Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar powercolor hd7850 2gb kullanıyorum fx 6300 işlemci ile 8 gb ram fakat bazı oyunlarda kasma sorunu ile karşılaşıyorum örneğin Smite 40 fpslere düşüyor bazen hatta dün League of Legendsda bile 45lere düşüyordu ama DmC5te 120 fps ile oynuyordum ekran kartı ısısı boşta 35 oyunlarda max 65e falan cıkıyor. Formattan önce lolda bu şekilde bi sorun yoktu dikey senk acıkken 60 sabit kapalı ike 200lere çıkıyordu smiteı oynamıyordum format öncesi bilemeyecem sizce kasmayı önlemek için ne yapmalıyım ? Yüklenmesi gereken bir şey falan mı var acep ayrıca ekran kartı sürümünü ve güncel sürümü nerden bulabilirim rica etsem birisi atabilir mi burdan pek anlamıyorum bu işlerden hazıra konmak gibi algılanmasın. İyi forumlar
  • HardToBeAGod kullanıcısına yanıt
    Sürücüleri burdan bula bilrsiniz.

Kasmaya gelicek olursak o oyunlar hakında pek bilgim yok. işlemci sıcaklıgı kaç derece de ? fazla sıcak ise kasma olur.

driver ları kurmadıy sanız hepsini kurun ondan sonra deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: -BMW-

Sürücüleri burdan bula bilrsiniz.http://www.powercolor.com/Global/products_features.asp?id=410#Specification

Kasmaya gelicek olursak o oyunlar hakında pek bilgim yok. işlemci sıcaklıgı kaç derece de ? fazla sıcak ise kasma olur.

driver ları kurmadıy sanız hepsini kurun ondan sonra deneyin.

Hocam işlemci yükte 67 derece oluyor fazla olmadıgını düşünüyorum ne düşünüyorsunuz siz bu değer hakkında?

• HardToBeAGod kullanıcısına yanıt
    yükte ki sıcaklık normal. sürücüleri güncelleştirin, başka bir etken ola bilir mi bilmiyorum. oyunlar ve sorun hakkında daha iyi bilgili birisi vardır yardım ede bilecek.
  • BENDE yaklaşık 1.5 senedir saphere 7850 2gb ekran kartı kullanıyorum son versiyonu güncelledim bir haftadır bir sorunum var ekranı açık bırakıp kalkıyorum bir müddet sonra ekran kapanıyor bir daha açılmıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. sorun ne olabilir yanlızca kasadan tekrar resetleyince açılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wertywertyy

BENDE yaklaşık 1.5 senedir saphere 7850 2gb ekran kartı kullanıyorum son versiyonu güncelledim bir haftadır bir sorunum var ekranı açık bırakıp kalkıyorum bir müddet sonra ekran kapanıyor bir daha açılmıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. sorun ne olabilir yanlızca kasadan tekrar resetleyince açılıyor.

Denetim masasından ekranın uykuya geçme süresini devredışı bırakın bendede bu olay oluyor ekran uykuya geçince birdaha açılmıyor kart genel bir durum kartınızda sorun yok yani.
  • HD 7870 XT Yaz beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza61TS

quote:

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Şu an Fx-8320 kullanıyorum çok memnunum Ama 4100'e overclock yapıp kullananda çok var o işlere meraklıysanız bi deneyin derim.

şuan işlemcimi 200 c de gördüm vallahi korktum.ss sebebini bulduk galiba.s

Anakartınız nedir? Muhtemelen işlemcinize throttling uygulatıyor sonrada bios sapıtıyor. Bios güncellemenizi tavsiye ederim başta. Geçmezse dert anakarttandır diye düşünüyorum.

anakartım buhttp://www.vatanbilgisayar.com/760gm-p23-fx-am3--amd-760g-sb710-ddr3-1333mhz-dvivga-anakart.html ayrıca bıosu guncellemeye çalışıyorum son sürüm yüklü diyor.arada bir pc mavi ekran hatasıda veriyor...

Sorununu çözdün mü bilmiyorum ama ben imzamdaki sistemle aynı hatayı alıyordum.

HDD ve RAM testi falan yapmıştım, Windows güncellemelerini de yapmıştım fakat çözülmemişti. Daha sonra BIOS pilini çıkarıp bir kaç dakika bekledim ve tekrar takınca düzeldi. Denemeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: grandformai

arkadaslar shapphire 7850 oc edition karttan acayip cızırtı sesi geliyor oyuna girince yardım lütfen (karta zararı varmıdır?)

