Şimdi Ara

Amd 2500+ ısınma problemi HELP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler amd2500+ işlemci kullanıyorum.o/c yapmadım 1.84 ghz de çalışıyor.Anakartım msi k4tav.Sistem yarım saat bir saat çalıştıktan sonra biosta 66-67 derece cpu sıcaklığı gösteriyo.Şüphelendim kasayı açtım fan yerinden mi oynamış falan diye.Herşey normaldi.Bu ısı çok mu fazla?Box fan kullanmıyorum.Aerocool Fan almıştım.Baya büyük.2960 rpmde falan dönüyor.Sorun ne olabilir?HELP!! :((

• Heatsinki elleyip bir bakarmısın harbiden çokmu sıcak , yanlış ölçüyor olabilir.
    Bayaa sıcaksa fan'ı çıkarıp macunu falan yenileyip güzelce bidaha takarsın fanı.
  • msi sıcaklıkta biraz yalancıdır.. aynı işlemci sıcaklığı aynı tempoyla epox krai de 40 derece gösteriyor :S

bir de macuna bak derim bir.
  • ramden oluyor oem ram almasaydın ya kingston yada twinmoss tak tavsiyem
  • ya heatsink gerçekten baya sıcaktı.Ram oem almıştım.
  • ram ile alakası yok. Heatsink i güzelce toz partiküllerinden temizle fanı da öyle, gerekirse yağ damlat eğer pervane serbest dönmüyorsa (üfleyince bayağı bir dönmesi gerek) Kablo yerleşimini gözden geçir fanın hemen üstünden kablo geçmesin ve eğer kasan küçükse 1 veya 2 ad. kasa fanı tak.
  • o zaman sink temizle mümkünse fanın devrini yükselt derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sink i temizle bide fanın devrini yükselt
  • spredfan programı yeterli olur devir yükseltimi için
  • uygarduran a yakın bir problemde bende var
    gerçi daha önce yazmıştım.
    işlemcinin ısınması problemi.
    benim işlemcim amd 2600+ ve sıcaklık adananın sıcaklarında bazen 75 dereceye kadar çıkıyor
    neden kaynaklanıyor olabilir ve bu sorunu nasıl alt edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinada -- 6/7/2004 15:49:01 >
  • yav arkadaşlar bu tarz soruları sormadan önce forumun arama kartını kullansanız diyorum. Bir çok soru araştırılmadan soruluyor. Sadece bu forumda değil başka yerlerde de arayın. Bir soruyu sorarken de şunları şunları yaptım olmadı . Problem şu çözümü ne derseniz neticeye ulaşmakta zorlanırsınız. gereksiz de bir ton mesaj okumak zorunda kalırsınız zamanla konu sapar başka şeyler okursunuz dolayısıyla zaman kaybedip problemi gideremezsiniz (Kısa zamanda).
  • kardeşim uzatmadan hemen sorununa geliyorum!!!

Alırken bir kere hata yapmışın ki dünyada hiç yapılmayacak bir hata yani

AMD ALMAK

Neyse bir kere yapmışın bir hata
    şimdi sorununna geleyim
    Amd 2500+ aldın fakat onu alırken yanında mutlaka kaliteli bir kasa almalıydın.(Bu bir
    İkincisi overclock yapacaksan mutlaka işlemcinin orjinal fanı olmalı ve ayrıca kasa içinde 2 tane
    80'lik fan olmalı.Tabi bu işlemciyi alırken ne düşündüğünü biemiyorum fakat eğer bu işlemciyi
    oyun oynamak için aldıysan hiç uğraşma direk çöpe at daha iyi
    Senin için üzüldüm kardeşim byeee

• AMD işlemcin varsa kasanın arkasına dışa havayı veren bi fan tak çok fark ediyor ben denedim :) + işlemcinin fan deviri düşük benimki 3800 gibi bazıları da 4000 lerde Amd standart fanlarının benimki neden 3800 de anlamadım 4000 de olunca da etkiliyor çok
  • benim fan 2900 da falan dönüyo.speedfan programını kurdum hiç bişi anlamadım hızını değiştiremedim.
  • barlascığım unutma ki
    EN İYİLER AMD KULLANIR...
    amatörler ise intele talimeder... ne yapsınlar bilgisayarcıya götürüp getirmek zor oluyor..ama amd ciler her sorunu kendi halleder... bende de aynı işlemci var en fazla 52 de çalışıyor..üstelik p4 ün üstündeki kraathane aspiratörü amd de olsa herhalde ekside çalışırdı..adamlar utanmasa davlumbaz koyacaklardı herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mad

Heatsinki elleyip bir bakarmısın harbiden çokmu sıcak , yanlış ölçüyor olabilir.
    Bayaa sıcaksa fan'ı çıkarıp macunu falan yenileyip güzelce bidaha takarsın fanı.

bu işin ne faydası olacak macunu tazelemek yani eğer hs sıcaksa macun işini görüyo demektir tabi eğer hs sıcak ise fanı değiştirmeli vede kasa içi havalandırmayı iyileştirmeli
  • Bence sen düzgün bi fan al ben zalman aldım 47 dereceyi geçmedi daha bende 2500+ kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.