Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

Selam 7850 alicam power editionu iptal ettim. Sapphire o.c mi alsam yoksa msi twin frozr 3 mu alsam fiyati ayni alicagim yerde.

bırcok kez bu konu gectı..lutfen bıraz arastırma yapalım..neyse ben gene cevap verım..farketmez ıkısıde ıyı modellerdır..msı da alabılırsın sapphıre de..bende sapphıre modelı var masaustu 32-33 derece..oyunlarda 60-65 derece maksımum gordum.msı da ortalama aynıdır sanırım.

hocam bende sapphire oc modeli var.çok nadirde olsa mili saniye belki ekran da kayma gibi bişeyler oldu şimdiye kadar acaba ilerde dahada kötü olurmu?sanki anlık titreme gibi bişey?
  • www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-01-40g-hd7850-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59883

ucuzlaycagı yerde habıre pahalanıyor .. dusecekte ne zman duser merak edıyorum... doların dusmesı lazım tek care bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: metinyap

quote:

quote:

Selam 7850 alicam power editionu iptal ettim. Sapphire o.c mi alsam yoksa msi twin frozr 3 mu alsam fiyati ayni alicagim yerde.

bırcok kez bu konu gectı..lutfen bıraz arastırma yapalım..neyse ben gene cevap verım..farketmez ıkısıde ıyı modellerdır..msı da alabılırsın sapphıre de..bende sapphıre modelı var masaustu 32-33 derece..oyunlarda 60-65 derece maksımum gordum.msı da ortalama aynıdır sanırım.

hocam bende sapphire oc modeli var.çok nadirde olsa mili saniye belki ekran da kayma gibi bişeyler oldu şimdiye kadar acaba ilerde dahada kötü olurmu?sanki anlık titreme gibi bişey?

baglantın vga mı yoksa dvı mı?

eger vga ıse sanırım cogu kımsede aynı sorun mevcut eder dvı dan bagladıysan nerede bu sorunu yasadın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

baglantın vga mı yoksa dvı mı?

eger vga ıse sanırım cogu kımsede aynı sorun mevcut eder dvı dan bagladıysan nerede bu sorunu yasadın?

bağlantım dvi dan dvi ondan sorun olacağını zannetmiyorum.Zaten çok nadir yapıyor ama insan genede işkilleniyor.Acaba monitörlede ilgisi olabilirmi heaven benchmarkda bi sorun vermedi çünkü? Monitörüm Viewsonic 24" 5ms 1920*1080 de en yüksek 60 hz.

• 7850 bütün kartlarında görüntü bozulması dikey çizgiler şeklinde oluyormuş bu oyunlarda meydane gelen bozulma neyin nesidir kimisi sürücü sorunu kimisiyse ekran kartı ramlerinde sorun olduğunu söylüyor acaba bu sorunu çözen var mı varsa nasıl çözdüğünü anlatır mı ? sırf bu yüzden bu ekran kartının almaktan vazgeçtim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: predators_02

7850 bütün kartlarında görüntü bozulması dikey çizgiler şeklinde oluyormuş bu oyunlarda meydane gelen bozulma neyin nesidir kimisi sürücü sorunu kimisiyse ekran kartı ramlerinde sorun olduğunu söylüyor acaba bu sorunu çözen var mı varsa nasıl çözdüğünü anlatır mı ? sırf bu yüzden bu ekran kartının almaktan vazgeçtim..

dikey çizgi çıkması birazda kartın çok ısındığından kaynaklanır heralde.eğer oc li karta gene oc yaparsan soğutmanda yeterli değilse büyük ihtimal kart zarar görüyor ve bu zararda yüksek ihtimalle geri dönülmez olur.Bunların haricinde bende sapphire 7850 oc var şu ana kadar gözardı edilcek kadar ufak problem verdi onuda çok dikkatle bakmazsan görmezsin(sanki tarayıcıda yeni sayfa yüklenir ya sayfa kayar gibi olur onun gibi bişey çok nadir oda)

• quote:

quote:

7850 bütün kartlarında görüntü bozulması dikey çizgiler şeklinde oluyormuş bu oyunlarda meydane gelen bozulma neyin nesidir kimisi sürücü sorunu kimisiyse ekran kartı ramlerinde sorun olduğunu söylüyor acaba bu sorunu çözen var mı varsa nasıl çözdüğünü anlatır mı ? sırf bu yüzden bu ekran kartının almaktan vazgeçtim..

