Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kuytu

kaan0101;

Dostum bu imzandan bize yok mu, biz hala 7850 PCS+ imzası kullanıyoruz

dostum bu işlerden anlamam elimden geldiğince kırpıp biçtim benim imza resmini alabilirsin url kaydet yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Orijinalden alıntı: kuytu

kaan0101;

Dostum bu imzandan bize yok mu, biz hala 7850 PCS+ imzası kullanıyoruz

dostum bu işlerden anlamam elimden geldiğince kırpıp biçtim benim imza resmini alabilirsin url kaydet yeter

OLMAMIŞ

BU DAHA İYİ

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_64347911/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/13/f1/85/13f185f0cfadea6c76d8cfedb49930a8.gif[/image] 
    [size=1][b] [color=#330099]AMD HD 7870 Ve 7850 Kullananlar Kulübü[/color][/b][/size][/link][/center]

• 21 ağustostan beri beklemedeyim bu 7000 serisi indirimi Türkiye'ye nezaman yansıyacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeMETH_

21 ağustostan beri beklemedeyim bu 7000 serisi indirimi Türkiye'ye nezaman yansıyacak...

Daha önceki mesajları okumuş olsaydın bu indirimin bizde pek yaşanmayacağını ,boşuna beklediğini anlardın.Daha önceki indirimler bizde olmadıki son indirimi görelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar, forumdaki Ati-AMD kullanıcıları kulübü yitip gitti. Güncel değil. Ben de AMD ekran kartlarıyla ilgili haberleri belli bir başlık altında yazmak istiyorum. Her habere başlık açmak da istemiyorum. Burayı daha genel bir hale getirerek her türlü güncel bilgi ve paylaşımlar burda yapılsa nasıl olur. Hem derli toplu olur.

Misal HD8000 serisine dair söylentiler gelmeye başladı. Kaynak bu:

Evet, pek anlaşılır değil. Elimizde bir de bu var:
    VideoCardz.com
    AMD Radeon HD 8870 and HD 8850 Specifiation Leaked | VideoCardz.com
    http://videocardz.com/34981/amd-radeon-hd-8870-and-hd-8850-specifiation-leaked

Söylenen göre HD8800'lere güç verecek olan "Oland" gpu'su 3,4 milyar transistöre ve 270-280 mm^2 zar alanına sahip olacakmış. Ancak TDP değerinin 160w'a düştüğü belirtilmiş (Pitcairn gpu'su 175w idi). Bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası. Çünkü aynı nod'da üretilen bir gpu'dan bahsediyoruz ve Pitcairn gpu'su Performans/Watt oranında oldukça başarılıydı. Ayrıca Performans/mm^2 oranı da oldukça başarılı idi (gerçi Pitcairn'ın açıklanandan daha büyük bir zar alanına sahip olduğu da söyleniyor, hatta kanıtlandı).

Diğer özelliklere de baktığımızda bu gpu'nun genel performans olarak GK104 gpu'suna oldukça yakın olacağı anlaşılıyor. Ancak bu güç tüketimi ile bana biraz zor gibi geldi. Zira gpu fiziksel olarak da GK104'e yaklaşmış. Diğer taraftan Single ve Double Precision gücü acayip şekilde artmış. Bu da demek oluyor ki gpu'da oyun performansı konusunda işe yaramayacak birimler eklenmiş ve Pitcairn'ın oyun performansını etkilemeyecek şekilde de belli bir miktar zar alanı artışı olmuş.

Ancak gpu'nun daha yüksek hızda çalışıyor olması ve genel olarak birim sayısının artmış olduğu düşüncesi, performansın GTX680-GTX670 seviyesinde olabileceğini gösteriyor. Bellek bant genişliğinin de GTX680-GTX670 seviyesine çıkmış olması da güzel bir durum. Zira yeni gpu'larda bellek yönetimi de geliştirileceğinden, bu gpu'dan en az GTX670 performansı beklemek yanlış olmaz sanıyorum.

Fiyat konusunda ise HD7800 serisi kartların tanıtım fiyatlarından %20-25 oranında daha düşük tanıtım fiyatları ile geleceği söylenmiş HD8800'lerin.

Bu durum da genel olarak yaşanan 2. seri kartların yüksek F/P oranının devam ettiğini gösteriyor. Çok kez yazdım, şuanki güncel seriler 28nm'ye geçiş serileri olduğu için fiyatları yüksek. Ancak 2. seride GK114 gpu'lu kartları 300$ ve hatta daha düşük fiyata alabilecek olmamız büyük ihtimal. Gelen bu haber de söylediğim durumu doğrular nitelikte ki zaten mantıken olması gereken de bu. Zira Nvidia tarafında bir de GK110 gpu'sunun geleceğini biliyoruz ki onun da çok uçuk fiyatlandırılmaması gerekir. En azından 600$'ı aşmamalı. GK114'ün maliyeti GK110'un yarısı bile olmayacağı için 300$ gibi bir fiyatlandırma görmemiz normal olacaktır.

