Şimdi Ara

AMD 12 çekirdekli yeni bir Fusion işlemcisi hazırlıyor olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keşke yeni bir mimari yapsalar da bu i7 nin iki katı güçte işlemciler filan üretseler çok uygun fiyata süper olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Amd nin fiziksel fx 8350 8 çekirdek işlemcisi i5 3.nesil işlemcilerini geçemezken neyin kafası bu mimari ne kadar iyi ise üretim teknolojisi ne kadar yeni ise o kadar iyi İntelin boyle ölçümleme yen bir işlemci neye yarar ki gidin bakın özel sektör,kamu Vs kurumlara amd kullanan var mı? Fiyatı uygun olabilir?neden amd kamu sektöründe kullanılmadığını bir araştırın Server lardan bahsetmiyorum bile

Bir kere sizin bu iki işlemciyi kıyaslamanız hata İ5 in rakibi Fx6... serisidir.

Fx 6300 ile tokatlanmadık işlemci kalmıyor ya hu ne gerek var zaten i5 e herkes gerizekalı(!) 600 lirayı boşa veriyor Intel'e . Hele i7 alanları hiç anlamıyorum 900 lira ne ya hu .

Parana göre performans ötesi yok. 6300 vs i3 ötesini yazana gülerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Performans açığını kapatsada intel tekelden çıksa.

• Apu haberi bu. Öyle bir verilmiş ki millet fx çıkacak sanmış.

• ozeceze kullanıcısına yanıt
    arkadaş i7 (920 olsa blle) kullannamış yada fena trolluyor takmamak lazım
  • AMD FX'lerde sanal manal diye bi durum yok, hepsi fiziksel çekirdek, bi zahmet uydurmayın. Araştırın edin, AVX-256 kullanan uygulama bulun. Ancak bunu kullanırsanız Haswell karşısında AMD'nin FP komut işleme yapısı AVX-256'ya uygun değil, 4 FP ünitesi anca çalışıyor dersiniz.

Sandy Bridge faln iç yapısı yüzünden anca AVX-128 işleyebilir. Bu yüzden AMD'den daha avantajlı değil, AMD'den daha fazla komut işleyemez. AVX-256'yı 2 parça halinde işler. AMD, söz konusu AVX-128 olduğunda 8 FP ünitesi çalıştırır, bu haliyle de 4 çekirdekli Intel işlemcilere rakip olur. AVX-256 çalıştırmak gerektiğinde 2 FP ünitesi harcanır, 4 FP ünitesi ile işleyebilir. Ama Intel'de rakibi olan işlemcilerde de AVX-256'yı işleyecek 4 FP ünitesi var. Yani rakip olduğu işlemcilerden geride kalmıyor işleme ünitesi adına (perf'i az geride olabili o başka mevzu).

Sanal çekirdek veya 4 çekirdek olayı yok. Ya öğrenin bunca zmandır öğrenemediyseniz yada kendinizi kandırmayın. Sandy Bridge'lerin çip içinde yolları dar, bu yüzden AVX-256 işleyemez, bu yüzden AVX-256'yı 2'ye ayırır. AMD'nin rakibi de SB/IB, aynı şekilde 8350-8150 de AVX-256'yı işleyemez, 2'ye ayırır. AVX-256'yı çalıştıran 4 FP ünitesi olur her ikisinde de. AMD, AVX-256'nın yıllarca kullanılmayacağına da güvendi modül yapısında. Böylece rakibi olduğu SB/IB arasında AVX-256 kullanılırsa ender bir programda, aşa yukarı denk noktada olacak. AVX 128 için zaten 8 FP ünitesi çalışıyor.

-----------------------

Direk haber ile ilgili olarak bahsedildiği gibi CPU+GPU'dan bahsediliyor. HSA için Linux 'a patch vs. bi sürü şey çıktı. HSA ile çalışan zımbırtılarda kabul edilir şekilde CPU+GPU'yu beraber kullanacak.
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTczOTY

Belli yaygınlık kazanabilirse ve desteklenebilirse(olgunlaştıktan sonra) Windows'a da gelebilir.

• Tadım çekirdekte bile, bu kadar çekirdek yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeceze

quote:

quote:

Amd nin fiziksel fx 8350 8 çekirdek işlemcisi i5 3.nesil işlemcilerini geçemezken neyin kafası bu mimari ne kadar iyi ise üretim teknolojisi ne kadar yeni ise o kadar iyi İntelin boyle ölçümleme yen bir işlemci neye yarar ki gidin bakın özel sektör,kamu Vs kurumlara amd kullanan var mı? Fiyatı uygun olabilir?neden amd kamu sektöründe kullanılmadığını bir araştırın Server lardan bahsetmiyorum bile

Bir kere sizin bu iki işlemciyi kıyaslamanız hata İ5 in rakibi Fx6... serisidir.

