Şimdi Ara

Amd 6000+ Aşırı Isınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amd Athlon 6000+ işlemcim stock fanla çalışırken bir gün aşırı ısınma olayı başıma geldi 80-90 lara çıktı ve kapattım makineyi..

Fanı temizleyip tekrar macunlayıp taktım 15-20 gün normal değerlerde (yük altında 45-50) seyrettikten yine 15-20 gün sonra aynı olay tekrar gerçekleşti...

Sunbeam Core Contact Freezer aldım... Taktım 20 gün sonra yine aynı olay yine aynı olay...

Makinada sürekli emule çalışıyor ve 1.5-2 yıllık bir sistem.. 24 saat açık olmasa da,günlük ortalama 12 saat diyelim,sürekli açık..

Overclock yok,Voltaj normal,Coon'n Quiet açık (açık değilken de sorun var),kasa havalandırması iyi (cooler master),anakart uyumlu (msi k9a2 cf)

Sizin bu durum karşısında izleyeceğiniz yol nedir? İşlemci mi öldü yani nedir? ilk kez başıma böyle saçma bir olay geliyor...

Yardımlarınız için teşekkürler..

• enteresan bir sorun termal macunu yeniledikten sonra fanlara bakıyormusunuz acaba zaman içinde tozlanıp onlar mı sorun çıkartıyor? diğer aklıma gelen ise termal macunu hadiinden fazla sürmüş olma ihtimaliniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

enteresan bir sorun termal macunu yeniledikten sonra fanlara bakıyormusunuz acaba zaman içinde tozlanıp onlar mı sorun çıkartıyor? diğer aklıma gelen ise termal macunu hadiinden fazla sürmüş olma ihtimaliniz.
    termal macun konusunda biraz tecrübeliyim.. sistem toplarım sürekli çevreme.. gel gör ki kendi sistemimde başıma geldi bu olay..

hatta sanırım bu işlemciye 4-5 kez macun uyguladım,hep kalınlıklarını farklı farklı koydum yine olmadı yine olmadı..

sunbeam core contact ın tozlanması mümkün değil zaten de stock fan tozlanmıştı ilk seferde..

Acaba o ilk olayda işlemciye filan mı hasar verdik?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanakcay

termal macun konusunda biraz tecrübeliyim.. sistem toplarım sürekli çevreme.. gel gör ki kendi sistemimde başıma geldi bu olay..

hatta sanırım bu işlemciye 4-5 kez macun uyguladım,hep kalınlıklarını farklı farklı koydum yine olmadı yine olmadı..

sunbeam core contact ın tozlanması mümkün değil zaten de stock fan tozlanmıştı ilk seferde..

Acaba o ilk olayda işlemciye filan mı hasar verdik?

Alıntıları Göster
    işlemci hasarı olsa bu şekilde belli bir süre sonra kullanımdan sonra çıkacağını sanmam

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

işlemci hasarı olsa bu şekilde belli bir süre sonra kullanımdan sonra çıkacağını sanmam

Alıntıları Göster
    peki hep en güncel bios u kullanmak iyi midir? yeni yüklediğim bir bios beni bu duruma düşürmüs olabilir mi?
  • quote:

peki hep en güncel bios u kullanmak iyi midir? yeni yüklediğim bir bios beni bu duruma düşürmüs olabilir mi?

En iyi bios son bios değildir öncekiler daha iyi olabilir.macun olarak ocz freeze falan kullanmayı dene kalitesiz macunlar çabuk kuruyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

quote:

En iyi bios son bios değildir öncekiler daha iyi olabilir.macun olarak ocz freeze falan kullanmayı dene kalitesiz macunlar çabuk kuruyor olabilir.

Alıntıları Göster
    bios u eski versiyona indirdim ısınma biraz daha arttı.. kafayı yiyecem yakında..

• quote:

bios u eski versiyona indirdim ısınma biraz daha arttı.. kafayı yiyecem yakında..