Ayrıca artan saat hızı ve bellek hızı, bellek yönetimindeki geliştirmeler, yazılımsal gelişmelerle, GK114 gpu'su, GK104'e göre %10-15 kadar daha yüksek performans da gösterecektir sanıyorum. Yani daha ucuza daha revize ve daha yüksek performanslı kartlar almamız mümkün olacaktır.

• Ufak ve önemli bir duyum daha geldi.

Oland gpu'sunu kullanacak olan HD8800'lerin 4 ay içerisinde tanıtılması bekleniyor, eğer AMD herhangi bir değişikliğe gitmezse. Diğer gpu'lar için bir bilgi yok ama bu bilgi de çok sağlam bir yerden geldi.

Buna kaynak veremiyorum kusura bakmayın.

Bu tip sözler, genelde söylenen sürenin sonuna tekabül ediyor. Yani 4 ay içerisinde deniyorsa, 4 ay sonra gibi düşünülebilir. Bu sebeple HD8800'ler bana Ocak sonunda tanıtılacak gibi geldi. Bu fikirden yola çıkarsak AMD yılbaşında yaşanacak olan alışveriş çılgınlığına Venus gpu'lu HD8900'leri yetiştirmeye çalışabilir. Onun da Aralık ayında satışa sunulması mümkün olabilir sanıyorum ama şuanda sağlam diyebileceğim herhangi bir bilgi yok Venus gpu'su ve bu gpu'yu kullanacak HD8900'lerle ilgili. Tabi şunu da unutmayalım, AMD rekabet ve gpu üretim tekniği gibi sebeplerden dolayı HD6000 serisine HD6800'lerle başlamış, 7 hafta sonra HD6900'leri sunmuştu. Şuanda da gelen bilgiler hep HD8800'lere yönelik.

• Dün itibariyle powercolor 2gb 7850 sahibi oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro58

Bende ASUS HD7850 DCII almayı düşünüyorum. Fakat GTX660TI çıkması kafayı karıştırıyor.

Boşver 660TI'yı DCII HD7850 al.
  • Selam ey 7850 kullanan yüce DONANIMHABER HALKI (bu nasıl bir giriş lan Game of thrones etkisinden kurtulamadım ) Beyler sapphire 7850 düşünüyorum. DVI ile bağlıcam fakat çok duyduğum şu titreme olayı nedir ne değildir?? Ben VGA ile bağlayanlara oldu sanıyorum fakat DVI ile 7850 kullanan varsa bilgi verebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_mod -- 20 Eylül 2012; 3:17:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_mod

Selam ey 7850 kullanan yüce DONANIMHABER HALKI (bu nasıl bir giriş lan Game of thrones etkisinden kurtulamadım ) Beyler sapphire 7850 düşünüyorum. DVI ile bağlıcam fakat çok duyduğum şu titreme olayı nedir ne değildir?? Ben VGA ile bağlayanlara oldu sanıyorum fakat DVI ile 7850 kullanan varsa bilgi verebilir mi?

dvı-hdmı-dısplayport hıcbır sorun yok..bazı vga kullananlar sorun yasamıs sadece..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: emre_mod

Selam ey 7850 kullanan yüce DONANIMHABER HALKI (bu nasıl bir giriş lan Game of thrones etkisinden kurtulamadım ) Beyler sapphire 7850 düşünüyorum. DVI ile bağlıcam fakat çok duyduğum şu titreme olayı nedir ne değildir?? Ben VGA ile bağlayanlara oldu sanıyorum fakat DVI ile 7850 kullanan varsa bilgi verebilir mi?

dvı-hdmı-dısplayport hıcbır sorun yok..bazı vga kullananlar sorun yasamıs sadece..

Bu vga bağlantı ile sorun yaşayanlar arasında benim arkadaşım da var. Ne yaptıysa sorun düzelmedi vga ile titreme yapıyor ekran. Kartta mı bir sorun var acaba? olabilir mi yani?

