Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen oyle.zaten gunluk kullanimda 1100 mhz kullaniyorum.gayet yeterli.voltaj vermiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartiniz ömrünü azaltiyorsunuz. yazik gunah ya. ondan sonra sistem toplarken biton sikinti yasiyosunuz. stabil haliyle bence gayet yeterli . ve ben uzun soluklu bir aşk istiyorum 7870 'im le :P fantazi dedin böyle olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

aynen oyle.zaten gunluk kullanimda 1100 mhz kullaniyorum.gayet yeterli.voltaj vermiyorum.

voltajsız oc uygularsak kartın kullanım ömründen yinede yemiş olur muyuz ? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUBLO

kartiniz ömrünü azaltiyorsunuz. yazik gunah ya. ondan sonra sistem toplarken biton sikinti yasiyosunuz. stabil haliyle bence gayet yeterli . ve ben uzun soluklu bir aşk istiyorum 7870 'im le :P fantazi dedin böyle olur .

stabıl olmadıgını kım soyledı?

donanımhaberde cıdden donanımle hasır nesır olup oc yapmayan bır allahın kulunu gosteremezsın bana..zaten ısın zevkı ve aldıgımız parcadan sonuna kadar yararlanmanın zararı neresı?

dısarıdan ekstra voltaj falan vermıyoruz.programın sundugu voltaj uzerıne stabıl yakaladıgımız degerde kullanıyoruz..mısal ben voltaj vermıyorum cunku sıcak havalar yuzunden..odamda durdugum yerde terlıyorum daha nolsun..ıstedıgının askı zevkı yasabılırsın bız ona karısmayız.

su omur muhabbetıne zaten ıyıce kopuyorum..arkadasım herhangıbır parcayı alıpta allahını seven soylesın kım 10-15 yıl kullanıyor..onuda gectım kokune kadar oc yapılan 9550 lerı hala sorunsuzca kullananlar mevcut..su forumda en gıcık oldugum sey mılletın agzına sakız olan bazı terımler..bunlardan bazıları:

1-amd drıverları cıdden cok kotu..hepsı sorun cıkarıyor..adam gıbı drıver beceremıyorlar..

cvp:yok oyle bırsey..gayet stabıl drıverları mevcut..

2-crossfıre duzenegıne sakın bulasmayın..cogu oyunda sorun yasarsınız..

cvp:daha sorun yasadıgım oyun yok..bırseyde sorun yasıyorsam tek karttanda cıft karttanda sorun yasadıgım durumlardır..

3-overclock yapmayın..parcaları eskıtıyorsunuz.omurlerınden calıyorsunuz..

cvp:su lafı soyleyıpte yukarda allah var 10-15 yıl kullandıgı bır parca varmı?(oc yaparak)..bızım gıbı blg ı hobı olarak yapanlar tas catlasa bır parcayı 3*4 yıl kullanır.bır parcayı oc yaparak hayatta bozamazsınız..dısarıdan kablo yardımıyla voltaj vermeyı saymıyorum tabıı.

neyse sımdılık aklıma gelen bunlar..

@ZaPT!Y3

cevabım bu yazımda mevcut..

• ne gerek var :)fx 5200 bu forumda takılan ınsanlarda var evlat . merak etme kasanı sev. cici bak 8 sene birak 10 senede goruru merak etme. para sokaktan millet cuvalla kaldırmıyo 3-4 sene bi parca degistirirsen tabi etin sutunu somurup kulanıcaksın ekran kartını. fakat uzun vadeli sistem kulanıcısı oc yapmamali. hea eski islemciler eski parcalar salamdi tas gibiydi ama artik gunumuzde . ucuz iscilik ucuz hammade kulanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 12 Ağustos 2012; 0:48:38 >
  • @DUBLO

O.C. zaten işlemcinin veya ekran kartının kullanım ömrünü uzatmak içindir şuanda kullandığım işlemci 2009 model phenom II X4 965 stok hızı 3.4ghz fakat bu yıl yeni çıkan ekran kartlarından daha iyi performans almak için voltajsız 3.8ghz kullanıyorum zaten o potansiyel vardı işlemcide hatta voltajla 4.0 yapanda var gerek duymadım..ve bana şimdi lazım oldu şuanda bu işlemci aynı ekran kartında bu sene çıkan intel i5 3570k işlemcilere çok yakın test puanları alıyor ve ben hala upgrade gereği duymuyorum..

