sağlıklısı olacaktır.

• Pwiehh P kullanıcısına yanıt

noter bedava vermiyor vekalet belgesini.

• Orasını biliyorum hocam. Fakat 1000-3000 arasındaki gümrük müşaviri ücretini, vergisini ötvsini kdvsini ödemeyeceğim anlamında.

• Bu bilgiler güncel mi hocam?

@REDSTONE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 24 Ocak 2023; 13:28:27 >
  • Konuya bilgilendirme geçeyim.

Fedex’e bağlı özdemir müşavirlik ürün kullanılmış (2.el) olduğu için ilgilenemediklerini. Gümrük müşaviri benim tutmam gerektiğini söyledi. Bu durumda 5000 liralık ürüne 3000 lira gümrük müşaviri ücreti vermem gerekiyormuş.

• https://forum.donanimhaber.com/deprem-dayanisma-youtube-ortak-yayini--155077655 

7/24 nöbetleşe yayın yapılacağı aktarılıyor. Dün ilk yayın yapılmıştı, şimdi kapsamı genişlemiş durumda.

• merhaba

bana da kerry den mail geldi. sizce 6 adet ürünün geçme şansı olur mu? Takılırsa izmirdeki gümrüğe gidip derdimi anlatsam çözülür mü?

• hknerdr kullanıcısına yanıt

Naptınız hocam geçti mi ürünler ?

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt

yok geçmedi :(

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.