Şimdi Ara

AMD 1055T soğutma problemi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, AMD 1055T Kullanıyorum 6 çekirdekli, sistemi yaklaşık 9 Ay önce toparladım, 9 ay boyunca stok fanla kullandım ama havalar ısınalı stok fan çekilmez oldu bende gittim vatan bilgisayardan Zalman Ultra Quiet CNPS7000C-Alcu soğutucu aldım, benim cpu için uyumlu dediler neyse eve getirdim ana kartı söktüm vs ... eski stok fanı çıkardım sonra yeni fanın plastik aksamı yani soğutucunun oturduğu aksam benimkine uymuyordu galiba o intel için olan aksamdı bende stok fanın oturduğu plastik aksamın üzerinde oturtturdum yeni soğutucuyu Termal Greside sürdüm ince bir katman boşluk kalmicak şekilde ondan sonra taktım vidaladım fakat ne kadar sıkcağımdan emin olmadaım o yüzden bir süre sıktıntan sonra bıraktım alttan da sıkıştırdım ve taktım kullanıyorum vidalar baya uzun eski stok fana göre o yüzden ne kadar sıkacağımı bilemedim dahada sıkılıcak yeri var şu an , kafama takılan soru acaba sonuna kadar zorlayıp vidaları çevirmeliymiydim şu an gayet sabit çalışıyor fakat ısı biraz yüksek gibi yük altında Core temp programına göre 55-57 dereceye çıkıyor boşta ise 35-40 derece civarında tabi odamın çok sıcak olmasınında bunda etkisi var bide şu Core temp programı 55-57 derken ana kartın kendi programı olan EasyTune6 60-65 derece arası gösteriyor bunun sebebi ne hangi programa göre hareket etmek lazım ? . aşağıdaki fotoğraflardan ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama söküp biraz dahamı sıkıştırsam soğutucuyu birde bu plastik aksam işi doğrumu yani eskisini kullandım kedininki uyumsuzdu yeni soğutucunun . Bilgi verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

İşlemci: Amd Phenom II X6 1055T
    Anakart : Gigabyte GA-890GPA UD3H
    Kasa : Dark-Racer 600 Watt şeffaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perosma -- 28 Temmuz 2011; 19:47:32 >

• aynı ilemci bendede var 4ay oldu stok fan... dedigin gibi sıcaklarda cekilmiyor kasada dark bende
    soğutucuyu tam bakır alsaydın keske ama artık almışın yapacak birşeyyok
    sıcaklıgı birde everest programıyla olcmeyi dene tabi birde biostan bak tabi

olmadı tekrar pastayı yenileyip takarsın
  • Biostan yük altında bakılmıyo everesstte ölçülerini yazmıyor yada ben göremedim özellikleri ve yük yüzdeleri yazıyor -.-
  • everestin ölçümüne göre çekirdekler 28-31C civarında hdd 41C
    10-12 sekme açık firefox ta torrent-steam açık cpu %7-11 ram%34 kullanıyor. yükte henuz vaktim olmadı
    ama everestin benchmarkları filan var onlarda deneyebilirsin
    everest kesmezse coretemp le bakabilirsin bu 2sinin isabetli diye biliyorum ölçümleri...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.