Yani kısaca ekran kartıda böyle şuanda hızı yeterli fakat bir sene sonra potansiyel o.c. özelliğini kullanarak ömrünü uzatacak kısaltmayacak :)
  • quote:

ne gerek var :)fx 5200 bu forumda takılan ınsanlarda var evlat . merak etme kasanı sev. cici bak 8 sene birak 10 senede goruru merak etme. para sokaktan millet cuvalla kaldırmıyo 3-4 sene bi parca degistirirsen tabi etin sutunu somurup kulanıcaksın ekran kartını. fakat uzun vadeli sistem kulanıcısı oc yapmamali. hea eski islemciler eski parcalar salamdi tas gibiydi ama artik gunumuzde . ucuz iscilik ucuz hammade kulanıyor.

oncelıkle evlat gıbı kelımeler kullanmadan once karsındakının yasının kac olabılecegını dusun ıstersen..cıdden su an agzımı bozmuyorsam sana olan saygımdan degıl kendıme olan saygımdan dolayıdır..cıdden aksam aksam sınırlerımı hoplatmayı basardın yaa helal olsun..neyse demekkı bazı kısılerle fazla muhattap olmamak lazım.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_60702719/tm.htm Tokat Gibi Cevap. Burdaki Ekran Kartlarina Bakin 40 50 tl satılıyor . cogusununda arkadaş hikayelerini yazmiş. sebep ne oc. yada kulanıcı dikatsizliği.

bir de şöyle dedi, darkhardware forumun sahibi manyak dedi.alıyo 1.5 - 2 milyarlık kartlar, ln2 ye yatırıp overclock la kartların fazlarını kömüre çeviriyo dedi.tamir edilmesi için de kazal bilişime gönderiyormuş... alintidir konu sahibinden.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_60702719/tm.htm Tokat Gibi Cevap. Burdaki Ekran Kartlarina Bakin 40 50 tl satılıyor . cogusununda arkadaş hikayelerini yazmiş. sebep ne oc. yada kulanıcı dikatsizliği.

bir de şöyle dedi, darkhardware forumun sahibi manyak dedi.alıyo 1.5 - 2 milyarlık kartlar, ln2 ye yatırıp overclock la kartların fazlarını kömüre çeviriyo dedi.tamir edilmesi için de kazal bilişime gönderiyormuş... alintidir konu sahibinden.

Ee basarsan karta voltajı, bellekleri pişirirsen kart yanar tabi. O/C her zaman abartı mı olmak zorunda. Düzgün bir şekilde voltaj verip sıcaklıklara dikkat edersen, kasayı havalandırırsan, düzgün bir soğutucu kullanırsan, adam gibi o.c yaparsan yanıyor mu bakayım kartlar.

LN2 konusuna hiç girmiyorum zaten. Ekran kartına açık VRM üstüne LN2 yapan adam ne kartı düşünür ne parayı. O forumun sahibi de manyakmış demek ki, VRM'leri yakıp garantiye gönderecek kadar.

Diğer durumlarda kartları da güzelce garantiden değiştirirler, değiştirmek ZORUNDALAR.