Fx 6300 ile tokatlanmadık işlemci kalmıyor ya hu ne gerek var zaten i5 e herkes gerizekalı(!) 600 lirayı boşa veriyor Intel'e . Hele i7 alanları hiç anlamıyorum 900 lira ne ya hu .

Millet anlamamış sanırım dediğimi. 6300'ün rakibi i3'tür diyorum. İmla kurallarınca okuyun mesajımı, iğneleciyi bir kızgınlık var. Eksi artı sistemi oyuncak oldu zaten.

• quote:

quote:

quote:

AMD 12 çekirdekli yeni bir Fusion işlemcisi hazırlıyor olabilir

• Diyorum ya hocam işte 6300 i3'e denk gelir hemen hemen. Bende kullanıyorum ama abartmıyorum 280 liralık bir işlemci. Millete kalsan i7'yi boşa alıyor o kadar insan. 6300 ile quad sli besleyene bile tanık olduk forumda tabi yersen

• render kralı olur fakat masaüstü oyun performansında fark yaratmaz aynı şey intelin 15 çekirdekli işlemcileri içinde geçerlidir(ev kullanıcıları için konuşuyorum) bir potansiyel var ama kullanamıyoruz günümüzde 4 çekirdeği bile çoğu program kullanmıyor, çoklu çekirdeği kontrol edecek uygulamalar sınırlı elimizde 100 çekirdekli bir cpu bile olsa bu çekirdeklerden uygulamanın kullanabileceği kadarının performansını alıyoruz milletin i3 ile 8350 karşılaştırıp gülmesinin sebebi de budur i3 çekirdek performansından kurtarır çekirdek başına performansı az olan fx serisi ise yük altında can çekişirken diğer çekirdekler park halindedir mesela E7-8880 ile 4770 oyun performansını karşılaştıralım e7 madara olur 6000$ işlemci ama bütün çekirdekler uyuyordur ve tek çekirdeğin saat hızı düşük olduğundan performans düşer, tek çekirdek performansı günümüzde ev kullanıcıları için işlemci genel performansı etkiler durumdadır sebebi de belli uygulamaların çoklu çekirdeğe göre geliştirilmemesi söz edilen amd işlemci ev kullanıcısı için (internet, oyun vs) mimari gelişimden ötürü %15 kadar performansı artıracaktır geriye kalan 4+ çekirdekler park edecektir o yüzden yapacağınız iş doğrultusunda işlemci seçmemiz en doğrusudur mesela render alırken gelen ekstra 4 çekirdek ve iyileşen mimari yanında bütün çekirdeklerin kullanılmasıyla farkı %40 lara çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 25 Temmuz 2014; 22:23:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

quote:

quote:

Tabiki de herkes PC de 780TI SLI kullandığı için FX darboğaz yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

quote:

quote:

Tek GTX 780 veya R9 290 ile yapılan karşılaştırmalara bakmak lazım bunda 2 adet GTX 780 Ti kullanmışlar.

AMD ekran kartı tarafında sürücü yönünden her ne kadar geride olsada Nvidia ile başa baş gidiyorlar bence. İşlemci tarafındana aynı hızda i5 seviyesine gelebilse geçişte performansı artışı olmasa bile AMD'ye geçerim.

• DX 12 geliyor kaçın

• Bu bir APU çipset CPU değil.

Büyük ihtimalle yeni nesil Steamroller mimarisini kullanan ilk işlemci olacak. Şimdiden rivayet mühendislik örnekleri anandtech'e falan sızmaya başladı detay yok tabii ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında soba niyetine alırız bunları

• tır resminden çıkardığım sonuç: gpu çekirdeklerinin 12 tane olacağı,videodan çıkardığım sonuç:sonuna kadar kahraman gibi intelle savaştık ama kaybettik

• quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

adamlar cekirdek koymaya alisti bu sekilde devam ederse yakinda 50 cekirdek falan yapar, intelde hala 4 cekirdek 8 thread ile gecer bunlari :)

cuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Temmuz 2014; 15:17:48 >
  • O değilde amd intelin 2011 pinlilerine gerçekten rakip olabilecek bir işlemci çıkarsada artık bir işlemciye 2500tl vermekten kurtulsak diyorum artık ayrıca amd should be back!!! Intel azıttı iyice

• Deve de de boy var ama Eşeğin arkasından gidiyor..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.