Şimdi Ara

amd 955 ( 53) / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ısınma problemini dün aldığım cpu fanı alarak çözdüm....

aldığım soğutucu

AEROCOOL DCC 1200

http://www.hepsiburada.com/aerocool-dcc-1200-performansli-islemci-sogutucusu-ae-dcc-c1200/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999155

http://www.pclabs.com.tr/2008/12/17/aerocool-ddc-c1200/

termal macun

OCZ FREEZE MAX PERFORMANS TERMAL MACUN (3.5GR) – OCZTFRZTC

http://www.hepsiburada.com/ocz-freeze-max-performans-termal-macun-3.5gr-ocztfrztc/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99422#tablnk

soğutucuğu takarken kendi ayaklığını kullanamadım çünkü am2 destekliydi benim anakartım am3 olduğu için ayaklığı takıcak delikler yoktu... bende anartın ayaklığına taktım... takarken baya uğraştım

biostan smatfan target i 45 dereceye ayarldım min fan hızı %37.5 ayarlı .... bu haliyle

oda 29 derece
    cpu masaüstü min sıcaklık 41 görüdüm
    cpu yükte max sıcaklık 50 derece... sıcaklık 15 derece düştü + sessizlik....

fan çok sessiz..... şuan işteyim ... akşam resimleri eklerim....

zaman bulursam oc denicem ama bu aralar çok yoğunum....

yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...

• Phenom II lerde L3 bellek ve kapasitesinin artırılması ve ayrıca dahili bellek kontrolcüsünün işlemcinin içinde olduğu için TDP değerleri biraz yüksek kalıyor bu yüzden yüksek ısılarda çalışmak zorunda kalıyor aynı şey intel core i7 lerin başınada geldi yeni sistem toplayacaklara Athlon II X4 leri bekleyin derim sanırım tdp değerleri 45W olacakmış serin ve sessiz bir sistem istiyorsanız L3 belleği olmayan bu işlemcileri tercih etmenizi öneririm gerçi biraz daha az performanslı olacak ama neyse.
  • soğutucudan çok memnumum... cpu sıcaklığını 15 derece kadar düşürdü.. ama anakart yine 60 yaklaşıyor... neyse buna şükür....

amd 955 ( 53)  / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ

amd 955 ( 53)  / msı 790FX-GD70 ( 55 ) cpu ısınma sorunu ÇÖZÜLDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nge -- 31 Temmuz 2009; 11:42:17 >

• aga aynı anakart ve işlemciden ben de aldım 1 hafta önce.aynen çok fazla olmasa da ısınma sorunu vardı biraz.işlemci değil ama anakartta vardı sanırım sorun,çünkü senin kart gibi 50C civarı çalışıyodu.ben parçları yenilerken yeniden windows kurmama gerek kalmadığını söylediler ancak eski anakartım chipsetiyle uyumsuzluk yaptı sanırım.format attım ve msı ın kendi anakart vs.driverları kurdum anakart şu an ortalama 40c lerde.tam yükte anca 50 oluyo o da stabil kalıyo.işlmeci sıcaklığıda düştü baya(gerçi ben stock soğutucu kullanmıyorum)neredeyse 10 dercelik düşüşler var sistemde.bu arada senin de stok soğutucudan kurtulman iyi olmuş
  • Maalesef AMD lerin beraberinde gelen soğutucu çok kalitesiz. Tabanları tam düz değil, ek olarak üzerindeki termal diyot ile board'dan bağımsız kendi hızını ayarlayabiliyor ve bu okuduğunuz 6500-7000 d/d dönüş hızlarının sebebi.
    Benimde hoşuma gitmedi ve intele döndüm.problem çıkarmıyor ama beni rahatsız etmişti. 500 TL verip birde üzerine 85TL ye fan almak zorunda kalmak çok abes. E5200 aldım. 3500mhz yaptım. ne ısınam ne birşey. daha performanslı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 8 Eylül 2009; 11:32:35 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.