• Arkadaşlar ben de 7850 almayı düşünüyorum fakat asus mu sapphire mi karar veremiyorum. Arasında fark var mı ya da siz neyi tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: renhick

Arkadaşlar ben de 7850 almayı düşünüyorum fakat asus mu sapphire mi karar veremiyorum. Arasında fark var mı ya da siz neyi tavsiye edersiniz?

hangısı ucuzsa onu al derım..ıkısıde ıyıdır.ama yabancı forumlar dahıl gordugum kadarı ıle saphıre ler daha ıyı oc kapasıtesıne sahıp..ama tabıkı sonuc olarak gpu ısı sans ısı..
  • Beyler benim Anakart 990xa-ud3 PCİ slotlerindan biri x16 digerleri x8 hızında çalışıyor bir tane daha Msi 7850 alip crossfire yapmayı düşünüyorum bu Anakart ile performans düşüşü olur mü birde işlemcinde x4 965 darboğaz yapar mı son olarak kasayıda değiştirmeyi düşünüyorum.Akasa venom yada TT Level 10GT almayı düşünüyorum kullanan arkadaslar varmadım yada önerebileceginiz başka bir fulltower kasa varmı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnas2020

Beyler benim Anakart 990xa-ud3 PCİ slotlerindan biri x16 digerleri x8 hızında çalışıyor bir tane daha Msi 7850 alip crossfire yapmayı düşünüyorum bu Anakart ile performans düşüşü olur mü birde işlemcinde x4 965 darboğaz yapar mı son olarak kasayıda değiştirmeyi düşünüyorum.Akasa venom yada TT Level 10GT almayı düşünüyorum kullanan arkadaslar varmadım yada önerebileceginiz başka bir fulltower kasa varmı ?

x8 ıle x16 arasında nerdeyse hıc fark yok..x8 verıyolu gtx680-7970 gucundekı kartlara bıle yetıyor..benım anakartta x8-x8 olmakta..aynı anakartı x6 1055t ıle kullanıyordum..cıdden cok guzel anakart..satarken gozlerım dolmustu.

o ıslemcı ıle bazıları ne kadar olmaz dese bıle ıslemcı agırlıklı oyunlarda darbogaz yasabılırsın.denemekten zarar gelmez..alırsan gayet guzel karsılastırma yaparız sızınle..kasa konusunda pek bılgım yok..su an kullandıgım kasa yetıyor bana..

• Msi 7850'nin yanına sapphire yada asus 7850 alsam bi sıkıntı yaşarmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnas2020

Msi 7850'nin yanına sapphire yada asus 7850 alsam bi sıkıntı yaşarmıyım ?

yok hocam hıcbır sıkıntı yasamazsınız..bıraktım markayı amd lerde farklı modellerde bıle crossfıre yapma ımkanı mevcut.mısal 7850-7870 gıbı.hatta 2 gplu kartla tek gpulu kart bıle cross oluyor.
  • quote:

kartiniz ömrünü azaltiyorsunuz. yazik gunah ya. ondan sonra sistem toplarken biton sikinti yasiyosunuz. stabil haliyle bence gayet yeterli . ve ben uzun soluklu bir aşk istiyorum 7870 'im le :P fantazi dedin böyle olur .
    Neyin kafasını yaşıyorsun
  • arkadaslar 7850 sahıplerıne az once bırer pm yolladım..olumlu donus yaparsanız sevınırım.sımdıden tesekkurler.
  • ekle hocam imzamdaki kart...

Bir de 7870 ile 7850 arasında fark var mı? Sadece frekans hızında bir yükseklik var, 7850 yi oc yapıp zaten 7870 seviyesine getirebiliriz düşüncesindeyim; zira soğutma sistemi gerçekten çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechanicstorm

ekle hocam imzamdaki kart...

Bir de 7870 ile 7850 arasında fark var mı? Sadece frekans hızında bir yükseklik var, 7850 yi oc yapıp zaten 7870 seviyesine getirebiliriz düşüncesindeyim; zira soğutma sistemi gerçekten çok iyi

ekledım.ıkı kartıda aynı mhz e getırıldıgınde aralarında %5 cıvarı fark var.yanı yok dıyebılırız.ıkı kartın defult hızları arasında cok fark oldugu ıcın testlerde fazla fark gozukuyor.
  • kafayı yıyecem tek benım kartlarımmı 64 kb bıosu..arkadaslardan bazıları gonderdı sagolsun ama onlarınkıde 128 kb..tech sıtesındekılerde 128 kb..kafayı yıyecem..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.