Şimdi Ara

Amazondan alınan kart garantisi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

amazondan aldığımız bır ekran kartını birine sattıgımızda sattıgımız kişiye bu garantiyi devir edebiliyor muyuz acaba? sanki böyle birşey vardı diye hatırlıyorum bir sormak istedim

şimdiden teşekkürler.

• Öyle birşey yok maaselef;

ürünün, amazona, arızadan dolayı iade işlemleri, hesap üzerinden yapılır. Para, ürünün alındığı kredi kartına iade edilir.

• DeGetBe kullanıcısına yanıt

Aynen, bende böyle biliyorum.

Burada merak ettiğim kısım ürünü garantiye göndermek için amazona veya 1.sahibine gerek kalıyor mu?

2. sorum ise ürün amazondan değilde farklı bir satıcıdan hepsiburada veya n11 satıcılarından alındı diyelim, aynı durumda garanti para iadesi yaptığında veya yenisiyle değiştirip ürünü göndermek istediğinde para iadesi veya yenisi 1.sahibine gidiyor mu? sonuçta fatura 1.sahibinin adına?

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla ürünün yurtdışı sitesinden tamir /arıza kaydı oluşturup söyledikleri adrese gönderebiliyorsun yani ilk sahibine gerek olmuyor (tabi gönderim masrafları sana ait) adamlar cihazın üzerindeki seri numarasına bakıyorlar. Ama ilk sahibine verip Amazon üzerinden iade vs işlerine girersen Amazon hesap sahibine para iadesi yapıyorlar.

• snakefatih kullanıcısına yanıt

Yani net değil sanırım bu bilgi, ilk sahibi üzerinden dönmesi veya iade parasının ona gitmesi sıkıntı. Adamla alışverişi yaptıktan sonra tekrar iletişim kurmak ve hatta hesabına gelen paranızı istemez ve vermesini bekleme riskli bir iş. Amazon ürünlerinde ikinci ele mesafeli yaklaşmak lazım gözüküyor ya da risk alıyorsan değmesi.

Evet riskli bir iş

Eğer ürün arıza işlemleri için bir servise gitmesi gerekiyorsa, satıcı farketmeksizin, -tamiri mümkün olmadığı için para iadesi alınabilir- ibaresi yoksa, gönderen kişiye değişimli veya tamir edilmiş ürün (değişim işini satın alınan yer yapar) verilir. Fatura ismi ve gönderen kişinin isminin aynı olmasına bakılmaz. Dediğim gibi x bir yerden para iadesi olacaksa, alışveriş yapılan karta yapılır.

Ama Amazon ilkesi gereği, kusurlu ürünleri, kendi adına 2 yıl ücret iadesi yaptığından hesap sahibine ödemeyi yapıyor. Değişim yaptığına rastlamadım. Amazon işleri biraz karışık, mümkün mertebe dürüstlüğüne güvenebileceğiniz birinden alışveriş yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeGetBe -- 21 Aralık 2022; 9:24:38 >

Yani şöyle hocam, senden misal 30klık bir ekran kartı aldım diyelim ikinci el olarak. GArantisi devam ediyor tabi bu kartın. Sende bu kartı yurt içi x mağazasından 35k aldığını bir süre kullandığını ve sattığını farz edelim. Kartı getirdin bana test ettik benim makinada ve aldım diyelim. Bir süre kullandım ve kart arıza çıkarıyor ve ben kartı servise gönderiyorum. Kart tamir edilse, ikimizinde bildiği gibi göndericinin adresine gelecek. Lakin kart tamir edilemiyor ve bende nefret ettiğimden bu sıkıntıdan başka marka almak için para iade istiyorum.( hiç bu şekilde para iade almadığımdan işleyişe hakim değilim bu arada.)

Şimdi iadeyi kim yapıyor, servis mi kartın Tr marka temsilciliği yoksa senin kartı aldığın mağaza sana mı yapıyor? Şimdi burada senin kartı aldığın mağaza senin kartı aldığın kredi kartına yapıyorsa ben seni nereden bulacağımda bu parayı alacağım, bu sıkıntı.Söz meclisten dışarı, 35klık havadan gelen bir para olacak, senin insiyatifine kalıyor bu parayı vermen. Buda ap ayrı bir risk tabi. Satan mağazanın yerli veya yabancı olması fark etmiyor bu durumda. İkinci el alışverişin bir riski de bu işte.

Yani ödeme şekli ne durumda yapıldıysa para iadesi de öyle oluyor. Parayı ödeyen kişinin banka hesabına iade yapılıyor. 2. el tatlı ve risklidir :). Aldığıız kişinin samimiyetiyle alakalı maalesef.

Onu bilemezsin ki adam helal süt mü emmiş, haram süt mü emmiş. Satarken hepsi hacı, hoca oluyor.  Valla ikinci el almamak için ayrı bir neden ya da para iadesi hakkını unutacaksın, ısrarla tamir veya birebir değişim isteyeceksin. Bu işin diğer tarafı çetrefilli gözüküyor valla. Sonra mahkemede uğraşdur, 5k altı içinde mahkemeyede gitsen astarı yüzünden bahallı olur. :)

Eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 21 Aralık 2022; 10:29:33 >
  • Garanti devredilemez. Değişim veya tamir kararı çıkarsa kartı yollayan kişinin yani 2. sahibinin adresine kart yollanır. Ama iade kararı çıkarsa ki Amazon genelde para iadesi veriyor, o zaman ödeme yapılan kart sahibine ödeme yapılır. Geri ödemenin nereye yapılacağını belirleme şansı yok kimsenin. Arkadaşlar detaylı açıklamış zaten, daha net belirtmek istedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.