Şimdi Ara

amd 3500 am2 gigabyte-s3 ram hızını 400 e düşürmeden o/c olmuyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb amd 3500+ am2 2 x 512 ddr 667 gigabyte-s3 anakartım var ;

overclockla ilgili forumda bir çok bilgili arkadaşlar var çoğunun yazdıklarını inceleyip okumaya çalıştım.ve yapılanlardan cesaret alarak bende oc yapmak istedim. ilk önce oc siz süperpi testi yaptım.52sn çıktı forumdaki diğer testlere baktım benimki biraz yavaş gibi geldi neyse çalışn bir iki programı kapatıp denedim 48 civarı oldu yinede rakam içaçıcı değil , herneyse daha sonra oc ypmaya karar verdim

setupa girdim bu anakartın biosnda oc için özelbi bölüm var oc de ayar yapılması gereken çoğu şey var bende cpu frekansını 200 den 202 ye çıkardım , sistemi açtım anormal bi durum yok cpu sıcaklığı 25 civarı neyse sonra 204 ve enson 206 yapabildim bundan sonraki değerlerde windowsta donma ve resetleme yapmaya başladı sıcaklık 3-4 derece arttı ama aşırı bi artış yok

işte asıl sorunum bu forumdan okuduğum kadarıyla stok fanla ve defoult voltage ayarlarıyla %10 a kadar rahat bi şekilde cpu frekansını arttırabilmem lazım

durum böle yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

ne yapmam lazım veya nerde hata yapıorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuıncseyda -- 17 Şubat 2007; 17:19:50 >

• Bi yorum yok mu arkadaşlar ?
  • evet de 200 den 202 yapman bişey değiştirmez ki 2-3 mhz fark ettirmez yani 220-250 mhzleri denesen küçük bi fark olur bunu sende hissedersin...
  • tmm da kardeş zaten senin dediğin hızlarıda denedim ama stabilite sağlayamadım , o yüzden ufak ufak arttırdım hızı ama dedğim gibi 208 de bile bi problem yapıo

ben de bunu anlamadım dedğin gibi fazla arttırsam hani dicem psu dan yada sıcaklıktan ama tomlamda 50-60 mhz artıyo ondan sonra problem yapıo.
  • 5er 10 ar fsb yi arttırmayı dene donma fln olunca biraz voltajı ver...
    benim 246 da 1,55 V da ramlarde 386 da 2,1V
  • cevabın için saol
    çözümü şöle buldum

normal cpu 2200 de çalışıyo ram hızını 667 den 533 e düşürdüm şu anda fsb de 215 deyim işlemci çarpanı 11
    işlemci 2365 te şuan sıcaklıkta artış yok ama ram hızı düştüğünden biraz performans düşüşü oldu sanırım.

monudoks arkadaş bu arada forumda defoult V ile o/c yapan arkadaşlar var bende defoultta gittiği yere kadar gitmek istiyorum ramler pek kaliteli değil ve cpu orjinal fanı var üstünde.
  • bu arada bu ram timing olayına kafam hiç basmadı amd de o/c yapan bi arkadaş yardımcı olursa ii oolur.

ram i düşürünce işlemci hızlandı ama süper pi de 4 sn yavaşladı sanırımbenim ramlerle problemim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuıncseyda -- 17 Şubat 2007; 10:05:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • voltajsız 230-35 e kadar gidersin
  • 240 tayım sistem stabil çalışıyo ramlar 667 den 533 e düğşürdüm diğer ayarler auto da

ama 250 yaptığımda anakartta bi hata çıkıyo

system safe mod a alıyo ve ram ile cpu frekansınız uyumsuz gibilerinden bi msj çıkıyo

onu nasıl çözebiliriz , ram hızını 667 de ver 400 mhz de denedim 400 de de aynı hata
    667 de system kitleniyo hiç açılmıyo .
  • ramlerede voltaj veriyor musun?
  • hyr ramlare voltage vermedim ama dediğim gibi 667 olan hızları 533 e düşürdüm
    240 ta çok güzel çalşıyo sistem ama 250 ye çıkama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuıncseyda -- 17 Şubat 2007; 15:40:48 >
  • niye düşürüyosunki o zaman nasıl performans alıcaksın cpu başka hızda çalışacak ram başka hızda...
  • senin ayarların nasıl ram için bende ram frekansı 400-533-677-800 sence ne yapmam lazım.
  • bende de aynı anakart var ram hızını 400mhz çek ram e voltaj ver işlemciye de 1.425v ver.Yavas yavas fsb yi arttır.
  • mehmetgunduzbey
    Yüzbaşı

kardeş dediğini bi deneyim bakalım.
  • çok saol mehmetgsölediğin gibi işlmciyi 1.425 e getirdim ramleri 400 e çektim ve 1.825 voltageye getirdim ve önceden geçemediğim 250 fsb yi gördün şuanda cpu hızı 2750 stabil çalışıyo

sistem boşta değerleridir yüklenince en çok cpu diyot artıyo
    BilgiAlanı Değer
    Anakart 32 °C (90 °F)

BilgiAlanı Değer
    CPU 25 °C (77 °F)

BilgiAlanı Değer
    CPU diyot 34 °C (93 °F)

değerlerinde everest programı

yanlız bişey sorucam bu cpu diyot sıcaklığı nedir önemli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuıncseyda -- 17 Şubat 2007; 16:08:40 >
  • asıl cpu sicakliği o cpu diyot sicakliğidir. 50+ ya çikmamasina çaliş tam yük altinda bile. test için 8 mb lik filan super pi ile pi sayisi hesaplattir, ayni anda izle sicaklik artişini, bak en yüksek ne değere çikiyor.
  • tmm çok saol hemen deneyeceğim.

peki bu ramlerin frekansını düşürme olayına ne diyosun 400 de arttırınca hata veriyo bios.
  • Arkadaşlar bana da yardımcı olursanız sevinirim,

Makinanın default değerleri şunlar

940 AM2 3800+ Orleans 2.4GHz (Şu an 12x 200MHz=2400MHz Çalışıyor)
    512MB DDR2 800 Hi-Level (Şu an DDR 800 Seçili ve 5T Çalışıyor) Onboard Paylaşım
    Fsb 218'e kadar çıkartıyorum problem yok, fakat 220 dediğim zaman, açılışta cpu ayarlarınız yanlış düzeltin diyor. Ne yapmalıyım sizce?
  • kardeş bende de ona benzer bi problem oldu
    ben ram frekansını düşürerek çare bulabildim sende bi dene istersen ramleri 800 de 667 mhz tye düşür bi dene.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.