Şimdi Ara

amd 860k mı g3220 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde g3220 işlemci, msi h81–p33 var . htpc olarak kullanıyorum. 4830 ekran kartımda var.

ekran kartı daha sonra 7870xt ile güncellenebilir.

geçenlerde hepsiburadadan amd 860k işlemci aldım fm2+.

hangi işlemciyi tavsiye edersiniz diğerini aileme vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 22 Ağustos 2015; 23:37:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• gelecek mi o islemci cunku herkese yetecek kadar bulamamislar diye duydum.geldikten sonra dusunun boyle seyleri ama ikisi arasinda 860k daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

gelecek mi o islemci cunku herkese yetecek kadar bulamamislar diye duydum.geldikten sonra dusunun boyle seyleri ama ikisi arasinda 860k daha iyidir.

gelmeyebilir, gelirse iyi olur :-)

tekil çekirdek performansı düşük olduğu için intel daha iyi diyorlar genelde 860k konularında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilirkişi niyetine yazmıyorum ama benim fikrim 860k nın daha uzun ömürlü olacağı, ben olsam kesinlikle 860k kullanırdım ikisi arasından
  • 3258'den bile daha iyi diye biliyorum tekil de olsa cift cekirdek sonucta pentiumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

Bilirkişi niyetine yazmıyorum ama benim fikrim 860k nın daha uzun ömürlü olacağı, ben olsam kesinlikle 860k kullanırdım ikisi arasından

amd de asıl kafamı kurcalayan anakart sıkıntısı.

giriş seviyesi mb larda usb3 bile yok. iyi olanlarda çok pahalı.

oc işi resmen şans

• x4 860k kullanın. işlemcinin çok fazla oc potansiyeli yok ama ihtiyaçta yok zaten yüksek saat hızlarında geliyor. gigabyte h68 çipsetli bir anakart vardı adı hatırıma gelmedi sinerjide 150 tl civarıydı onun ile birlikte epey uzun süre tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. bende xeon e5450 var ara ara ben bile x4 860k lı sistem yapayım diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasenkal

x4 860k kullanın. işlemcinin çok fazla oc potansiyeli yok ama ihtiyaçta yok zaten yüksek saat hızlarında geliyor. gigabyte h68 çipsetli bir anakart vardı adı hatırıma gelmedi sinerjide 150 tl civarıydı onun ile birlikte epey uzun süre tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. bende xeon e5450 var ara ara ben bile x4 860k lı sistem yapayım diyorum.

anakart baya güzelmiş oc desteği iyiyse eğer gaia 2 soğutucu ile belki bir miktar daha performans kazanır. anakartda dahili grafik kartı yazıyor ama yoktur sanırım bunlarda. işlemcide zaten gpu yok, boşa koymuşlar o portları sanırım.

• Amd kullanırsan anakart masrafı yapman gerekecek ve apular dışında güncelleme olanağın yok.İntelde kalırsan hem işlemci hem ekran kartı güncellersin anakart masrafın olmaz.860k daha iyi bir işlemcidir elindekine göre ama güncelleme olanağın var intelde.Bence amd yi ailene ver.Paran olunca işlemciyi düşük tdp li bir core i5 ya da i7 ye ekran kartınıda gtx 750 ti enerji verimliliğ yüksek bir şeye güncellersin.Tabii ki bu dediğim htpc olarak kalacaksan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 23 Ağustos 2015; 10:05:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes inteli gelişmeye açık platform olarak öneriyor ama hiç kimse inteldeki fiyatlardan bahsetmiyor. arkadaşlar bu kadar abartmayalım milyon dolarlık yatırım mı yapıyoruz ki ölü yatırım ve gelişmeye kapalı yorumları bu forumda sık sık kullanılıyor. gayet güzel ve fiyatına göre şahane bir platform.

x4 860k işlemci + gigabyte h68 anakart + 8 gb ddr3 ram + r9 270 gibi bir sistem şuan evlerimizde olan sistemlerin birçoğundan daha iyidir. ve oyunlarda sizi epey mutlu eder. bu kadar düşünmeyin alın keyifle kullanın.

• hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Arkadaş haklı. İntel i5 4460 parasına kasa dahil sistem toplamaktan bahsediyoruz. Durumu böyle olan biri ne kadar upgrade düşünebilir? Zaten o kadar upgrade yapabilecek durum varsa hiç x4 860k g3220 g3258 le falan zaman ve para kaybetmeye gerek yok.
    H68 anakartlarda overclock yapılabiliyor mu? Bu işlemciyi 4.6ghz civarında çalıştırır mı?
  • quote:

herkes inteli gelişmeye açık platform olarak öneriyor ama hiç kimse inteldeki fiyatlardan bahsetmiyor. arkadaşlar bu kadar abartmayalım milyon dolarlık yatırım mı yapıyoruz ki ölü yatırım ve gelişmeye kapalı yorumları bu forumda sık sık kullanılıyor. gayet güzel ve fiyatına göre şahane bir platform.

x4 860k işlemci + gigabyte h68 anakart + 8 gb ddr3 ram + r9 270 gibi bir sistem şuan evlerimizde olan sistemlerin birçoğundan daha iyidir. ve oyunlarda sizi epey mutlu eder. bu kadar düşünmeyin alın keyifle kullanın.

Hocam FM2+ platformunda en iyi işlemci 860K'dır. Adam2 yıl kullanır 2 yıl sonra işlemci yetmemeye başladığında bi üst modele çıkmak ister ama çıkamaz çünkü platformdaki en güçlü işlemciyi kullanıyordur.

Ama 1150 sokette pentium kullansa bile ileride 2 yıl sonra mesela geliştirmek istediğinde I5 , ı7 , anakartı uygunsa Xeon bile alır kullanır.

Bu yüzden ölü yatırım ve ölü soket.

• h68 çipsete overclock anlamında çok iyi olmasada %20 civarı overclock yapacaktır. ama dediğim gibi ihtiyaç yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

herkes inteli gelişmeye açık platform olarak öneriyor ama hiç kimse inteldeki fiyatlardan bahsetmiyor. arkadaşlar bu kadar abartmayalım milyon dolarlık yatırım mı yapıyoruz ki ölü yatırım ve gelişmeye kapalı yorumları bu forumda sık sık kullanılıyor. gayet güzel ve fiyatına göre şahane bir platform.

Hocam FM2+ platformunda en iyi işlemci 860K'dır. Adam2 yıl kullanır 2 yıl sonra işlemci yetmemeye başladığında bi üst modele çıkmak ister ama çıkamaz çünkü platformdaki en güçlü işlemciyi kullanıyordur.

Ama 1150 sokette pentium kullansa bile ileride 2 yıl sonra mesela geliştirmek istediğinde I5 , ı7 , anakartı uygunsa Xeon bile alır kullanır.

Bu yüzden ölü yatırım ve ölü soket.

2yıl sonra masaüstünde kullandığım 2500k yı htpc ye geçirme planım var o nedenle upgrade olayı önemli değil benim için.

önemli olan masaüstü internet kullanımı oyunlar darboğaz gibi konularda 860k mı yoksa g3220 mi daha iyidir.

g3220 nin tekil çekirdek performansı daha yüksek buna göre hangisi iyidir.

• halen tercihim x4 860k olurdu

• Ben oyumu x4 860k'dan yana kullanıyorum. x4 860k'nın tek çekirdek performansı fx8350'den bile iyi(CPUBoss'un yalancısıyım :p) g3258'le bile karşılaştırsanız x4 860k derdim. Tek eksisi, tek çekirdek gücü çok iyi değil. Upgrade de sorun olmadığına göre, 860k'yı kullanın. Azcık da overclock çekerseniz fıstık gib olur
  • quote:

x4 860k kullanın. işlemcinin çok fazla oc potansiyeli yok ama ihtiyaçta yok zaten yüksek saat hızlarında geliyor. gigabyte h68 çipsetli bir anakart vardı adı hatırıma gelmedi sinerjide 150 tl civarıydı onun ile birlikte epey uzun süre tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. bende xeon e5450 var ara ara ben bile x4 860k lı sistem yapayım diyorum.

Hocam xeon e5450 den memnun musunuz? Ben aldim yarin elimde olacak kismetse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E5450 den memnunum yalniz ben onboard ekran karti ile kullaniyorum. Core 2 duo islemciden sonra sistem epey hizlandi keyif veriyor.

• frt-_-ctn kullanıcısına yanıt
    x4 860k kullanıyorum, MSI A88X-G45 anakartım var
    işlemci otomatik oc ile 4.5 de gayet güzel çalışıyor
    amd cpu overdrive de max 4.5 a kadar çıktı, 4.6 testine geçtiğince pc kapandı
    manuel ayarlardan anlamadığım için kurcalamadım, ama 4.5 sanırım sınır gibi bir şey

bunların dışında oc ye aslında hiç gerek duymuyorum, işlemci genel olarak 3.95ghz de falan çalışıyor oc siz

ekleme:http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2400839&page=3 burada 4.8 de kullananlar varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 24 Ağustos 2015; 2:01:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

x4 860k kullanıyorum, MSI A88X-G45 anakartım var
    işlemci otomatik oc ile 4.5 de gayet güzel çalışıyor
    amd cpu overdrive de max 4.5 a kadar çıktı, 4.6 testine geçtiğince pc kapandı
    manuel ayarlardan anlamadığım için kurcalamadım, ama 4.5 sanırım sınır gibi bir şey

bunların dışında oc ye aslında hiç gerek duymuyorum, işlemci genel olarak 3.95ghz de falan çalışıyor oc siz

ekleme:http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2400839&page=3 burada 4.8 de kullananlar varmış

internettwn video izlerken yada büyük boyutlu videolar iZlerken takılma oluyormu 15–20 sekme açınca takılma oluyormu yada çok fazla reklam yüklü bir web sayfasında zoom yapınca bir kaç kere aşşağıya yukarıya kaydırırken akıcılık bozuluyor mu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.