Şimdi Ara

amd 64 bit 939 venice overclock hakkındaönemli bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar bir haftadır venice kodlu amd 64 939 ların nasıl overclock edileceğine dair foruma bakıyorum yapanlar var sonuçları yazıyolar ama nafile
    öğrendiğim kadarıyla
    1-fsb si ortalam overclock ile 240 civarlarına çekiliyo
    2- saat çarpanı bu stabil 9 da kalacak
    3-Ht kodu 3 veya 4 olacak (ne işe yaradığını bilmiyorum)
    4-Ram voltaj değeri..200 ile 166 rasında olacak
    5- işte can alıcı nokta ekrankartı için 67 gibi deniyo ama pcıe-16 lar için tık yok

ben ram ve ekran kartı hariç maximum 230x9 a ht 3 ile çıkabildim 235 de makina kitlendi.240 da ise hiç açmadı bırakın 270 i

bu arada 2x512 kingston ddr 400mhz ram venice kodlu amd64 3000+ x600pro(asus) pcı-e 16x ekran kartı 300wfsp aopen h600b kasa 2 adet 1.120 gb sata 2. 80 gb sata hdd mevcut, anakart epox 9npa+ultra

sorun şu açıklamalar tam değil bilen bikaç kişi şu 64 bitlerdeki overclock işlemlerini tam ve her bir seçeneğin ne işe yaradığı ve nasıl yapıldığını açıklarsa
    ve özellikle 270-300 lere çıkan arkadaşlara sesleniyorum..
    topladığım sistem bana göre ii olmasına rağmen nasıl oluyo da 230 dan sonra tıkanıyorum. birisi tüm bunları açıklarsa sevinirim
    diğer arkadaşlara da hiç olmassa referans olur..
    saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drscatris -- 29 Temmuz 2005, 20:15:55 >

• senin ramler gitmiyordur 166 cekip 240 yaparsan 206 mhz olur ramin kingstonda bildiğim kadarı ile 0 o/c potansiyeli var ama stabil ram o/c içinse 0
  • seçeneklerde 166 diye bi seçim yok bende ona bakıyordum
    bakakaldım ööle biosa epox kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim ramlardeki saat çarpanı nasıl değişecek
    bunda 166 - 200 gibi seçenekler yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: drscatris

seçeneklerde 166 diye bi seçim yok bende ona bakıyordum
    bakakaldım ööle biosa epox kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim ramlardeki saat çarpanı nasıl değişecek
    bunda 166 - 200 gibi seçenekler yok

Son biosunu yükle öyle bi dene bide benim anakartta öyle seçenek yoktu ctrl+f1 yapınca başka seçenek çıktı oradan yaptım.
  • son bios yüklü arkadaşım epox larda direk memory mhz yok ve cpu/dram böleni yok bios biraz farklı...
    bilen arkada varsa stabil 2200mhz de nasıl çalıştırıcam ben bu aleti..
    1070 üzrine çıkamadım ve ram mhz i nasıl düzenliycem...
    bi yardım edin arkadaşlar
  • denedim arkadaşım ctrl+f1 fonksiyonu maalesef klavye power on için atanmış seçenek yok maalesef
  • bir kaç üzüntümü dile getireyim istedim .....
    ben yaklaşık 2-3 yıldır bu forumdayım ve bu forumdan çok şeyler öğrendim overclock konusunda..
    fakat görüyorum ki eski toparlanmış how to lar yok..
    yeni amd64 gibi işlemciler ve anakartların overclock rehberleri yok..
    tüm sözler ve düşünceler başlıklar altında uçuşuyo...
    sorulan sorulara insanlar cevap vermekten kaçınır olmuşlar...

çok sevdiğim sürekli takip ettiğim forum olan donanımhaber formu eski misyonunu yitirmiş...

bu beni gerçekten çok ama çok üzdü...

arkadaşlar şimdi sizlere sesleniyorum boşa kürek çekmek yerine.. uçuşan laflar yerine how to lar hazırlayın anakrtlarla ilgili alt başlıklar hazırlayın..

burası artık rehber olsun insanlara ....