Edit: Özür dilerm dvı yazmısım. VGA olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_mod -- 20 Eylül 2012; 8:09:31 >

• Bende de bu aralar garip bişiler çıkmaya başladı.Arasıra ekranda bir sürü çizgi belirip kayboluyor sankim bir çoçuğun kağıdı karalaması gibi oluşan şekil gibi ,belirsiz siyah çizgiler.
  • Arkadaşlar bende 7850 1gb almayı planlıyorum nasıldır 2gb ile çok performans fark eder mi? 430 liraya buldum çünkü. 2gb likler 500 den başlıyorlar benimde 450 liradan 1lira yukarı çıkmayan bir bütçem var ekran kartı için. asus özel soğutmalı gtx 560
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-engtx560-dc2di1gd5-gtx560-directcu-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=55975

ya da 7850 1gb lik modellerinden birini alacağım

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7850-1gd5oc-hd7850-oc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62140

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax7850-1gbd5-dh-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62146

ne tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

Arkadaşlar bende 7850 1gb almayı planlıyorum nasıldır 2gb ile çok performans fark eder mi? 430 liraya buldum çünkü. 2gb likler 500 den başlıyorlar benimde 450 liradan 1lira yukarı çıkmayan bir bütçem var ekran kartı için. asus özel soğutmalı gtx 560
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-engtx560-dc2di1gd5-gtx560-directcu-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=55975

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7850-1gd5oc-hd7850-oc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62140
    http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax7850-1gbd5-dh-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62146

ne tavsiye edersiniz?

yuksek bellek ıhtıyacı duyan oyunlarda ayarları sona getırmen halınde sorun yasarsın 1 gb lık kartla..ama bazı ayarları kısarak ustesınden gelırsın..1 gb lık 7850 ıle 2 gb lık 7850 arasında gpu gucu olarak hıcbır fark yoktur..ılerde cf yapma planın varsa kesınlıkle 1 gb lıktan uzak dur derım..ama tek kart kullanacaksan 1 gb lık modelını alabılırsın.ama kesınlıkle %25 vatan ındırımını bekle derım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

quote:

Arkadaşlar bende 7850 1gb almayı planlıyorum nasıldır 2gb ile çok performans fark eder mi? 430 liraya buldum çünkü. 2gb likler 500 den başlıyorlar benimde 450 liradan 1lira yukarı çıkmayan bir bütçem var ekran kartı için. asus özel soğutmalı gtx 560

ne tavsiye edersiniz?

yuksek bellek ıhtıyacı duyan oyunlarda ayarları sona getırmen halınde sorun yasarsın 1 gb lık kartla..ama bazı ayarları kısarak ustesınden gelırsın..1 gb lık 7850 ıle 2 gb lık 7850 arasında gpu gucu olarak hıcbır fark yoktur..ılerde cf yapma planın varsa kesınlıkle 1 gb lıktan uzak dur derım..ama tek kart kullanacaksan 1 gb lık modelını alabılırsın.ama kesınlıkle %25 vatan ındırımını bekle derım.

Alıntıları Göster
    quote:

O indirim olayını ben de düşündüm de elimde iade kuponu var benim aslında o da indirimde geçer mi bilmiyorum tam olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Ceko -- 22 Eylül 2012; 1:54:45 >

• quote:

quote:

O indirim olayını ben de düşündüm de elimde iade kuponu var benim aslında o da indirimde geçer mi bilmiyorum tam olarak.

Alıntıları Göster
    ındırım kuponundakı urunu eger %25 ındırımle veya baska tur ındırımle aldıgın zaman o kuponla aldıgın veya alacagın tum urunlerde aynı ındırım gecerlıdır.ama eger normal %8 ındırımle aldıysan gene %8 ındırımle alabılırsın..onemlı olan kupon karsılıgı ılk aldıgın urunun ındırım oranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 22 Eylül 2012; 1:50:58 >

• quote:

ındırım kuponundakı urunu eger %25 ındırımle veya baska tur ındırımle aldıgın zaman o kuponla aldıgın veya alacagın tum urunlerde aynı ındırım gecerlıdır.ama eger normal %8 ındırımle aldıysan gene %8 ındırımle alabılırsın..onemlı olan kupon karsılıgı ılk aldıgın urunun ındırım oranı.

Valla ne demek istediğini anlamadım aslında. Ama ürün alındığında indirimden falan alınmadı sanırım normal alındı yani indirim falan yoktu. Ürünüm bozulunca para iadesi yerine kupon olarak verdiler paramı işte.
  • quote:

quote:

Valla ne demek istediğini anlamadım aslında. Ama ürün alındığında indirimden falan alınmadı sanırım normal alındı yani indirim falan yoktu. Ürünüm bozulunca para iadesi yerine kupon olarak verdiler paramı işte.

o zaman yapacak bırsey yok..
  • quote:

quote:

quote:

Yani %25 indirim günlerinde indirimle beraber kullanamaz mıyım bu kuponu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani %25 indirim günlerinde indirimle beraber kullanamaz mıyım bu kuponu?

hayır.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.