Alıntıları Göster
    dostum amd nin 6000+ cpu ları konusunda benim de cok canım yandı cafemde 40 pc içinde 11 pc nin cpu ları pert oldu
    işlemciler önce sistem oyun esnasında kasılmalar oluyordu sonra pc kendini kapamaya başladı
    çok şükür garanti devam ediyor hepsini değişim yaptırdım..
    işlemcini LinX programı ile bi test et eger testi bitiremiyorsa o işlemciyi varsa garanti garantiye gonder derim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: apocalypse

dostum amd nin 6000+ cpu ları konusunda benim de cok canım yandı cafemde 40 pc içinde 11 pc nin cpu ları pert oldu
    işlemciler önce sistem oyun esnasında kasılmalar oluyordu sonra pc kendini kapamaya başladı
    çok şükür garanti devam ediyor hepsini değişim yaptırdım..
    işlemcini LinX programı ile bi test et eger testi bitiremiyorsa o işlemciyi varsa garanti garantiye gonder derim ..

Alıntıları Göster
    Hangi Windows surumunu kullandiginizi bilmiyorum ama Vista ve Win7'deki guc ayarlari ile ilgili bir takim problemler olabilecegi gibi, sisteminize Virus veya benzeri bir uygulamanin islemciyi zorlayabileceginden supheliyim... eger bios guncel ise, bios ayarlarindan islemci fani ile ilgili ayarlara goz atmanizi oneririm.. normal sartlarda 30-43 %50 fan gucu ile 43 ve uzerinde %100 fan gucu oneriyorum... ben bu degerlerle bosta 6400+ coolnquite acikken 30derece goruyordum, orjinal fanla...

ayrica bu islemcinin yeni SSE komutsetlerine desteginin olmamasi da islemleri, islemci icin zor hale getiriyor olabilir.. Guc kaynagindan da suphelenebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Hangi Windows surumunu kullandiginizi bilmiyorum ama Vista ve Win7'deki guc ayarlari ile ilgili bir takim problemler olabilecegi gibi, sisteminize Virus veya benzeri bir uygulamanin islemciyi zorlayabileceginden supheliyim... eger bios guncel ise, bios ayarlarindan islemci fani ile ilgili ayarlara goz atmanizi oneririm.. normal sartlarda 30-43 %50 fan gucu ile 43 ve uzerinde %100 fan gucu oneriyorum... ben bu degerlerle bosta 6400+ coolnquite acikken 30derece goruyordum, orjinal fanla...

ayrica bu islemcinin yeni SSE komutsetlerine desteginin olmamasi da islemleri, islemci icin zor hale getiriyor olabilir.. Guc kaynagindan da suphelenebilirsiniz..

Alıntıları Göster
    avira,spyware doctor,nod32 av 4 ile güncelleyip tarattım hiçbirşey yok pc de..

güç ayarları dengelide..

Fan sürekli %100 çalışıyor..

Olmuyor Olmuyor..

• quote:

avira,spyware doctor,nod32 av 4 ile güncelleyip tarattım hiçbirşey yok pc de..

güç ayarları dengelide..

Fan sürekli %100 çalışıyor..

Olmuyor Olmuyor..

Alıntıları Göster
    CPU-Z ve sicakliklari gosteren bir programla SS resmi istiyorum..
  • quote:

windsor/brisbane hangisi bilmek lazım::: ona göre biostan min çalışma voltajı belirlenebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

quote:

windsor/brisbane hangisi bilmek lazım::: ona göre biostan min çalışma voltajı belirlenebilir

Alıntıları Göster
    akşama göndereceğim

teşekkürler..
  • quote:

quote:

Cekirdek modelik cok fazla farketmez.. bendeki 90nm olan Windsor'du.. 6400+'in Brisbane'i yok.. Bu sebeple SSE komutsetleri eksikligini cok fazla cektim.. Hatta bazi animasyonlarda SSE komut seti eksikligi, islemciye cok ciddi islem yaptirtiyordu.. Hatta bir ara DH'in anasayfasinda sicakliklar artiyordu Flash animasyonlarindan... ama maximum 35 derece oluyordu DH anasayfasinda..
  • quote:

quote:

quote:

Cekirdek modelik cok fazla farketmez.. bendeki 90nm olan Windsor'du.. 6400+'in Brisbane'i yok.. Bu sebeple SSE komutsetleri eksikligini cok fazla cektim.. Hatta bazi animasyonlarda SSE komut seti eksikligi, islemciye cok ciddi islem yaptirtiyordu.. Hatta bir ara DH'in anasayfasinda sicakliklar artiyordu Flash animasyonlarindan... ama maximum 35 derece oluyordu DH anasayfasinda..

