Şimdi Ara

AMD 8150 YANIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thathurts

Arkadaşlar sistem bileşenleri yukarıdaki mesajımda mevcut, ekran kartım Ati Sapphire 7850 1 gb 256 bit. Sorunun kaynağını 3 günlük araştırmalarımdan sonra buldum bizim bilgisayarcı bayaa bi overclock yapmış makinaya. Şimdi işlemciyi 4.1 ghz'e, ramleri 1866ya getirdim sorun halloldu hepinize teşekkür ederim

baya bi o.c derken o bayasını hangi frekansa almış ?

6-7 ghz deme burada gülerler adama.

Ayrıca nasıl oldu da o.c'yi farketmediniz ? hiç mi bios ekranında kaç GHz olduğuna bakmadınız ya da bilgisayar özelliklerinde. ?Kaldı ki o.c konussunda birşeyler biliyorsunuz mutlaka cpu-z yüklüdür sistemde .Yani hiç mi görmediniz ?

Ben pek sanmıyprum sorunun "baya bi overclock" 'dan kaynaklandığından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 23 Kasım 2012; 22:36:19 >

• Hocam overclock ve biostan hiç anlamam açıkçası. Ama bilgisayarcı bütün ayarları extreme'e almış ve işlemci 5.1 ghzde çalışıyormuş ramlari ise 2100e almış akıllı adam. Amacım amdye b.k atmak değil, intel uzun bir süre boyunca hiç kullanmadım p3 550 mhz dönemimden beridir yani troll,fake ya da intelin adamı değilim. Kısacası sorun halloldu çok şükür ama param olunca Corsair H60 ya da 80 alıcam işlemcimin sağlığı için o kesin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar boşta 31, yükte 59 derece !!! Keşke paraya kıyıp i7 alsaydım odamdaki kaloriferi kapattım işlemciyle ısınıyorum oyun oynarken!! 380 liram boşa gitti, değerler sizinde gördüğünüz gibi çok fazla!!

Sakın ha bu yazıyı okuyup bu işlemciyi almayın aklınızda bulunsun...

Diğer bileşenler

Crosshair V Formula, Thermaltake Contac 30 gerzek işlemci soğutucu, gskill 8 gb ddr3 1600 mhz ram, ati 7850 falan filan..

Kasa: Cooler Master elite 430 onunde ve egzozda 12 cm fan var

hocam 59 derece fazla değil ki :D Kasanda yeterli hava akımı yoktur da ondan 59 derece görüyorsundur...

Şahsen ben amd x3 450 kullanıyorum boşta 30 yükte 48 derece sunbeam core contact freezer işlemci soğutucu mevcut 12cm fanlı modelinden aerocool vs-3 ve 1 adet egsoz fan ve bir adet temiz hava giriş fanı var cihazda ne ses var ne ısı rahat rahat oyunumu oynuyorum...

EDİT : Bu arada benim işlemcim 45nm teknoloji ile üretildi sizinki ise 32nm büyük ihtimalle hata sizde kasa içi soğutma zayıf...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 23 Kasım 2012; 22:58:23 >

• ustam su basligi duzelt istersen simdi bu basliktan kar cikarmak isteyenler olabilir direk boyle bi baslik acmak yerine bi bilene danisin

• quote:

Hocam overclock ve biostan hiç anlamam açıkçası. Ama bilgisayarcı bütün ayarları extreme'e almış ve işlemci 5.1 ghzde çalışıyormuş ramlari ise 2100e almış akıllı adam. Amacım amdye b.k atmak değil, intel uzun bir süre boyunca hiç kullanmadım p3 550 mhz dönemimden beridir yani troll,fake ya da intelin adamı değilim. Kısacası sorun halloldu çok şükür ama param olunca Corsair H60 ya da 80 alıcam işlemcimin sağlığı için o kesin..

tamam overclocktan olmuş sorun çözmüşsünüz de ama işlemci sağlığı vurgusu intel içinde geçerli.Intel işlemcilerini de overclock yaptığınızda ısınacaktır.

Bu tip durumlarda kaliteli souğutucular almalısınız.Su soğutma çözümleri ya da büyük geniş yapraklı ( bakır olanlar daha iyi ) soğutucular ve fanlarının dönüş hızı etkileyecektir.

Yani siz gidip uyduruktan bir soğutucu alıp 5 ghz dayarsanız amd işlemciyi ( sizden kastım bilgisayarcı ) tabi ki de ısınıp kapanacaktır.Intel kullanırken de 200-300 tl soğutucya harcayıp benim işlemci hiç ısınmıyor yahu derseniz bu kullanıcıdan kaynak sorundur işlemciden değil

Anlatmak istediğim elinizdeki işlemci sorunsuz ve gayet performanslı bir işlemci.Yeter ki gerekli malzemeleri gerekli yerlerde kullanmasını bilelim.

