Şimdi Ara

AMD 12 çekirdekli yeni bir Fusion işlemcisi hazırlıyor olabilir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İsterse 20 çekirdekli işlemci hazırlasın,Single core performansına yatırım yapmadıkça millet İntel almaya devam eder,intel de çoklu çekirdeğe geçti mi AMD`nin APU`ları,GPU`ları,Konsolları dışında işlemci felan satamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarda hosting/domain işi yapanlar masaüstü makineler üzerinde sanallaştırma uyguluyorlar. Bu nedenle bu gibi işlemciler ön plana çıkmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MayDn

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

rakip değil diyorum ki bu benim görüşüm... oyunlardaki performans verileride kıyaslama yapanlara görede rakip... benim için intel bitti... bedava gelmeden asla tercih etmem... ( bedavada almam ya... ) geniş açıdan bakarsan intel sadece sizi yolan bir şirket bunu farketmemeniz normal değil...

Peki sen bana sadece şunların cevabını ver.

Neden dünya çapında ün yapmış gamer'lar İntel sistem kullanıyor?
    Neden resmi kuruluşlar ya da büyük şirket ofis pc'lerinde İntel sistemler kullanılıyor?
    Peki neden Ülkelerin süper bilgisayarları İntel tabanlı?
    Neden dünya ülkelerinin elektronik savunma sistemleri İntel tabanlı?

Bunca süper güç ülke devlet ya da herhangi bir şirket ofisi aynı markaya güvenmekteyken sen kalkmış 'benim için intel bitti' , 'bedava verse almam' diyorsun 'sizi yoluyor diyorsun'

Demekki bunca insan, devlet bakanları, prof. game'lar enayi bir tek sen akıllısın.

Bunca insan bu markaya güvenip almışsa benim güvenmemem için bir tek neden söyler misin?

Ofiste kullanılmasının sebebi tdp degeri ofislerde penitum serileri olur bakımı kolaydır ısınmaz koca daireye amd sistem toplarlarsa bakim vs ugrasamazlar ki ofis kullanıcısının işini pentium lar görüyor.

İntel kingston gibi markalar sponsor oluyor gamerlere gamer in cebinden cıkan bişi yok. Herkes i7 işlemcisi olsun ister ama sadece işlemciye 800 tl vermek istemez veremez

• quote:

Orijinalden alıntı: i7_4790k

2 gün önceye kadar eski bir amd kullanıcısı bugün ise i7 4790k kullanıcı olarak şunu sölemek isterim ;

intel i7 parasını fazlasıyla hakeden bir işlemci ve şuan için amd için görüşüm gerçektende çöpmüş .

amdye verilen paraya yazık üstüne biraz daha para ekleyip intel almak en güzeli

boş bir yorum olmuş senin biraz daha dediğin 2 katı :D

___

oyun oynayacaksan ha amd olmuş ha i5 olmuş çok fantaziye gerek yok.
    işlemciye dayalı iş yapıyorsan render almak gibi gidicen paşa paşa alıcaksın i7 serisi inteli.

neyini anlamıyor bu insanlar anlamıyorum.
  • magicrea kullanıcısına yanıt
    Kimşne göre boş kimine göre doğru fanboyluk değil ;
    8120 kullandım
    9370 kullandım
    Suanda i7 4790k kullanıyorum illa rendera gerek yol oyunlarda bile farkı gözle görülğr şekilde hissedebiliyorum.

Şöyle deseydin eyw 8120 vs 9370 deseysin evet aralarında oyunlarda hiç bir fark yok ev kullanıcısı anlayamaz yani o farkı . Ama samimiyetimle sölemek isterim = intel > amd

• Üst seri amdlerin oyunlara fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum.
    Sizinle aynı düşünmüyorum.

forum adınız i7_4790k iken size fanboy da ben demem. e yani.

intel > amd yanlış.
    ama intelin işlemcileri daha performanslı.
  • Masaüstleri için yazıyorum.

Sözkonusu oyun sistemi ise en güçlüye ulaşmak için intel > amd.

Oyunda mantle desteği varsa çok ucuz amd > pahalı intel + nvidia

Aynı fiyatta güçlü olan (yani fp)
    Amd > intel
    ................

Ayrıca intel işlemcilerin fiyat farkları ile amd ye su soğutması bile alınabilir.

Amd kullanıp beğenmiyenlerin pek çoğu dual ddr bile kullanmıyor.

• A8 7600 türkiye ye gelmedi. Bu apu 45w ve 65w olarak iki çalışma moduna sahip.

Yani masaüstü gpu ve cpu toplamı 45w. Gpu sunun Notebook gt630m gt640m benzeri bir performansı var.

İntel ve nvidia nın enerji verimliliğinde bukadar başarılı bir masaüstü apusu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 30 Temmuz 2014; 1:47:11 >
  • MayDn kullanıcısına yanıt
    aynaya bak bastı bacak kıçını yıkamayı bilmez forumda atar tutar... yabani veled...

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

aynaya bak bastı bacak kıçını yıkamayı bilmez forumda atar tutar... yabani veled...

sen hala konuşuyor musun ya :D hadi uza bakayım şuradan

• MayDn kullanıcısına yanıt
    ne oldu bastı bacak veled cevap veremedin mi? Ana okulunda öğretmeninden yardım al...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cekirdek guclu olur insallah ama olmazsa isterse 20 cekirdek yapsa ne olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nar gibi işlemci maşşallah.

O kadar zaman boyunca AMD geri mühendislik yaptı o zamanki halleri daha iyiydi resmen.

Arkadaş uygulamalar 4 fiziksel çekirdek destekli işte koyuyorsun bol bulamaç çekirdeği kullanan yok işe yaramıyor.

İntel kaç çekirdekli yapıyor ise o kadar çekirdekli yapsın bence AMD fazla çekirdek koyup da milletin kafasını bulandırıyor. 6 çekirdek koyuyor işlemciye bakıyorsun 2 fiziksel 2 sanal çekirdekli işlemciden daha düşük fps alıyor oyunlarda ne anladım ben bu işten.
  • yakında işlemcilerin yanında cekirdek paketi verirler
  • amd'nin kaliteli, dengeli ve verimli bir teknoloji sunamayacağına eminim. intel 4 ve 6 çekirdekli işlemcileriyle amd'nin garip 8 çekirdekli işlemcisine rahatlıkla kafa tutabilirken 12 çekirdek bence amd'yi kurtarmaz bu 12 çekirdek kullanılabilirmi gibi bir konu değil amd kalitesiz ve dengesiz bir sunuma ve şişirilmiş donanım özelliklerine sahip, bunun yanısıra intel tamamen dengeli, kaliteli, istikrarlı bir sunuma ve gerçekçi ama etkili donanım özelliklerine sahip yani amd sadece 12 çekirdekli intel ise 8 çekirdekli bir dev özetle... zaten fiyatlar herşeyi anlatıyor inanın amd intel'den daha kaliteli ve dengeli olsaydı emin olun intelden daha pahalı bile olabilirdi. özellikle amdyi övmek isteyenler olacaktır haklılar çünkü ellerinde test verileri var da o veriler bende de var ama ben sadece gerçek tecrübeyle sabit gerçek performansa bakarım intelin 8 çekirdeği tartışmasız amdnin 12 çekirdeğinden daha performanslı olacaktır gerçek bu amd bence şişirilmiş donanım özelliklerine değil dengeli, gerçekçi ve işe yarar bir teknolojiye yatırım yapmalı...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.