Şimdi Ara

amd 955 ( 53) / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

amd 955 BE stok fan kullanıyorum
    MSI 790FX-GD70
    OCZ gold 1600 dd3
    4980 toxic

aldım

everesten sıcaklıkıar şöyle

masaüstü işlemci kullanımı %2-3

oda sıcaklığı 28

hdd 35 39 37 37
    ekran kartı 55
    anakart 53
    işlemci 50 derece gösteriyor .... stokfan 3000 rpm
    kasa thermaltake armor (VH600LBWS)
    bu sıcaklıkları kasanın kapakları açıkken aldım....

oyun oynarken call of 4 ...2-3 dk oynayınca sonra işlemciyi 55 derecede tutmak için fan ucak motoru gibi ses çıkartıp 5000- 6000 rpm devere çıkıyor... işlemci kulanımı %50 gibi bişey

bios son versiyonu var
    biosta sıcaklık ayarları cpufan min %50
    cpu fan smart özelliğide 55 dereceye ayarlı daha düşürürsem fan daha çok sesyapıyor
    cool and quiet özelliği açık ...

cpu sıcaklığı normal görünmüyor bunu düşürmek için ne yapmalıyım... ? teşekkürler

Alx nin uyarısı üzerine anakart ta masa üstünde boşta 55 derecede oluyor ( anakartın üstünden alınan değer ) yabancı forum sitelerinde de buna benzer bi başlık buldum ama pek anlamadım ( ingilizce )

http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=2611f3e6a0cf3ce99943d724739119cb&t=297414

amd 955 ( 53)  / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nge -- 30 Temmuz 2009; 22:25:52 >

• AMD platformunun en kaliteli dedikleri anakartı 53 derece demek. İşte bu yüzden AMD'ye soğuk bakıyorum. Anakart üreticileri bile intel'e çalışıyor.
  • Selamlar!

İşlemci sıcaklığı normal bence, sorun başka ir yerde: anakart - 53C.
    Stok fan mı kullanıyorsun?
    Yanımda MSI 790GX Platinum ve PHII940 var (stock), oda sıcaklığı - 30C, 5dk 2 adet orthos ve CPU-57, Çekirdekler - 62, Anakart 38!!, fan devri - 4300-4400...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Selamlar!

İşlemci sıcaklığı normal bence, sorun başka ir yerde: anakart - 53C.
    Stok fan mı kullanıyorsun?
    Yanımda MSI 790GX Platinum ve PHII940 var (stock), oda sıcaklığı - 30C, 5dk 2 adet orthos ve CPU-57, Çekirdekler - 62, Anakart 38!!, fan devri - 4300-4400...
    stok fan kullanıyorum..

anakart ın sıcaklık değerlerini interneten bulamadım ama

işlemci için incelemelere baktığımda

http://www.pclabs.com.tr/2009/05/01/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-incelemesi/5/

min 35 max 51 gözteriyor

bemde ise min 51

• quote:

Orijinalden alıntı: nge

stok fan kullanıyorum..

anakart ın sıcaklık değerlerini interneten bulamadım ama

işlemci için incelemelere baktığımda

http://www.pclabs.com.tr/2009/05/01/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-incelemesi/5/

min 35 max 51 gözteriyor

bemde ise min 51

Alıntıları Göster
    O testlere bakma dostum. Bu testlere güvenimi tamamen yitirdim nasıl test ediyorlarsa yeni birinden X4 940 aldım PCLABS incelemesinde işlemciye max 38 derece demiş ben minde 38 görmyi 50 nin altına inince seviniyorum rezillik ötesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHHarezmi

O testlere bakma dostum. Bu testlere güvenimi tamamen yitirdim nasıl test ediyorlarsa yeni birinden X4 940 aldım PCLABS incelemesinde işlemciye max 38 derece demiş ben minde 38 görmyi 50 nin altına inince seviniyorum rezillik ötesi.

Alıntıları Göster
    bilgisayarı biraz kastırıcak işlem yaptığımda anakart 60 dereceye kadar çıktı ...
    not: overclock yapmadım
  • Anakartım NB'i 144 dereceye kadar çıkıyor, kapasitörler 90dan aşağı inmiyor, hiç bir sorun yaşamıyorum sıcaklıkların sorun oluşturacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E649F4E69

Anakartım NB'i 144 dereceye kadar çıkıyor, kapasitörler 90dan aşağı inmiyor, hiç bir sorun yaşamıyorum sıcaklıkların sorun oluşturacağını sanmıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: B.A.R.I.Ş

Anakartım NB'i 144 dereceye kadar çıkıyor, kapasitörler 90dan aşağı inmiyor, hiç bir sorun yaşamıyorum sıcaklıkların sorun oluşturacağını sanmıyorum

tamam sıcaklıklara bakmadık diyelim ama işlemci fanından çok fazla ses geliyor, soğutmak için 5000 lere kadar çıkıyor ki daha işlemciye %100 bi işte yaptırmadan %30 larda başlıyor ucak gibi ses çıkarma oyun oynarken hiç susmuyor... çok rahatsız edici... stok fanın bukadar çok çalışması normal olmaması lazım...... en azından son 10 yıldan beri böyle değillerdi... yeni fanlar bölye çalışıcaksa bide özel fanmı alıcaz... şimdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: coupant

AMD platformunun en kaliteli dedikleri anakartı 53 derece demek. İşte bu yüzden AMD'ye soğuk bakıyorum. Anakart üreticileri bile intel'e çalışıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: coupant

AMD platformunun en kaliteli dedikleri anakartı 53 derece demek. İşte bu yüzden AMD'ye soğuk bakıyorum. Anakart üreticileri bile intel'e çalışıyor.

Arkadaşın sorununa çözüm bulmak yerine AMD'yi karalamak için yazı yazmayın! Sizin de bir fanatik olduğunuz buradan rahatça anlaşılıyor

• quote:

quote:

m4a79t nin kuzey koprusunun imzamda ki degerlerde 40 dereceyi asla gecmedigini bilmek rahatlatir umarim seni.

msi cok iyi sb 750 anakarti ama dfi 790fxb de boyleydi. anakart yaniyordu cayir cayir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 25 Haziran 2009; 18:25:44 >
  • quote:

quote:

anakartı kendi kendine yanan bir sürü insan var. sizin anakartta yakında alev alabilir dikkat...

• quote:

quote:

ne yaptın yahu sen o sıcaklıklarda ömrünü bitirirsin anakartın . kendimden örnek vereyim kuzey , güney köprüsü , kapasitör ve fazlara fan üflüyor anakartım oda sıcaklığında çalışıyor

kasanın hava akımını iyileştir

sıcaklıklarını gözden geçir çünkü o sıcaklıklarda çalışması neredeyse imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 25 Haziran 2009; 18:39:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

ne yaptın yahu sen o sıcaklıklarda ömrünü bitirirsin anakartın . kendimden örnek vereyim kuzey , güney köprüsü , kapasitör ve fazlara fan üflüyor anakartım oda sıcaklığında çalışıyor

kasanın hava akımını iyileştir

sıcaklıklarını gözden geçir çünkü o sıcaklıklarda çalışması neredeyse imkansız

Alıntıları Göster
    işlemci fanını yerine iyice oturttuğundan emin ol

kasanın ön tarafına fan koy

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

işlemci fanını yerine iyice oturttuğundan emin ol

kasanın ön tarafına fan koy

Alıntıları Göster
    Sıcaklıklar bana baya yüksek geldi.Sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum.BİOS ta sorun olabilir.En son sürümü kullanıyorum demişsiniz.Bu anakart daha yeni çıktı yeni BİOS sürümü ile sorununuzun çözülmesi ihtimal dahilinde.İşlemciyide o kadar sıcak değerlere çıkaran yine anakart sanıyorum.Başka bir anakartta denemeze şansınız var ise mutlaka deneyiniz.Özellikle AM2+ bir anakartta.

Ben de MSI DKA790GX kullanıyorum adana gibi bir yerde OC li bir sistemda boşta 38 derece.Ama Adana gerçekten sıcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Light_Velocity

quote:

Arkadaşın sorununa çözüm bulmak yerine AMD'yi karalamak için yazı yazmayın! Sizin de bir fanatik olduğunuz buradan rahatça anlaşılıyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Hayır fanatik falan değilim. Forumda AMD almak için çok araştırma yaptım ve konu da açtım. Anakartım yanmıştı. (X48-DQ6) AMD'ye de geçmeyi düşünmüştüm ama ddr2 destekli 790 FX yongalı anakart bulmakta zorlanmıştım. Sadece ASUS bulabilmiştim. Gigabyte firmasına ait olansa DDR3 destekliydi. Maalesef anakart üreticileri intel işlemciler söz konusu olduğunda daha kaliteli anakartlar üretiyor.

Anakart üreticilerinin AMD platformlara intel platformlar kadar özen göstermediğini söylemenin ve bu durumdan ötürü kendimi AMD'ye mesafeli olmak zorunda hissettiğimi söylemenin neresi fanatiklik anlayamadım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Hayır fanatik falan değilim. Forumda AMD almak için çok araştırma yaptım ve konu da açtım. Anakartım yanmıştı. (X48-DQ6) AMD'ye de geçmeyi düşünmüştüm ama ddr2 destekli 790 FX yongalı anakart bulmakta zorlanmıştım. Sadece ASUS bulabilmiştim. Gigabyte firmasına ait olansa DDR3 destekliydi. Maalesef anakart üreticileri intel işlemciler söz konusu olduğunda daha kaliteli anakartlar üretiyor.

Anakart üreticilerinin AMD platformlara intel platformlar kadar özen göstermediğini söylemenin ve bu durumdan ötürü kendimi AMD'ye mesafeli olmak zorunda hissettiğimi söylemenin neresi fanatiklik anlayamadım.

Alıntıları Göster
    Benim anakartım Gigabyte MA790XT-UD4P Sıcaklığı 34-36 derece .
    İşlemcim x4 955 stok fan ile --- Boşta CPU 41-44 - çekirdek 45-47. Yükte ise 50'nin üstüne çıkıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 26 Haziran 2009; 12:40:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Corvette.

Benim anakartım Gigabyte MA790XT-UD4P Sıcaklığı 34-36 derece .
    İşlemcim x4 955 stok fan ile --- Boşta CPU 41-44 - çekirdek 45-47. Yükte ise 50'nin üstüne çıkıyor .

Alıntıları Göster
    Dün gece bilgisayara format attım...
    masa üstü kullanım sıcaklıkkarı düştü...

işlemcinin (45 -50 arası) ve anakartın(48-53 arası)
    ( masa üstünde eski bilgisayarım gibi kullanabiliyorun )

AMA oyunlarda yine çok ısınmaya devam ediyor...

5 dk GTA 4 oynadım işlemci fanı %100 oldu anakart 63 dereceyi gördü... (anakart üzerinden okunan değer)

işlemci fanı oyunlarda da çok sesli çalışıyor ....

resimler 5 dk GTA 4 oynadıktan sonra alındı..

"RoyalForce" kasanın önünde fan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nge -- 26 Haziran 2009; 13:45:57 >

• quote:

Dün gece bilgisayara format attım...
    masa üstü kullanım sıcaklıkkarı düştü...

işlemcinin (45 -50 arası) ve anakartın(48-53 arası)
    ( masa üstünde eski bilgisayarım gibi kullanabiliyorun )

AMA oyunlarda yine çok ısınmaya devam ediyor...

5 dk GTA 4 oynadım işlemci fanı %100 oldu anakart 63 dereceyi gördü... (anakart üzerinden okunan değer)

işlemci fanı oyunlarda da çok sesli çalışıyor ....

resimler 5 dk GTA 4 oynadıktan sonra alındı..

"RoyalForce" kasanın önünde fan var

Alıntıları Göster
    anakart kartın green power özelliklerini aktif yaptığımda sıcaklıklar düştü fakat işlemcinin hızını da 800 mhz ye kadar düşürdü
    cpu 41 civarı anakart 44 (anakart üzerinden okunan değerr)te çalışıyor... ekran kartı değişmedi... HDD ler de aynı kaldı... ( bu değerler masaüstü işlemleri için )

sıcaklıkar 7 8 derece düştü ama performans ta çok düştü...

bu hız office uygulamalarında yeterli ama internette flash oyun oynamak için bile yetersiz.... asla oyun oynamaz.... benim için sağdece bilgisayar download yaparken işey yarar...

divx izleye biliyorsunuz ama HD videolar takılıyor....

( bu değerler masaüstü işlemleri için )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nge -- 26 Haziran 2009; 18:02:49 >

• quote:

anakart kartın green power özelliklerini aktif yaptığımda sıcaklıklar düştü fakat işlemcinin hızını da 800 mhz ye kadar düşürdü
    cpu 41 civarı anakart 44 (anakart üzerinden okunan değerr)te çalışıyor... ekran kartı değişmedi... HDD ler de aynı kaldı... ( bu değerler masaüstü işlemleri için )

sıcaklıkar 7 8 derece düştü ama performans ta çok düştü...

bu hız office uygulamalarında yeterli ama internette flash oyun oynamak için bile yetersiz.... asla oyun oynamaz.... benim için sağdece bilgisayar download yaparken işey yarar...

divx izleye biliyorsunuz ama HD videolar takılıyor....

( bu değerler masaüstü işlemleri için )

Alıntıları Göster
    Bende aynı işlemciyi sapphire 790 gx ile kullanıyorum. Akasa infiniti (3 fan) kasa kapalı durumda işlemci stok fanla 44 45 derece yukte 54 55 derece civarı seyrediyor anakatrtta 50 derece civarı. Benimde fan sorunum var devir sürekli 3000 4000 arası değişiyor saniyelik aralıklarla. Sinir bozucu bir uğultu yapıyor. Sanırsam stok fanla normal bir sıcaklık.

• quote:

Orijinalden alıntı: feritcagri

Bende aynı işlemciyi sapphire 790 gx ile kullanıyorum. Akasa infiniti (3 fan) kasa kapalı durumda işlemci stok fanla 44 45 derece yukte 54 55 derece civarı seyrediyor anakatrtta 50 derece civarı. Benimde fan sorunum var devir sürekli 3000 4000 arası değişiyor saniyelik aralıklarla. Sinir bozucu bir uğultu yapıyor. Sanırsam stok fanla normal bir sıcaklık.

Alıntıları Göster
    green power ı kapatıp cool n' quiet ı aktif et .. işlemciyi 800mhz e düşürüyor ve performansta sorun olmuyor.. ayrıca ram'ler de 1066mhz de çalışıyor sanırım.. şu durumda everest cache&memory benchmark sonucu çok düşük.. sonuçları bir de green power kapalıyken ve ram'ler 1600mhz'de çalışırken koy bakalım..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.