• Haklısınız hocam, başlığıda düzeltirim pcden bağlanınca merak etmeyin

• 1055t stok soğutucu + uyduruk packard bell matx kasa ile yükte maks. 45 C gördüm
    arkadaş sorunu çözünce sakinleşmiş gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Fazla voltajmı verdin işlemciye ne yaptın, ki 59 derecede fazla bir sıcaklık değil i7'lerin sıcaklık değerlerinden haberin yok sanırım Fx 8150'ye ısınıyor diyenide gördüm ya ne diyim

hayatında kaç kere işlemci almış ki? ivy bridge 90~120 arası rekor kırarken sadece 4,5GHZ ile ısınıyor... ADAM 59 dereceyi çok buluyor... benim işlemcim 70 derece 24 saat çalışıyor T2330
  • quote:

Arkadaşlar boşta 31, yükte 59 derece !!! Keşke paraya kıyıp i7 alsaydım odamdaki kaloriferi kapattım işlemciyle ısınıyorum oyun oynarken!! 380 liram boşa gitti, değerler sizinde gördüğünüz gibi çok fazla!!

Sakın ha bu yazıyı okuyup bu işlemciyi almayın aklınızda bulunsun...

Diğer bileşenler

Crosshair V Formula, Thermaltake Contac 30 gerzek işlemci soğutucu, gskill 8 gb ddr3 1600 mhz ram, ati 7850 falan filan..

Kasa: Cooler Master elite 430 onunde ve egzozda 12 cm fan var

benim 3570 k da boşta 40-45 derece iken yüke gelince 1 dakikada 80-90 arasına çıkıp o aralıkta kalıyor.senin ki yine iyiymiş
  • Thermaltake contac30 u vatana geri verip Corsair H80 aldım hava soğutmaya bye bye..

• Isı farkını test ettin mi ?
  • ben de coolermaster hyper 212 evo ile FX 6100'ü 4.7 ghz @ 1.48 voltta boşta 23, yükte 66 derecede çalıştırıyorum. kasamda sadece 1 giriş , bir de çıkış fanı var. ve de hd 7850 kullanıyorum. benim değerlerim normal, değil mi arkadaşlar? 4.7 ghz de kullanan var mı başka fx 6100'ü ?
  • Böyle konu açan adam overclock yapmaktan ne anlar o.c var mı diye soruyorsunuz tam yükte 59 derece yanıyor diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Kasım 2012; 14:05:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Böyle konu açan adam overclock yapmaktan ne anlar o.c var mı diye soruyorsunuz tam yükte 59 derece yanıyor diyor

Sen nitrojenle rekor kırıyorsun hocam pardon senin kadar olamadık ezme garibanı..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Böyle konu açan adam overclock yapmaktan ne anlar o.c var mı diye soruyorsunuz tam yükte 59 derece yanıyor diyor

Sen nitrojenle rekor kırıyorsun hocam pardon senin kadar olamadık ezme garibanı..

Kendin yukarda yazmışsın zaten overclocktan anlamam diye :) hem benim lafım sana değil overclock var mı diyenlere ..ya milletle kafa buluyorsun ya pc kullanmayı bilmiyorsun :) evet nitrojenle rekorlarım var tabii hwbot sitesinde Türkiye seç bak görürsün
    senin işlemcinin nitrojenle kırılan dünya rekoruda 8709 Mhz
    http://hwbot.org/submission/2294034_andreyang_cpu_frequency_fx_8150_8709_mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 25 Kasım 2012; 15:16:08 >

• İlk başta bir şok geçirdim. Sonra sorunun kaynağının bulunmasıyla rahat bir nefes aldım.

Tam yükte 59 derece ise öpüp başınıza koyun. Pamuklara sarıp sarmalayın o CPU'yu.
  • Sıvı soğutma kurtarmaz, ısıyı son adres olarak havaya ilettiğiniz sürece iyi kasa fanlarına ihtiyacınız var. Onlar üstelik çok daha ekonomik. Memlekette Servo veya Sanyo pervanelerinin tedarikçisi olsa da onlardan önerebilsek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shapecharacter

quote:

Orijinalden alıntı: byrd

işlemciye 380 verip kasaya 50 lira verince olabilir böyle şeyler.

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Ben fx8120 kullanıcısıyım 4.0 gbz kadar denemek amaçlı o.c yaptım 71 dereceyi geçmedi gayet normal. Şuan 3.1 de kullanıyorum çok da memnunum.

Bende 8120 kullaniyorum. Bosta 9 yukte 30 derece. Corsair h100 sogutucu ile

• ben amd x6 1090T kullanıyorum boşda 45 yükde 75-80'e dayanıyor kasanın yan kapağını açtım fayda etmedi şimdi x8 8320 aldım bakalım onda ne olacak.
  • Güle güle kullanın hocam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.