Şimdi Ara

Amd 3700+ 2200@2870 mhz (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben bu overclock işinde yeniyim.forumdan arastırdıgım kadarıyla 2.87 ghz ye ulasabildim.
    super pi 1M : 31 saniye
    sıcaklık:36
    ama super pi 4M hesaplanırken sıcaklık 50 dereceye cıktı.bu sıcaklık normal mi?32M yi henuz hesaplatmadım ama eger sistemin stabil oldugunu gosterecekse devam edicem.
    işin ozu iki soru aslında:
    1-sıcaklık normal mi?
    2-sistemin kararlı oldugunu nasıl anlarım?
    (bu arada 350 watt güç kaynagım var ve fan: işlemciyle gelen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrine -- 12 Mayıs 2006; 22:23:10 >

• abi sen ilk onfce 2.87 ghz de kac v verdin fazlamı verdin azmı verdin onu anla 32m bitirsede tam stabil oldugu anlaşimlaz sen prime 04 gibi işilemciyi yük altında tutan bir progran yükle 2 3 4 saat test et bakalım o zaman stabil oldunu anlarsın hadi kolay gelsin
    ayrıca stok fan varsa normal olması lazım 50 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owbilo -- 12 Mayıs 2006; 22:51:49 >
  • 2.87 ghz de 32M hesaplamada bilgisayar resetliyor.bu arada 1.5 volt islemci gerilim farkı.
    sonra2.75 ghz de denedim aynı voltajla, 32M hesaplamayı bitirdi ve hesaplamanın sonunda sıcaklık 45 derece oldu.
    ama super pi 1M hesabı : 32 sn oldu bu sefer.
    eger ki bu bu ghz degerinde günlük kullanırsam 45 derece zararlı mı yani bir fan almam gerekiyor mu?
  • işlemciye 1,5 volt veriyorsan 1,6 ya kadar sorunsuz artırabilrsin. Stabilite sorunları çözebilrsin.
    Kasa içi havalandırman nasıl? Kaliteli bir fan ile işemci sıcaklıgını dahada dürürebilrsin tabiki
  • load'da 50 derece fazla değil bence.
  • ama söyle bir sorun var: 1,5 volttan fazla bir secenek yok ya da ben yanlıs birseyler yapıyorum.biosta en son 1.5 volt secenegi var.
    ama su windowsta calısan programlarla asabilirim herhalde.
    bu arada ben demiştim overclock işinde yeniyim diye ve hayatımda ilk defa bir amd almayı bırak ilk defa herhangi bir yerde kullanma sansım oldu.neyse uzatmıyım.
    sogutma ile ilgili bi sistemim yok kasanın yanı acık sadece.tabiki bu sogutma ile ilgili birşeyler ayarlamayı düşünüyom ama önerileriniz dogrultusunda.
  • 3700 ile zaten yeterince çıkabilmişsin..
    Asus'lar en fazla 1.5 V civarı verebilyor...Benimkisi 1.55V .. Sadece Asus A8N32-sli deluxe 1.7V 'a kadar verebiliyor sanırım..
    Ben de işlemciyi 1.52V ile 2750Mhz'de kullanıyorum..32M stabil..Ama daha fazlası stabil değil...Arkadşımda da 3700 var.. Onda 2860'a kadar stabil..Artık işlemcinin kodu ile alakalı..Şans işi..
    45C oldukça iyi bi değer..Benimkisi 55C oluyor loadda.Ama bende bütün fanlar kısık.. Çok farkettiriyor o..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11400f 3600 mhz ram sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi sen yinede 1.6v az da deyil sen cok verme en az voltla max mhz hesbı yap daha iyi 1.5 1.55v vererk dene abi bu arada ramleri timinglerini iyi ayarla vede htt 3 yap sonra gerisini deniyerek bulucaksın cokta volt verip işlemciyi cok zorlama bence benim gibi yapma yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: owbilo

abi sen yinede 1.6v az da deyil sen cok verme en az voltla max mhz hesbı yap daha iyi 1.5 1.55v vererk dene abi bu arada ramleri timinglerini iyi ayarla vede htt 3 yap sonra gerisini deniyerek bulucaksın cokta volt verip işlemciyi cok zorlama bence benim gibi yapma yani

ram timingleri hakkında hiçbir bilgim yok.o konuda biraz yardım erdebilir misin?sadece cas latency yi gordum bi forumda anlatılanlerda onu da 2.5 yaptım.
    ama diger timingler hakkında hic bilgim yok.
  • sen beni ekle msn konusalım anlatayım bilalgencal@gmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: owbilo

sen beni ekle msn konusalım anlatayım bilalgencal@gmail.com

cok sagol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.