Bu cızırtı halen var,garantide değişti demiştiniz?Kaç aydır ilgilenemiyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler, R7 265 kullanıyorum bildiğiniz üzere 7850'nin GPU'sunun üzerine sadece mantle çipi eklenmiş hali.

Sistemim:
    İşlemci: AMD FX 6300 Black Edition 3.5 GHZ
    Anakart: Gigabyte 970a-UD3P
    Ekran Kartı: Sapphire R7 265
    Disk: Sandisk SSD
    İşletim Sistemi: Windows 8.1
    BF3'de medium-high ayarlarda FPS 40 ile 100 arasında gidip geliyor büyük kaos yaşanan haritalarda (CaspianBorder) genellikle 40 ile 60 arasında geziyor.

Ben açıkcası sistemde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum, Afterburner ile oyunda kontrol ettiğimde CPU'nun çekirdekleri %60 %50 civarı GPU ise %70 %80 civarı. Isı değerleri ise çok normal.

Cihaz bana kendini tam kullanamıyor gibi geliyor.

Fikri olan var mı?
  • 1.5 senedir XFX Hd 7850 çift fanlı kullanıyorum. Listede 48'deyim
    Nazar değmesin tık yok.Son çıkan oyunmuş grafik yüksekmiş oh gözüm kapalı rahatım.Tüm ayarlar ultra high zaten banamısın yok.Sistemim imzada var.
    Belirticem nokta şu ki..soğutma önemli arkadaşlar, kasada 5 fan var içindekiler hariç.Hem ömrünü uzatmak hem sorun yaşamak istemiyosanız bu olaya önem verin.
    Zamanında maliyet yetmediği için sıvı soğutma alamadım kasayı toplarken ama yinede önem verdim.Ufak bi öneri benimkisi, iyi eğlenceler ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Şu an Fx-8320 kullanıyorum çok memnunum Ama 4100'e overclock yapıp kullananda çok var o işlere meraklıysanız bi deneyin derim.

şuan işlemcimi 200 c de gördüm vallahi korktum.ss sebebini bulduk galiba.s

Anakartınız nedir? Muhtemelen işlemcinize throttling uygulatıyor sonrada bios sapıtıyor. Bios güncellemenizi tavsiye ederim başta. Geçmezse dert anakarttandır diye düşünüyorum.

anakartım buhttp://www.vatanbilgisayar.com/760gm-p23-fx-am3--amd-760g-sb710-ddr3-1333mhz-dvivga-anakart.html ayrıca bıosu guncellemeye çalışıyorum son sürüm yüklü diyor.arada bir pc mavi ekran hatasıda veriyor...

Battlefield 3 oynarken aynı şekilde bende ve arkaşımda da mavi ekran veriyor arada sırada. Oyunlarda mı bi sıkıntı var pc'lerimizde mi bi çözemedim. Takip edeyim sizi, sorunlar aynı gibi.

• Selamlar 14 xx Driver sürücüleri ile oyunlarda çizgilerle karşılaşan oldu mu ? şunun gibi

http://img198.imageshack.us/img198/5518/hatagh.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: HardToBeAGod

Arkadaşlar powercolor hd7850 2gb kullanıyorum fx 6300 işlemci ile 8 gb ram fakat bazı oyunlarda kasma sorunu ile karşılaşıyorum örneğin Smite 40 fpslere düşüyor bazen hatta dün League of Legendsda bile 45lere düşüyordu ama DmC5te 120 fps ile oynuyordum ekran kartı ısısı boşta 35 oyunlarda max 65e falan cıkıyor. Formattan önce lolda bu şekilde bi sorun yoktu dikey senk acıkken 60 sabit kapalı ike 200lere çıkıyordu smiteı oynamıyordum format öncesi bilemeyecem sizce kasmayı önlemek için ne yapmalıyım ? Yüklenmesi gereken bir şey falan mı var acep ayrıca ekran kartı sürümünü ve güncel sürümü nerden bulabilirim rica etsem birisi atabilir mi burdan pek anlamıyorum bu işlerden hazıra konmak gibi algılanmasın. İyi forumlar

