Mutlaka oc için forumu tarattır diyeceksiniz ama benim sorunum AMD 3000+ ile değil Gigabyte KNF9 anakart la ilgili..Bios a girince M.I.T adlı bölüme girip tariflere göre yapıyorum ama makina açılmıyor sürekli reset atıyor buarada işlemcide Thermaltake big var üstünde hava soğutmalı tüm imkanlar ok..defaultta işlemci ısısı 32-34 arası geziyor...Bios F11 versiyonu yüklü...elinde bu anakarttan olan varsa nasıl oc yapacağım hakkında bilgi verebilirmi saygılar...Bu arada RAM ler Twinmos 400 Mhz sanıyordum ben ama 500 çalıştı...
ram timinglerini ve frekansını en düşük değerlerde sabitleyip fsb artırımına girdinmi birde belki çok artırıyordursun pci ex frequency i 100 de sabitle.
öncelikle kimsenin kızmaya hakkı yok.. sorununa gelince; ht çarpanını düşür...250fsb için ht 4x...300 ve üzeri için ht 3x olmalı..yoksa çekirdek içindeki bellek kontrölcüsünü yakarsın. günlük cpu voltajda 1.55-1.6v arasını geçme. anakartının güney köprüsü alev topu gibidir..bu nedenlede kitlenme olabilir...soğutma için bir çaresini bul.hadi kolay gelsin.
sağolun arkadaşlar bu akşam işten gelince denicem ama aklıma takılan bişey var, herkes 1T den bahsediyor anakartımda (GigaByteK8NF9) oc için bios ta özel bölüm olmasına rağmen bir türlü bu değeri bulamıyorum... aslında bu anakarta sahip birisiyle konuşmak daha iyi olacaktı sanırım. Ayrıca dual RAM lerin yanına 1 GB 400 Mhz 3200 Kingston Ram koydum artık 2X 512 400 Mhz Twinmos un yanına koyunca dual single oldu performans arttı ama bu oc u etkilermi? Yardımlarınız için sağolun..
2x512 mb dual çalışan ramlerle birlikte 1 gb tek ram kullanmaya başlamanla işlemcinin dual channel çalışabilme avantajını kaybetmiş bulunuyorsun. Bellek arttırımından dolayı performansın arttığını düşünüyorsun ancak 2x1 gb dual çalışabilen ramlerin performansı mevcut değil şu anda...
tavsiyem sistemindeki 2x512 mb rami elindeki 1 gb modülle dual çalışabilecek bir başka 1 gb modül ile takaslamandır