Alıntıları Göster
    quote:

sn. arkadaşım,

kendiniz söylemişiniz zaten çekirdek modeline göre komutlar arkadaşın açtığı uygulamarda yetersiz kalıyor olabilir bu nedenle fazla ısınma doğaldır.
    ayrıca kullandığımdan biliyorum x2 5200+ windsor-brisbane ısı değerleri farklıydı ve son olarak arkadaşın işlemcisi 6400 değil

• quote:

quote:

sn. arkadaşım,

kendiniz söylemişiniz zaten çekirdek modeline göre komutlar arkadaşın açtığı uygulamarda yetersiz kalıyor olabilir bu nedenle fazla ısınma doğaldır.
    ayrıca kullandığımdan biliyorum x2 5200+ windsor-brisbane ısı değerleri farklıydı ve son olarak arkadaşın işlemcisi 6400 değil

Alıntıları Göster

1.boşta cpu-z 2.yükte cpu-z 3.boşta sıcaklık ve voltaj 4.movie maker da film yaparken yükte sıcaklık ve voltaj

• quote:

1.boşta cpu-z 2.yükte cpu-z 3.boşta sıcaklık ve voltaj 4.movie maker da film yaparken yükte sıcaklık ve voltaj

Alıntıları Göster
    o işlemcinin 3.1 GHZ'deki default voltajı 1.4'ten fazla olmamalı sizde 1.44 gözüküyor

o voltajı bios'ta 1.325-1.35 seviyesine getirip deneyiniz derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Temren

o işlemcinin 3.1 GHZ'deki default voltajı 1.4'ten fazla olmamalı sizde 1.44 gözüküyor

o voltajı bios'ta 1.325-1.35 seviyesine getirip deneyiniz derim

Alıntıları Göster
    işlemci tam olarak amd athlon x2 64 6000+ Brisbane 65nm...

Anakart kesinlikle 1.432 den aşağı düşürmeme izin vermiyor bios ayarlarında...

Anakartın modeli msi k9a2 cf 3 tane bios denedim.. Hepsi aynı..

acayip sinir halindeyim..

• quote:

işlemci tam olarak amd athlon x2 64 6000+ Brisbane 65nm...

Anakart kesinlikle 1.432 den aşağı düşürmeme izin vermiyor bios ayarlarında...

Anakartın modeli msi k9a2 cf 3 tane bios denedim.. Hepsi aynı..

acayip sinir halindeyim..

Alıntıları Göster
    msi'ya mail atın bir cevap bekleyin zira o işlemcinin 1.3 voltta bile stabil çalışması lazım. yaz günü de o şekilde 60C'nin üzerine çıkmaz heralde, sıcaklık sorunu o fazla 0.15 volttan kaynaklanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Temren

msi'ya mail atın bir cevap bekleyin zira o işlemcinin 1.3 voltta bile stabil çalışması lazım. yaz günü de o şekilde 60C'nin üzerine çıkmaz heralde, sıcaklık sorunu o fazla 0.15 volttan kaynaklanıyor

Alıntıları Göster
    Normal sartlarda ilgili anakartin AMD Overdrive destekliyor olmali..
    Anakartindan CNQ'i kapatip. islemcinin normal degerlerini gor... ondan sonra AMD Overdrive'da voltaj ayari vermeyi dene... tercihen islemciyi 15carpana dusur...
    buda olmazsa altta verdigim linkteki bios'u yuklemeyi dene..

http://download1.msi.com/files/downloads/bos_exe/7388v17.zip

bu arada sen perfectxp kullaniyorsun dimi..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 30 Temmuz 2010; 9:53:30 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.