dikey çizgi çıkması birazda kartın çok ısındığından kaynaklanır heralde.eğer oc li karta gene oc yaparsan soğutmanda yeterli değilse büyük ihtimal kart zarar görüyor ve bu zararda yüksek ihtimalle geri dönülmez olur.Bunların haricinde bende sapphire 7850 oc var şu ana kadar gözardı edilcek kadar ufak problem verdi onuda çok dikkatle bakmazsan görmezsin(sanki tarayıcıda yeni sayfa yüklenir ya sayfa kayar gibi olur onun gibi bişey çok nadir oda)

kardeş açıkcası ben o.c dan ziyade genel sorun olarak gördüm yani millet o.c yapsa da yapmasa da o.c suz olsa da aynı sorun varmış. şimdilik sorunu araştırıyorum . yani ben bir kart alacaksam sorunsuz olmasını isterim nvidia dan şaşmayacam gibi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predators_02 -- 25 Ağustos 2012; 10:46:14 >

• quote:

quote:

quote:

kardeş açıkcası ben o.c dan ziyade genel sorun olarak gördüm yani millet o.c yapsa da yapmasa da o.c suz olsa da aynı sorun varmış. şimdilik sorunu araştırıyorum .

ben o kadar genel bi sorun görmedim sadece youtube da bir iki video var ve videolardan anladığım kadarıyla kart zorlanmış yani oc yapılmış işte bunların iki temel nedeni var 1- yetersiz soğutma 2- karttı haddinden fazla zorlamak
    AMa genede sen araştırmanı yap burda paylaşırsan sonuçları sevinirim heee birde steam işlemcisi 1024 değil deniyordu tech power programında bende 1024 gözüküyor yani onda sorun yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

Şu kart 400 tl olsa

Kartın yurt dışında 400 TL'ye satıldığı yerler var, hatta power edition modeli ->
    www.scan.co.uk
    Search results for '7850' | SCAN UK
    http://www.scan.co.uk/search.aspx?q=7850
  • Hatta Sapphire 7870'in O.C li modeli 440 TL civarına geliyor, yok böyle bişey yaa ->
    www.amazon.co.uk
    Sapphire 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 OC Graphics Card: Amazon.co.uk: Computers & Accessories
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007MSI5AK/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE

Dışarıdan mı alıp getirtsek arkadaşlar, bir sorun olur mu acaba?!?

Aynı kartın TR fiyatı ->
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11199-03-40g-hd7870-oc-edition-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59895

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuytu -- 26 Ağustos 2012; 13:16:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuytu

Hatta Sapphire 7870'in O.C li modeli 440 TL civarına geliyor, yok böyle bişey yaa ->http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007MSI5AK/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE

Dışarıdan mı alıp getirtsek arkadaşlar, bir sorun olur mu acaba?!?

Aynı kartın TR fiyatı ->http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11199-03-40g-hd7870-oc-edition-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59895

O fiyat ingiliz parası sterlin hocam 2.860.tl kur 198 sterlin 570.-tl yapar artı kargo parası ve gümrüğe takılır bu ürün 75 euro yukarısı gümrüğe takılır gümrüğe parasını verip alırım dersen son oranları bilmiyorum ama ürünün en az %10 fiyatı masraf çıkar :) ayrıca Amazon kesinlikle ülkemize ürün göndermiyor..

Birkere bu ürünün sıfır fiyatının 400.-tl olması zor geçen seneki 1GB HD6850 300.-TL civarı satılıyor..500-600 arası bu 2 gb lık yeni nesil kart için normal..

• 12.8 driver'ı deneyen var mı arkadaşlar ? deneyipte görüşlerini bildirmek isteyen var mı ¿
  • ben kullaniyorum.gayet memnunum.bf3 de hizlanma hissettim.anakartim gelsede asil cf sistemde test etsem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaPT!Y3

12.8 driver'ı deneyen var mı arkadaşlar ? deneyipte görüşlerini bildirmek isteyen var mı ¿

Yaklaşık % 25 artış Elder Scrolls: Skyrim
    Yaklaşık % 3 artış Battlefield 3
    Yaklaşık % 6 artışBatman: Arkham City
    Yaklaşık % 3 artış Dues Ex: Human Revolution
    Yaklaşık % 6 artış Crysis 2
    Yaklaşık % 15 artış Total War: Shogun
    Yaklaşık % 8 artış Crysis Warhead
    Yaklaşık % 5 5artış Just Cause 2
    Yaklaşık % 10 artış Dirt 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnas2020

quote:

Orijinalden alıntı: ZaPT!Y3

12.8 driver'ı deneyen var mı arkadaşlar ? deneyipte görüşlerini bildirmek isteyen var mı ¿

Yaklaşık % 25 artış Elder Scrolls: Skyrim
    Yaklaşık % 3 artış Battlefield 3
    Yaklaşık % 6 artışBatman: Arkham City
    Yaklaşık % 3 artış Dues Ex: Human Revolution
    Yaklaşık % 6 artış Crysis 2
    Yaklaşık % 15 artış Total War: Shogun
    Yaklaşık % 8 artış Crysis Warhead
    Yaklaşık % 5 5artış Just Cause 2
    Yaklaşık % 10 artış Dirt 3

sendede amma oyun yukluymus

• Millete kötü örnek olmak istemem ama sanırım bir rekor geliyor :) bazı pro.sitelerdeki voltaj değerlerine baktım kendi kartımın kalitesine ve soğutmasına ve tabiki kasanında soğutmasına güvenerek sadece benchmark için kartı 1300/1450 OC.1.274v ile test yaptım..

MSI Power Edition TF4 OC. (1.274v 1300/1450)

3DMARK11 PERFORMANS...6215 puan. İşlemci Phenom II olduğu için genel puan düşük fakat 7060 grafik puanı %50 OC.ve 66 derecelik sıcaklık olağanüstü :)

3DMark.com
    I scored P6 215 in 3DMark 11 Performance
    http://www.3dmark.com/3dm11/4234113

3DMARK11 EXTREME...2191 puan.

3DMark.com
    I scored X2 191 in 3DMark 11 Extreme
    http://www.3dmark.com/3dm11/4234380

Güncel Benchmarkı olan oyunlardan

Sleeping Dogs 1920/1080 EXTREME 35fps (1.284v 1300/1450)...................Sleeping Dogs 1920/1080 EXTREME 27fps (STOK 950/1200)

..............................................................

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

Millete kötü örnek olmak istemem ama sanırım bir rekor geliyor :) bazı pro.sitelerdeki voltaj değerlerine baktım kendi kartımın kalitesine ve soğutmasına ve tabiki kasanında soğutmasına güvenerek sadece benchmark için kartı 1300/1450 OC.1.274v ile test yaptım..

3DMARK11 PERFORMANS...6215 puan. İşlemci Phenom II olduğu için genel puan düşük fakat 7060 grafik puanı %50 OC.ve 66 derecelik sıcaklık olağanüstü :)

Sleeping Dogs 1920/1080 EXTREME 35fps (1.284v 1300/1450)...................Sleeping Dogs 1920/1080 EXTREME 27fps (STOK 950/1200)

..............................................................

p.e icin normal 100 tl fazla oduyoesun yani :) 3-5 fps icinde karti 6 ayda cop yapmak gerekmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @YunusPhp

Ben zaten şekline ve rengine para verdim performansıda iyi çıktı :) çöp fikrine katılmıyorum günlük kullanım 950/1200 ile geliyor yetiyor zaten ben kartın potansiyelini gösterdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 27 Ağustos 2012; 23:13:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

Millete kötü örnek olmak istemem ama sanırım bir rekor geliyor :) bazı pro.sitelerdeki voltaj değerlerine baktım kendi kartımın kalitesine ve soğutmasına ve tabiki kasanında soğutmasına güvenerek sadece benchmark için kartı 1300/1450 OC.1.274v ile test yaptım..

guzel degerler...bence voltajı dusurup gunluk 1250 mhz kullanmak daha ıyı..50 mhz ıcın ekstra voltaj verıp ısı artısına gerek yok.zaten 50 mhz ın nerdeyse hıc getırısı olmayacaktır.benım kartlardan bırıde 1300 mhz oluyordu ama gerek duymuyordum..hatta cf sıstemde 1200 mhz kullanıyordum voltajı dusurerek..

• @bonser24

Aynen hocam kartın her türlü gideri var :) potansiyeli tabiki verimli kullanmak gerekir böylece 50mhz çokda verimli olmadığını ama ileride daha uygun voltajla 1250mhz ile bile kartı çokda hırpalamadan yeni çıkan oyunlarda gücünü gösterebileceğini gördük..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.