Şimdi Ara

AMD 8150 YANIYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 59 derece :)) . Neyse sorunun cozulmesi iyi olmus. Hayırlı olsun bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thathurts

Arkadaşlar boşta 31, yükte 59 derece !!! Keşke paraya kıyıp i7 alsaydım odamdaki kaloriferi kapattım işlemciyle ısınıyorum oyun oynarken!! 380 liram boşa gitti, değerler sizinde gördüğünüz gibi çok fazla!!

Sakın ha bu yazıyı okuyup bu işlemciyi almayın aklınızda bulunsun...

Diğer bileşenler

Crosshair V Formula, Thermaltake Contac 30 gerzek işlemci soğutucu, gskill 8 gb ddr3 1600 mhz ram, ati 7850 falan filan..

Kasa: Cooler Master elite 430 onunde ve egzozda 12 cm fan var

Stok fanla o değerler oldukça güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 26 Kasım 2012; 8:50:54 >
  • Bilgisayarcinda hic mi anlayis yok milletin bilgisayarina ne hakla oc yapiyor?! Kac ghz ye almis acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kim ne derse desin amd fx işlemciler performanslarına göre fazla ısınıyor fanboyluk yapmanın manası yok , i7 nin ısısı ile kıyaslayanlar filan olmuş resmen şaka gibi , amd herhangi bir işlemcisiyle i7 performansı versin 200 derece olsun (olmaz tabi öyle bir sıcaklık ama mübala yapalım) ilk ben amd ceo su ve mühendislerinin elini öperim , fx işlemciler prescott işlemcilerden sonra en kötü güç/performans , güç/verim ve ısı/performans değerlerine sahip işlemcilerdir , ancak iyi bir soğutucuyle iyi performans değerlerine ulaşabiliyorlar ama ortala 150 tl filan soğutucu masrafına girmeniz lazım (kimse akıl vermeye kalkmasın fx-4100 , fx-6100 ve fx-8320 birebir kullanıp test ettim heleki fx-8320 stok fan ile elektrik sobası kıvamında çalışıyor) , ayrıca hiç düşündünüzmü amd neden sürekli cpu fiyatlarında indirime gidiyor ? sebep sadece rekabet edebilmekmi ? hiç sanmıyorum o performansa o para fazla bile (eski athlon x serisi , athlon ii x serisi , phenom x ve phenom ii x serisini bunların dışında tutuyorum çünkü o zamanlar gerçekten iyi fiyat/performans işlemcileri üretiyordu amd ama sonradan mühendisler toplu halde istifa etti galiba ) her neyse sonuçlar ortada o.c. yapılmış fx ler bile core i7 nin giriş modelleri kadar performans veremiyor ancak core i5 lerin yüksek modelleriyle kapışabiliyorlar oda elektrik faturası ve stabilite sorunlarına çok açık bir durum.

• Hala fx serisi soba gibi diyorlar. Şaka gibi. Kimse fanboyluk yapmasin deyip, intel ceo'su gibi yaziyorlar. Muthis objektif yorumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcoskun -- 29 Kasım 2012; 23:09:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar boşta 31, yükte 59 derece !!! Keşke paraya kıyıp i7 alsaydım odamdaki kaloriferi kapattım işlemciyle ısınıyorum oyun oynarken!! 380 liram boşa gitti, değerler sizinde gördüğünüz gibi çok fazla!!

Sakın ha bu yazıyı okuyup bu işlemciyi almayın aklınızda bulunsun...

Diğer bileşenler

Crosshair V Formula, Thermaltake Contac 30 gerzek işlemci soğutucu, gskill 8 gb ddr3 1600 mhz ram, ati 7850 falan filan..

Kasa: Cooler Master elite 430 onunde ve egzozda 12 cm fan var

Sevgili Thathurts;
    i7 3820 -32 gb ram -asus p9x79 deluxe anakart -hd 7970 ekran kartı-venom full tower toxcit kasa ile BF3 oynadığımda ekranım kapanıyordu... Sorun Oyun ile ilgili bazı ayarlarda, Sistemımı henuz yenı sattım, i7 3820 ve P9x79 Deluxe yerine, fx 8350 ve asus formula v am+3 anakart kullanıcam...

Ayrıca bahsettiğin sıcaklık gayet normal, q9650 işlemci bile o sıcakalıkalrda calıstırıyordu BF3 ü...

• Bu konu varmı hala yaa H80 aldım boşta 10 derece yükte 33 :D
  • İşlemci sıcaklığı gayet normal.Oyun oynarken 75-85 derece görmüşlüğüm var .Bağzen daha da artabiliyor fakat kasayı komple değiştirmeyi düşünüyorum.Şuan kullandığım kasa soğutma bakımından yetersiz kalıyor.Çok fazla telaşlanma ben o kadar derecelerde yakmadıysam sende sorun çıkmaz.
  • quote:

Bu konu varmı hala yaa H80 aldım boşta 10 derece yükte 33 :D

Son msjınızı şimdi gördüm hızlı mesajla yazıyor olmasam bir sürü yorum yapıyordum son anda fark ettim H80 hayırlı olsun

Buarada konuda 31 derece normal diye atıp tutanlar aslında AMD nin ısı göstergelerinin intelden farklı olduğunu dikkete almamış sanırım, AMD nin işlemci yapısı gereği farklı bir ısı değeri veriyor normalde cpu sıcaklığınız asla 10 derece olamaz, hava soğutma ile forumda benzer amd işlemciler ilede 15-20 derece alanlar var bu değerler işlemcinin gerçek ısısı değil, bu nedenle zamanında konuyu açtığınızda 31 derece normal değildi çünkü hava soğutma ile 15-20 arası olmalıydı sizde 31 di yani neredeyse iki kat sıcaktı, şimdi normale dönmüş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: üyal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: üyal

Takma kafaya git 700 tlye i7 al ver kasaya 100 tl ver uçar(!) pc.Sonra parçaları alırsın eline.

Bence üslubunuza dikkat edin yoksa veririm işlemcimi elinize !!!

Sonra parçaları alırsın eline geri takarsın demek istemiştim

Tamam pardon hocam pcye sinirlendim sizi yanlış anladım afedersiniz ama banada hak verin şuan cebimde 5 tl kalmadı 2500 lira sisteme verdim kuzla bile buluşamıyorum evde pcye kapandım oda saatte bir kapanıyor deli oldum :/

Kardeş alltta sistemini gördüm işlemciye nerdeyse 0.9 ghz artırmışsın yinede üykte 59 dereceyi buluomuş bence onu düşür sen 4.2 ye felen kapanma sorunuda ghz ini çokarttırmaktan olabilir voltaj eksik geliyodur psu yetmio bile olabilir . Ama söliyim arkadaşta i7 3770 var adam 80 90 ı görüo .AMD 8150 ısınmıo bende bile stok fan var 4.0 ghzde 55 derece yükte en falza

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.