Şimdi Ara

Amd 6000+ Aşırı Isınma problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlginç bir sorun gerçekten. İşlemcinin hatalı olması geliyor aklıma.
  • Yada macunun az olup headsink e dokunmamasi geliyor benimde aklima. cunku bosta 29 derece olup yuklendiginizde uzerindeki isiyi atamiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Yada macunun az olup headsink e dokunmamasi geliyor benimde aklima. cunku bosta 29 derece olup yuklendiginizde uzerindeki isiyi atamiyor...

Bu da bir ihtimal ama konuyu açan arkadaş macunu çeşitli kalınlıklarda sürdüğünü söylüyor.
  • Overdrive uyumlu değil sanırım yüklediğimde hata veriyor..

Bu işlemcinin bazılarında hatalı derece sensörü olduğu söyleniyor ama olsa baştan beri olurdu 1,5 sene sonra ortaya çıkmazdı diye düşünüyorum..

Sistemde Vista yüklü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanakcay

Overdrive uyumlu değil sanırım yüklediğimde hata veriyor..

Bu işlemcinin bazılarında hatalı derece sensörü olduğu söyleniyor ama olsa baştan beri olurdu 1,5 sene sonra ortaya çıkmazdı diye düşünüyorum..

Sistemde Vista yüklü..

Sensör sonradan da bozulabilir.Sistemin hiç kendini kapattığı oluyormu?
  • tabii ki dual core center programı açık ise kendisi shutdown yapıyor,açık değilse sistem kendiliğinden kapanıyor ve havalandırmadan accayip sıcak bir hava geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanakcay

Overdrive uyumlu değil sanırım yüklediğimde hata veriyor..

Sistemde Vista yüklü..

Vista'nin Guc ayarlari kisminda, islemci bosta ve yuk altinda ayarlari var ve bu ayarlar genelde CoolnQuite ile beraber bir takim problemler cikartiyor..
    Bosta islemci kullanimi %1
    Yuk altinda %100 seklinde guc tuketimi ayarlanmis olmalidir.. fakat bazen bu ayar problem yaratabiliyor..
    bunun yaninda MSI anakartlarin kendi fan ayar programlari ve buna bagli bios ayarlari vardir..Smartfan gibi...
    Bu gibi program ve bios ayarlari da, Vista'nin yine guc ayarlari kismindaki sogutma ayarlari yonergeleri ile cakisiyor...
    yane mesela bios'dan veya programla iste bilmem ne kadar isidan sonra, % bilmem kac calis diyorsun... ama Vista diyor ki, fan yavas calissin, zaten islemci fazla bir gucun uzerine cikmaz.. cunku dusuk guc tuketimi acin ayarlanmis bir PC bu..(CNQ icin calismasi icin boyle ayarlaman gerekiyor zaten) eeee fan devri yukselmiyor.. cunku Vista'da dusuk guc tuketimi icin ayarli ama islemci yukteyken dusuk gucte calisan bir fan var.

yani hangi tarafin fan ayari verecegini ayarlaman lazim...
    istersen;
    1 Bios'dan CoolnQuite disable olacak
    2 Bios altindaki fan ayarlarini 35 dereceye kadar %50; 45 dereceye kadar %75; 45derecenin ustu icin %100 calisacak sekilde ayarla..
    3 Vista'da guc ayarlarini maximum performans olarak ayarla..
    4 Maximum performans icin verilen ayarlarda "Gelismis" kisimda asagiya dogru bakim ordaki sogutma yonergelerini iptal et.. Vista "fan"'a karismasin...

• sanırım şu anda %5 ve %100 vista güç yönetiminde akşam böyle de bir deneyeceğim ama hiç zannetmiyorum..
    teşekkürler.. bilgi vereceğim..
  • bendede amd 6000 var ve kapanma resetleme sorunları bende de oluyor. Ekran kartı dedim değiştirdim yine resetliyor. Power dedim değiştirdim yine aynı. Sorunun işlemciden olduğunu düşünüyorum yada anakarttan. Anakartın aşırı ısınmasından kaynaklanır diyorlar. konuyla ilgili neler yapmak gerekir. Gerçi ben çözüm olarak x6 alıcam sanırım 1-2 aya.
  • 1.44v brisbane çekirdek normal

CNQ etksizleştirip bios voltaj ayarına müdahele etmek lazım. hala izin vermiyorsa kasa içi havalandırma sistemini güçlendirmek çözüm olabilir
  • arkadaşlar ben bu seri işlemcilerden +6000 65nm 50 adet aldım ve 10 dan fazlasında sorun cıktı iade edildi değişim oldu bu serilerde bir bug oldugu kanısındayım....
  • Amma değişik bir durum birde 1.44v normal bir değer hocam aklıma gelen ihtimal dahilinde bir durum var acaba anakartın ısı sensörleri mi arızalı belki sorun işlemcide değil anakarttadır o yanlış ölçüyordur.
  • Kardeş 1-2 tl lik macunlardan sürüyorsan ondanda kaynaklanır sana önerim bazı termal macun üreten markalar var onları tercih et yada kasanın bulunduğu ortam çok tozlu ise cpu fanında kaplama yapar belirli zamandan sonra da fanın dönüş rpm sinde yavaşlama olur ondanda ola bilir
  • macunda sorun yok arctic de denedim cooler master da..
    macunu geçelim lütfen.. sürekli sistem toplarım,kendi sistemimde başıma geldi..
    hep farklı marka hep farklı kalınlık sürdüm..
    çıkarırken de hiçbiri kurumamıştı..
    dediğim gibi bir anda oldu bu olay 1,5 senenin ardından gayet stabil bir sistem tozlanma olduğunu varsaydığım bir nedenden ısınıp kapandı...
    açtım temizledim,yeniden yapıştırdım 15 gün sonra yine oldu (bu sefer toz yoktu)...
    bu işlem 4 kere daha oldu..
    bence işlemci öldü... R.I.P... ne alayım

http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1333&maincat_no=1

bu benim anakartın sayfasında,desteklediği işlemciler...
    hangisini tercih etmeliyim? 200 lira civarında? yukarı aşağı sorun olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanakcay -- 30 Temmuz 2010; 21:47:07 >

• nekadarlık düsünüyorsun peki ?
  • 200 civarı..
  • Amd 3.0 işlemcilerin çok ısındığına dair ve ses yaptığına dair sorunlar söylenmekte. Bu yüzden Amd 5600+, 2.9 işlemci tavsiye ediliyor. Bunu farklı kişilerden duydum..
  • Konuyu hortlatıyorum ama sorun gerçekten işlemcide arkadaşlar. 6000+ brisbane var elimde sözde 95w. 1.5 sene kullandım tık yoktu. So 1 aydır ya mavi ekran yada %99 resetlenme. Dedim psu'lendir gittim arkadaşta baktım voltaj değerlerine gayet iyi. Dedim hd 4850 var sistemi bayağı ısıtıyor. Gittim fan aldım onada şimdi buz gibi yine resetleniyor. Dedim anakarttan o zaman başka işlemci taktım 2 gün aralıksız downloadda'dı bişi yok. dedim ram'dir heralde hayır ondada sorun yok. Ohaaa dedim sharddiskmi acaba yok chkdisk yaptım ölüsektor bile yok. O zman işlemci naneyi yemiş dedim ve harbiden yemiş. Yuk altında 95-100 derecelere cıktı. Bende yarın gidip phenom II 955 alacam başka care kalmadı bunuda okuturum 50-60 a.
  • 6400+ kullaniyorum... HTPC kasada orjinal faniyla gayet sessiz... WindowsXP + CNQ..
  • Garip bir durum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.