arkadaşlar birkaç gün önce eski gigabyte anakartı ve celeron 1.7 işlemcimi değiştirip, yerine tavsiyeler üzerine Amd 2800+ işlemci, Asus K8N anakart ve bir adet de Kingston 512 DDR ram aldım. İki gündür kullanıyorum ama nerdeyse celeronlu makinemi özler oldum. Makinem yavaş çalışıyor. Sizce bu normal mi? Acaba bios tan veya başka bir yerden bi ayarı mı var bu meretin. ya da amd konusunda kandırıldım. Acele olarak cevaplarınızı bekliyorum!!!!!!!!!!!!
HARDİSK: Samsung 40 gb 7200 rpm
öcelikle athlon mu sempron mu eğer athlon ise bi anormallik vardır ki sempron bile olsa senin celeron 1.7 den her türlü üstündür ayrıca hdd 40gb niye aldın yoksa eski sistemden mi kaldı bence bi tane 80gb lık biharddisk al ama sata olsun eğer işlemcin sempron ise biraz işemcinin frekansını yükselt
Anakartın driverlarını yükledin mi? İşletim sistemi nedir? XP ise formatı NTFS olarak atıcaksın.
Windows'u yenile harddiske ntfs format at.. Mümkün değil celerondan yavaş çalışması...
dostum be makinanı yeniden kur tabi NTFS olarak (xp) ve bütün driverlerini kur süper bi cihaz olacaktır emin ol
arkadaşlar Amd Sempron işlemcim. Ayrıca Windows xp yüklü cihaza ntfs li yani. 40 gb hdd de eski sistemden kalma yani onu upgrade etmedim. o/c olayına girdim fsb frekansını 300, ht oranını da 3 yaptım. cihaz orjinalinde 1600 Mhz o/c den sonra 2400 olarak kullanıyorum stabil olarak. zaten fsb frekansını enson 300 yapabiliyorum, bazı sistemlerde 400 e kadar çıkıyor, acaba bunun board la mı ilgisi var?
işlemciyi sempron almasaydın keske celerondan farkı yoktur tabi fiyat olarak cok ucuz cunku daha iyi performans alman imkansız... yinede iyidir ondan işlemcini değiştir en mantıklısı bu
O zaman normal ayarlarında çalıştır. Bence overclock nedeniyle sistem zorlanıyor. İşlemcinin ısısında problem olmayabilir ama anakartta başka noktalar bu durumda zorlanıyor olabilir.
Ram uyumsuzluğu olma ihtimali var mıdır acaba?
Arkadaşlar şu an makinem istemediğim kadar hızlı çalışıyor. Ram konusunda uyumsuzluk olduğunu sanmıyorum. Ram: Kingston 512 DDR Ram. Celeron D alacaktım ama yaptığım araştırmalarda Sepmron un Celeron D den iyi olduğun öğrendim. Neyse Allaha çok şükür şu an makineyi gayet iyi çalışıyor. Yardım eden kardeşlerime teşekkir ederim...
işlemciyi sempron almasaydın keske celerondan farkı yoktur tabi fiyat olarak cok ucuz cunku daha iyi performans alman imkansız... yinede iyidir ondan işlemcini değiştir en mantıklısı bu
20 snyede windows acıyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: cagdastopgul
arkadaşlar birkaç gün önce eski gigabyte anakartı ve celeron 1.7 işlemcimi değiştirip, yerine tavsiyeler üzerine Amd 2800+ işlemci, Asus K8N anakart ve bir adet de Kingston 512 DDR ram aldım. İki gündür kullanıyorum ama nerdeyse celeronlu makinemi özler oldum. Makinem yavaş çalışıyor. Sizce bu normal mi? Acaba bios tan veya başka bir yerden bi ayarı mı var bu meretin. ya da amd konusunda kandırıldım. Acele olarak cevaplarınızı bekliyorum!!!!!!!!!!!!
HARDİSK: Samsung 40 gb 7200 rpm
guner kardeş sempron 64 zaten benim işlemci...
Arkadaş 128k olan celeron 1.7'den terfi etmiş
quote:
Orjinalden alıntı: goofy17
nasıl oldu bilmiyorum bugün bilgisayarımı açtığımda hızlanmış buldum. Hemde bir hayli hızlanmış. Şuan voltaj ayarını hiç değiştirmeden 2400 mhz de stabil olarak kullanıyorum ama ram işini tam olarak halledemedim o/c ile ilgili. acaba siz de siz de kingston ilgili ram ayarları ne durumda?
arkadasım sana dememiştim zaten..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: guner05
arkadasım sana dememiştim zaten..
quote:
pardon kardeşim dikkat etmemişim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme