Şimdi Ara

amd 955 ( 53) / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayni donanimi arkadasima kurduk. Bosta 44 45 derece islemci yukte 54 55 derece. aslinda Phenom II x4 940'a gore daha serin calistigini soyleyebilirim. Sicakliklarin cok yogun oldugu gunlerde gercekten de fan kafa utuluyor. Ama hic uzulmeyin. Durum i7 icin de gecerli. Anakart sicakliginda bir anormallik sozkonusu sanki . cunku bu kadar isinmiyor bizim kullandigimiz anakart bostayken sistem. Gordugum en verimli amd anakartlardan biri orasi kesin. M4A79T Deluxe , 790FX-GD70 , 790FXT-UD5P . bu modeller cok basarili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: callx

green power ı kapatıp cool n' quiet ı aktif et .. işlemciyi 800mhz e düşürüyor ve performansta sorun olmuyor.. ayrıca ram'ler de 1066mhz de çalışıyor sanırım.. şu durumda everest cache&memory benchmark sonucu çok düşük.. sonuçları bir de green power kapalıyken ve ram'ler 1600mhz'de çalışırken koy bakalım..

cool n quite aktif yapınca; boştayken işlemcinin hızı düşürmesi güzel özellik...işlemci her zaman 3.2 çalışınca sıcaklıklar 55 altına düşmüyor... şimgi 45 leri görebiliyorum bazen

ramleri birkaç kere 1600 getirmeye çalıştım ama sistem 15 dk çalışıp kilitlendi bende Ram leri 1333 getirdim( Auto) ... cool n quite aktif yaptım green power ı kapattım ... smart fan 60C getirip, min işlemci fan hızını min %37.5 gedirdim... artık masa üstünde performas kaybı olmadan 45 50 civarı çalışıyor............... oyunlarda fan devri 5500 ü geçmiyor artık işlemci 61 .... anakart 65 ( işlemci üzerinden okunan değer) görüyor yanlız... eski ayarlara göre 2 3 derecelik artışlar var max da ama fan sesi azaldı... eskiden 6900 çıkıyordı....

bu ayarlar şimdiye kadar yaptıplarım arasında da en kullanılabilir olanlar...... ilerde iyi bi işlemci fanı almak gerek....

amd 955 ( 53)  / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nge -- 27 Haziran 2009; 11:33:15 >

• bişi olcağını sanmıyorum ama söliim benim imzadaki sistemim dede srun çıkyordu. çözümüm şöyle oldu

öncelikle yan kapağı açtım sesi soğuduğu için azaldı daha sonra arkasını açık kapağın bulunduğu yeri duvar ve masa tarafından uzak açık bir yerde tuttum ve hava kaımı oluşmasını sağladım.. sorunum düzeldi.

yaz sıcakları iice bastırıyor o sıcaklıklar gayet normal fan sesini böylelikle giderebilirsin
  • Everest gibi programlar sıcaklıkları yanlış gösteriyor malesef AMD nin stok fanlarının max hızı 3200 rpm dir 6900 rpm olması imkansız en güvenilir yol biostur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SK1P60! RequeM

Everest gibi programlar sıcaklıkları yanlış gösteriyor malesef AMD nin stok fanlarının max hızı 3200 rpm dir 6900 rpm olması imkansız en güvenilir yol biostur.

ben de isterdim böle 3200 de dönsün sakin sakin çalışsın ama bios tan da baktım 6800

biost u ilk açtığımda sıcaklık 59 dereceydi smart fan 60c ayarlı olduğundan fan 3000 devirde dönüyordu......smart fan sıcaklığını 60 dan 50 düşürdüğümde işlemciyi soğutmak için fan 6800 kadar çıktı...

resim aşağıda...

şuan bu yazıyı yazarken fan 2500 de çalışıyor.... oyuna girdiğimde yine 5000 6000 lere çıkıyor...

• Büyük bir ihtimal anakarttan kaynaklanıyor.MSI ile irtibada geçin mail yolu ile yardım edebilirler belki.Kullandığınız işlemciyi kullananlar serin olduğunu söylüyorlar 35-38 derelerde geziyormuş boştayken yük altında ise 55 derece civarlarında geziyormuş problem yaşıyanların büyük çoğunluğu anakart yüzünden bu sorunla karşılaşıyorlar imkanınız varsa phenom II işlemci desteği olan giriş-orta-üst seviye olsun farketmez bir anakart ile denemenizi tavsiye ederim.
  • Arkadaşım eğer sıcaklığı ölçtüğün bütün programlar ve kullandığın bütün donanımınların driverları yeni ise ve senin HDD hala 40 C'nin
    üzerinde ise senin anakart, bios, işlemci fanı dönüş hızı vs. den önce kasa içi havalandırmanı sağlaman ve kasayı serin bir yerde
    bulundurman gerekiyor bence. Çünkü HDD en kötü ihtimalle oda sıcaklığından 4-5 derece yukarıda olur. Senin kasa için ve çevresinin
    sıcaklığı olaması gerekenden 10 C yukarda gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SK1P60! RequeM

Büyük bir ihtimal anakarttan kaynaklanıyor.MSI ile irtibada geçin mail yolu ile yardım edebilirler belki.Kullandığınız işlemciyi kullananlar serin olduğunu söylüyorlar 35-38 derelerde geziyormuş boştayken yük altında ise 55 derece civarlarında geziyormuş problem yaşıyanların büyük çoğunluğu anakart yüzünden bu sorunla karşılaşıyorlar imkanınız varsa phenom II işlemci desteği olan giriş-orta-üst seviye olsun farketmez bir anakart ile denemenizi tavsiye ederim.

3 günden beri bu sorunla uğraşıyorum bir türlü düzeltemedim...

(kısmen boştayken sıcakları 45c dereceye kadar düşüre bildim ama yükteyken 60c üstüne çıkıyor.....)

yarın 15 günlüğüne başka bir şehre gidiyorum .... kasayı filan topladım... tekrar parçalaşıp uğraşıcak zamanım yok... bu sorunla 15 gün sonra ilgilenmeye devam edicem....

yardımlarınız için çok çok teşekkürler....

• quote:

Orjinalden alıntı: Bald also Vain

Arkadaşım eğer sıcaklığı ölçtüğün bütün programlar ve kullandığın bütün donanımınların driverları yeni ise ve senin HDD hala 40 C'nin
    üzerinde ise senin anakart, bios, işlemci fanı dönüş hızı vs. den önce kasa içi havalandırmanı sağlaman ve kasayı serin bir yerde
    bulundurman gerekiyor bence. Çünkü HDD en kötü ihtimalle oda sıcaklığından 4-5 derece yukarıda olur. Senin kasa için ve çevresinin
    sıcaklığı olaması gerekenden 10 C yukarda gibi görünüyor.

kasa resimdeki gibi arkada 1 tane ekzos fanı öndede 1 tane fan var ... birtanede yan kapakta... fanları değiştirmedim kasayı aldığımda standart gelen fanlar... kasanın duvardan uzaklığıda 7 8 cm bişey ....
    şuan oda sıcaklığı 30 derece... HDD 43 44 40 43 derece

kasanın şuanki hali...

• biraz oyun oynadıktan sonra bios'a girdim.. bios'ta yaklaşık 5 dakika bekledim, bekledikçe fan devir hızı arttı ve en son 5200-5300rpm arası değişiyordu.. cool n' quiet aktif ve smart fan resimdeki gibi.. bu sıcaklıklardaki işlemci fan hızlarını karşılaştırınca senin aldığın 6550 rpm biraz yüksek sanırım

everest benchmark sonucun da benimki gibi olmuş.. benim işlemci şu yaz sıcaklarında boştayken en düşük 39 derece oldu.. normalde ve şuan işlemci boştayken 43-44 , anakart da 46 derece..

bu duruma havaların sıcak oluşunun önemli derecede etkisi olsa gerek.. ayrıca referans tasarımlı hd 4890 da fazla ısınan bir ekran kartı.. ekran kartı 240mhz de çalışırken sıcaklığı 60 derece civarı.. ben bunun da etkisinin olabileceğini düşünüyorum, en azından anakarta ve kasa içi sıcaklığa..

son olarak biraz araştırdım yabancı forumlardan da, bu sıcaklıklar bu işlemci için özellikle de yaz günlerinde normal.. sıcaklıklar yüksek, ama phenom II 955 için çok değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callx -- 27 Haziran 2009; 20:16:21 >

• Kasa güzelmiş hayırlı olsun
    Dostum senin topiği okuyorum yarım saatir.Cupid HWMonitor'rü açtım HDD sıcaklık 29 C gıram oynamadı oda sıcaklığı 24 C civarı.
    Şimdi bazen kasanın yan tarafını açmak hava sürkülasyonunu engeller.Yani kasanın yanını açmak her zaman iyi değildir.
    Öndeki ve yandaki fanların havayı iceri alması arkadaki fanları havayı hızlı bir şekilde dışarı atması gerekiyor.
    Bu arada ekran kartın sıcak havayı dışarımı atıyor yoksa kasanın içinemi üflüyor. Buda önemli. Kasayı duvara fazla yanaştırma.
    İşlemci fanı vs. maalesef yükte gerçekten çok ses çıkarıyor. Benim X2 6000+geçen craysiste 7000 rpm'ye vurdu vallahi
    uçak kalkıyor sandım. Bu seni rahatsız ediyorsa kulaklık kullan yada güzel sistem toplamışsın birde kaliteli sessiz bir
    CPU soğutucu al. Hem rahat OC çekersin maknaya.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bald also Vain

Kasa güzelmiş hayırlı olsun
    Dostum senin topiği okuyorum yarım saatir.Cupid HWMonitor'rü açtım HDD sıcaklık 29 C gıram oynamadı oda sıcaklığı 24 C civarı.
    Şimdi bazen kasanın yan tarafını açmak hava sürkülasyonunu engeller.Yani kasanın yanını açmak her zaman iyi değildir.
    Öndeki ve yandaki fanların havayı iceri alması arkadaki fanları havayı hızlı bir şekilde dışarı atması gerekiyor.
    Bu arada ekran kartın sıcak havayı dışarımı atıyor yoksa kasanın içinemi üflüyor. Buda önemli. Kasayı duvara fazla yanaştırma.
    İşlemci fanı vs. maalesef yükte gerçekten çok ses çıkarıyor. Benim X2 6000+geçen craysiste 7000 rpm'ye vurdu vallahi
    uçak kalkıyor sandım. Bu seni rahatsız ediyorsa kulaklık kullan yada güzel sistem toplamışsın birde kaliteli sessiz bir
    CPU soğutucu al. Hem rahat OC çekersin maknaya.

ekran kartı çitf slot kaplıyor sıcak havanın bir kısmını dışarı atsada içerisini de sıtıyordur biraz... hdd lerin bulunduğu kısmada ileride sessiz düşük devirli bir fan alabilirim.... sıcaklıkar ayar dediştirerek düşüremezsem iyi bir CPU fanı almak kaçınılmaz gözüküyor...

GTA 4 oynarken zaten kulaklıkla(c-630) oynuyorum..... işlemci fan sesinden oyun oynamak hiç fevkli gelmiyor...