Bu kartla kasma olmasi mumkun degil aslinda suruculer guncel degilse ondan sorun yasayabilirsiniz yada oyundan kaynakli problemler olabiliyor bazi oyunlar hakketen yapim hatasi var gta 4 gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

Selamlar 14 xx Driver sürücüleri ile oyunlarda çizgilerle karşılaşan oldu mu ? şunun gibi

Bilgisayarımda 7 farklı oyun var ve hiçbir tanesinde böyle çizgiler görmedim. 14.4whql kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swothra

quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

Selamlar 14 xx Driver sürücüleri ile oyunlarda çizgilerle karşılaşan oldu mu ? şunun gibi

Bilgisayarımda 7 farklı oyun var ve hiçbir tanesinde böyle çizgiler görmedim. 14.4whql kullanıyorum.

Cevap için çok teşekkürler. Bende 14.4 kullanıyorum bir kaç oyunda böyle sıkıntılar yaşıyorum. Daha eski driverler ile fifa da yaşamıştım. Çok üstünde durmadım ama geçen nostalji olsun diye Gta sa ve gta 3 oynamaya başladım. Çok can sıkıcı halde maalesef kartı alalı da 2 yıl olmak üzere kıllanmıyor değil insan Daha ağır diyebileceğimiz oyunlarda sıkıntı yok. ( tf2 - hitman 5 - witcher 2 - max payne 3 ) Ne yapsam bilemedim.

• ResVR R kullanıcısına yanıt
    Bence, imkan varsa başka ana kart ve sistem üzerinde, arkadaşta vs. ekran kartını aynı oyunlar ile denemek. Ondan sonra duruma göre kendi sisteminizde format, başka sürücü kullanımı başka donanımlardan şüphelenme filan bakılabilir.
  • Merhabalar arkadaşlar. 7870XT ekran kartım var. Yaklaşık 1.5 hafta önce temizlik için kasayı açtım. Sonra hazır elim değmişken işlemciyle ekran kartının termal macunlarını da değiştireyim dedim. Baktım evdeki macun bitmiş, mecbur bir bilgisayarcıdan aldım ama macun demeye bin şahit gri renkliydi ama üzerinde hiçbir marka belirtisi yoktu sadece HC-151 ve "Made in China" yazıyordu. Sıcaklığın artacağını bilsem de sürdüm ve geri topladım.

Sonra BF3'e girdim. Sıcaklık tabi 90'lardaydı. Arada 100' e çıktığı da oluyordu. Rekorum 102
    Hemen internetten Noctua NT-H1 sipariş ettim. Bayramdan dolayı henüz gelmedi yarın gelecek sanırım.

2 gün önce bilgisayara format attım can sıkıntısından Windows 8.1 kurdum. Önceden de o vardı. Her şeyini yaptım driverlar vs. Oyuna girdim yine sıcaklıklar aynıydı. Yaklaşık 15 dk oynadıktan sonra baktım sıcaklık 70'i geçmiyor. Nasıl sevindiğimi anlatamam :D
    Bu arada sıcaklığı MSI Afterburner, AIDA64 ve SpeedFan ile ölçtüm, hepsi aynı gösteriyor. Aynı zamanda oyun esnasında da sol üstte Afterburner sıcaklık göstergesi hep açık, takip ediyorum. Sevincim geçtikten sonra nedenini araştırmaya çalıştım. Anladığım kadarıyla yakalşık 15 dk oynadıktan sonra 95-100 arası olan sıcaklık 70 civarına iniyor ve o seviyede kalıyor. Ta ki bilgisayarı yeniden başlatana kadar. O zaman tekrar oyuna girip bir süre oynamak gerekiyor ki sıcaklık düşsün. Ama yeniden başlatmazsanız bilgisayar kapanana kadar hiç 70 üstü olmuyor. En fazla 74 falan. Ayrıca bu oyuna has da değil. Oyunu oynayıp sıcaklık düştükten sonra MSI Kombustor açtım. Bu testi daha önce de yapmıştım 95 olmuştu şimdi ise 71.

İşin özeti ben bu işten hiçbir şey anlamadım Neden oluyor en ufak bir fikrim yok. SS'ler koyacağım konu hakkında.

• Ekran kartım HD7850 1GB DDR5 eklermisin
  • atikdmag.sys hatası alıyorum 2 günde bir garantiyemi yollasam acaba ekran kartından diyolarda
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.