ve biraz olsun üzüntümü hafifletin ..
    nooldu bu foruma..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD E-450 APU işlemci nasıl
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sana yardımcı olmak isterdim ama epox kullanmadım bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drscatris

arkadaşlar selamlar bir haftadır venice kodlu amd 64 939 ların nasıl overclock edileceğine dair foruma bakıyorum yapanlar var sonuçları yazıyolar ama nafile
    öğrendiğim kadarıyla
    1-fsb si ortalam overclock ile 240 civarlarına çekiliyo
    2- saat çarpanı bu stabil 9 da kalacak
    3-Ht kodu 3 veya 4 olacak (ne işe yaradığını bilmiyorum)
    4-Ram voltaj değeri..200 ile 166 rasında olacak
    5- işte can alıcı nokta ekrankartı için 67 gibi deniyo ama pcıe-16 lar için tık yok

ben ram ve ekran kartı hariç maximum 230x9 a ht 3 ile çıkabildim 235 de makina kitlendi.240 da ise hiç açmadı bırakın 270 i

bu arada 2x512 kingston ddr 400mhz ram venice kodlu amd64 3000+ x600pro(asus) pcı-e 16x ekran kartı 300wfsp aopen h600b kasa 2 adet 1.120 gb sata 2. 80 gb sata hdd mevcut, anakart epox 9npa+ultra

sorun şu açıklamalar tam değil bilen bikaç kişi şu 64 bitlerdeki overclock işlemlerini tam ve her bir seçeneğin ne işe yaradığı ve nasıl yapıldığını açıklarsa
    ve özellikle 270-300 lere çıkan arkadaşlara sesleniyorum..
    topladığım sistem bana göre ii olmasına rağmen nasıl oluyo da 230 dan sonra tıkanıyorum. birisi tüm bunları açıklarsa sevinirim
    diğer arkadaşlara da hiç olmassa referans olur..
    saygılarımla

dostum yanılıyorsam duzelt beni fakat cpu ve ramlerin voltajını hiç arttırmayı denememişsin sanırım bak benim gunluk kullandıgım degerler alttaki resimde var msn verirsen daha rahat gorusebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 30 Temmuz 2005, 19:17:27 >

• epox kartta şöyle bir sorunla karşılaştım yukarıda mevcuttu ama ilginçtir tüm ayarları fsb ve saat çarpanı ve ram mhz manuel yaptım..
    diğer tüm ram ayarları ve ht değeri otomatik ti...
    şu an 245x9 da ramler 200.5 de çalışıyor
    ram mhz yi 166 da bıraktım ve fsb yi yavaş yavaş arttırdım şu an bi sorun yok daha üzerine çıkmadım... 2200 mhz yeterli gibi duruyo şimdilik..

stabilite eçısından sizler dafault kaçta tutuyorsunuz çarpanlarınızı merak ettim doorusu..

pain teşekkürler ilgilendiğin için..
    yunus 2321 sen de saol hiç olmazsa yazı yazmışsın

yani analyacağınız ben şunu anladım epox 9npa+ultrada ht ve ram ayarlarıyla oynamayın onlar kendiliğinden cas vs değerlerini düzenliyo ama mhz değerini mutlaka düşürün Memory mhz i fsb yi arttırın bakın hiç problem olmuyomuş ...
    ram değerlerini ve ht yi manuel yaparsanız 2070 de çakılı kalıyosunuz..
    benim buldukarım bu kadar kalın sağlıcakla

• ramin hızını dusurdukce ona orantılı olarak timingleri de dusurmelisin ki tam bir performans alasın yanlış yaptıgın bir şeyler var kesinlikle yanlış yaptıgın demiyimde atladıgın birşeyler var bu arada cpu ve ramlere suanda kaç V veriyorsun
  • Bende Epox 9NPA+SLI anakart ve Value Select Corsair 512mb*2 var ve işlemcimde AMD 3000+. Kendi yaptığım overclock ile 270 e kadar çıktım ve bir sorun yok. Yalnız power supply gerçek 350W olmalı. Onunda fiyatı 40-60$ arası değişiyor. İşlemci fanıda bakır olmalı. HTT 4X yapın. Ram 166Mhz. İşlemci 270Mhz. Şu an kendi bilgisayarımın başında olmadığım için tam ne yaptığımı hatırlamıyorum ama isterseniz detaylı şekilde yazarım sonra.
  • valla hocam benim sistem imzadaki gibi o/c li ama ben yapmadım öyle geldi hala öyle. benim anlamadığım neden bilen bir arkadaş detaylı bi şekilde amd venice 3000 leri nasıl o/c yapacağımızı anlat mıyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.