• Arkadaşların da dediği gibi sorunun anakartta olması muhtemel belki ısı sensörleri yanlış okuyordur, kasan da iyi olduğundan kasa içi soğutman da iyi. Everestin doğru değerler verdiğini düşünüyorum şu an kullandığım sürüm v5.02.1771. Ben de Phenom II 955 BE kullanıyorum, soğutucu Aerocool dcc-1200 işlemci @ 3.8 Ghz de 48C de, anakart ASUS M4A79 deluxe anakart sıcaklığı da 34C, kasam Cosmos S. Bu değerler belki sana bir fikir verir. Bu arada iyi bir işlemci soğutucusu da almanı öneririm, kullandığım gayet başarılı tavsiye derim. İyi forumlar.
  • ben boşuna demiyorum MSİ dan bir cacık olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

O testlere bakma dostum. Bu testlere güvenimi tamamen yitirdim nasıl test ediyorlarsa yeni birinden X4 940 aldım PCLABS incelemesinde işlemciye max 38 derece demiş ben minde 38 görmyi 50 nin altına inince seviniyorum rezillik ötesi.

Senin bu yorumundan sonra ne denilebilirki..! Adamlara kızacağına, bi elinin altındaki işlemcinin ne olduğunu ne kadar ısındığını, ne kadar güç çektiğini bilmen daha faydalı olacak Phenom II X4 940 dan bahsediyosun doğrumu..? MAX ISI DERECESİNE de 38C demiş.... Vay, vay,vay...... Ne inciler dökmüşsün öyle sen ya.. O siteyi yıllardır takip edrim ve bu adamların böyle hatalar yaptığını görmedim duymadım, (gerçi zaman, zaman yazım hataları yaparlar sonra arkadaşlar düzeltirler ama açıkca bilerek ve isteyerek böyle bi hataya asla düşmezler) kısaca sallamışsın.....

• çok güzel bir sistem kurmussunuz,sorun bencede anakartta
  • quote:

Orjinalden alıntı: callx

biraz oyun oynadıktan sonra bios'a girdim.. bios'ta yaklaşık 5 dakika bekledim, bekledikçe fan devir hızı arttı ve en son 5200-5300rpm arası değişiyordu.. cool n' quiet aktif ve smart fan resimdeki gibi.. bu sıcaklıklardaki işlemci fan hızlarını karşılaştırınca senin aldığın 6550 rpm biraz yüksek sanırım

everest benchmark sonucun da benimki gibi olmuş.. benim işlemci şu yaz sıcaklarında boştayken en düşük 39 derece oldu.. normalde ve şuan işlemci boştayken 43-44 , anakart da 46 derece..

bu duruma havaların sıcak oluşunun önemli derecede etkisi olsa gerek.. ayrıca referans tasarımlı hd 4890 da fazla ısınan bir ekran kartı.. ekran kartı 240mhz de çalışırken sıcaklığı 60 derece civarı.. ben bunun da etkisinin olabileceğini düşünüyorum, en azından anakarta ve kasa içi sıcaklığa..

son olarak biraz araştırdım yabancı forumlardan da, bu sıcaklıklar bu işlemci için özellikle de yaz günlerinde normal.. sıcaklıklar yüksek, ama phenom II 955 için çok değil

kullandiginiz anakartin BIOS menusu mukemmel her konuda. kesinlikle super bir anakart bu . arkadasin baska bir sorunu var , bu anakarti biz de kullaniyoruz pII 955 ile. 44 derecede bosta islemci.. muthis de sicak hava izmirde..

• kasa içi havalandırma çok önemli
  • Arkadasim anakartini servise gonder ya da anakarta ilk once baska bir ayni degerlere yakin sicakliklar sunan bir islemci tak bakalim sorun islemcinde mi yoksa anakartinin isi sensorleri ile alakali bir durum mu. o kasada havalandirma sorunu olmaz. baska bir problem var.
  • aynı anakart canada'dan bana geldi kullandığım cpu 720 black edition cpu sıcaklık 41,42 derecede ayrıca 1,490 voltaj ve 3,5 ghz hızında çalışmakta mainboard sıcaklığı 47 derece
    sanırım senın anakartta veya başka bir bileşende sorun var.

not:amd ati chipsetli mainbordlar 70 dereceye kadar stabil çalışmakta şimdiki anakartların kullanmıs oldukları teknoloji bu sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.