Şimdi Ara

AMD A10-4600M VS İntel Core İ5 3 Nesil ' YARDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
73.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samet0101

Kesin bir bilgi olmaması o kadar kafa karıştırıcı ki. hangisi doğru onu bile bilemiyorum artık. Vatanda satıcı Amd A10 işlemci i7'ye tekabül ediyor dedi burda i5'in yanına yaklaşılmaz deniyor. bu iki pc arasındaki avantaj ve dezavantajlar net olarak nedir acaba. çok kararsız kaldım ben.

testlere ne kadar inanılır bilmiyorum ama inandığımızı varsayarsak intel önde,
    günlük kullanımda hiç fark yok.. oyunlarda ise gpu daha önemli..

oyun,film,internet için düşünüyorsanız amd alın
    iş için düşünüyorsanız intel alın (ağır cpu gerektiren işlemler için)

bu normal olan bir kullanıcının seçmesi gereken..

i5 de de far cry 3 oynarsın a6 da..

pc nin tepki hızının yükselmesi için asıl bakılması gereken donanım sürekli söylerim ssd dir.. işlemciler amd olsun intel olsun hepsi yeterli güçte.. pc yi yavaşlatan, diğer donanımlardan hakkıyla verim almamızı engelleyen tek parça hdd dir.. i5 li pc ye gücü yeten i3 lü alsın yanına da ssd koysun.. amd de durum aynı a10 a parası yeten a8 alsın artan paraya ssd alsın.. bu şekilde çok daha iyi tatmin olmuş olursunuz.. i7 li pc si (hdd li) olupta benim eski a6 lı asusa (kingston ssd li) imrenen arkadaşım vardı :s satıcının aklıyla gidip en pahalısını almış.. parçalardan da anlamıyordu..

durum bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 26 Şubat 2013; 22:43:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

Orijinalden alıntı: sinan_15

Hakan456 hocam cevabın için teşekkürler.Çekimleri Sony Handycam gibi birşeyle yapıyor sanırım.
    Anladığım i5 alsak iyi olur,400-500 lr kısalım dersek İ3 alırız yine yapar ama biraz bekler başında.
    i5 alacaksak Z580 belli ki tutuluyor,İ3 için bir tavsiyen var mı?
    Geçen sene 2 metredan seramik üstüne düşen Lenovo'nun hiçbirşey olmamış gibi çalışmasını kendi gözümle,
    gördüğüm için Lenovo 'da ısrarcıyım gerçi:)

lenovoyu da ben sevmiyorum :)

i3 düşünürseniz hp probook 4540s yi öneririm.. bende üst modeli var i5-7650m ekran kartlı.. i3 lüsünde ise ekran kartı intel hd4000..

piyasada onca i3 varken bunu neden öneriyorum çünkü bu modelde macintosh kullanma imkanı da var yani apple mac pro oluyor (başka marka modellerde yok bu özellik ;) ).. bu video işlemede size artı kazandırır.. birde bu ürün kurumsal olduğu için ısınma sorunu yok ve servisi çok daha iyi.. hp nin pavilion serisinden uzak durmak lazım.. ayrıca probook serisinin metal kasası çok sağlam.. 1 yıl sonra pc yi sökmeden işlemci bakımlarını ve upgradesini kolaylıkla yapabilirsiniz.. alt kasayı kapatan bir kapak var.. adamlar vida bile koymamış.. basitçe açıyorsunuz herşey elinizizn altında.. pili de çok iyi gidiyor.. benim aldığım model 1.200 dü i3 lüsü 950tl.. şu an sadece notebook sitesi çok ucuza satıyor (2yıl resmi garanti ve ambalajı açılmamış olarak)

Hakan kardeşim bir türlü karar veremedim i3 lüye 1000 Lr vermek mi yoksa 1234 tl ye i5 li almak mı? işlemciden başka farkı da var mı?
    sen ne dersin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

Hakan456 hocam cevabın için teşekkürler.Çekimleri Sony Handycam gibi birşeyle yapıyor sanırım.
    Anladığım i5 alsak iyi olur,400-500 lr kısalım dersek İ3 alırız yine yapar ama biraz bekler başında.
    i5 alacaksak Z580 belli ki tutuluyor,İ3 için bir tavsiyen var mı?
    Geçen sene 2 metredan seramik üstüne düşen Lenovo'nun hiçbirşey olmamış gibi çalışmasını kendi gözümle,
    gördüğüm için Lenovo 'da ısrarcıyım gerçi:)

lenovoyu da ben sevmiyorum :)

i3 düşünürseniz hp probook 4540s yi öneririm.. bende üst modeli var i5-7650m ekran kartlı.. i3 lüsünde ise ekran kartı intel hd4000..

piyasada onca i3 varken bunu neden öneriyorum çünkü bu modelde macintosh kullanma imkanı da var yani apple mac pro oluyor (başka marka modellerde yok bu özellik ;) ).. bu video işlemede size artı kazandırır.. birde bu ürün kurumsal olduğu için ısınma sorunu yok ve servisi çok daha iyi.. hp nin pavilion serisinden uzak durmak lazım.. ayrıca probook serisinin metal kasası çok sağlam.. 1 yıl sonra pc yi sökmeden işlemci bakımlarını ve upgradesini kolaylıkla yapabilirsiniz.. alt kasayı kapatan bir kapak var.. adamlar vida bile koymamış.. basitçe açıyorsunuz herşey elinizizn altında.. pili de çok iyi gidiyor.. benim aldığım model 1.200 dü i3 lüsü 950tl.. şu an sadece notebook sitesi çok ucuza satıyor (2yıl resmi garanti ve ambalajı açılmamış olarak)

Hakan kardeşim bir türlü karar veremedim i3 lüye 1000 Lr vermek mi yoksa 1234 tl ye i5 li almak mı? işlemciden başka farkı da var mı?
    sen ne dersin

ekonominiz yetiyorsa tabiki i5 liyi öneririm.. i5 li de ekran kartı 7650m yani ağır oyunları kaldırabilecek güçte (ağırdan kastım gta4,nfs mw2,far cry 3 vs - hafif oyunlar ise gta vicecity,underground,flash tabanlı oyunlar vs)..

üstelik ram ve hdd de daha yüksek i5 li modelde.. kısacası 234tl lik farkı fazlasıyla hakediyor.. yalnız daha önce bahsettiğim macintosh kurma olayı i5 te ne yazık ki stabil değil.. amd ekran kartının macintosh için driveri yok.. i3 lünün ise tek avantajı bu durum.. ilgilenmiyorsanız i5 li çok çok daha iyi ;)

• bence amd Trinity kod adlı
    a10 a4600m işlemcisinden sonra çıkacak olan
    amd richland kod adlı A10-5750M modelini bekleyin derim daha güçlü performansa ve grafik kartı var.

AMD A10 5750M
    AMD A10 5750m

• quote:

Orijinalden alıntı: muko1676

bence amd Trinity kod adlı
    a10 a4600m işlemcisinden sonra çıkacak olan
    amd richland kod adlı A10-5750M modelini bekleyin derim daha güçlü performansa ve grafik kartı var.

AMD A10 5750M
    AMD A10 5750m

Bende tam bunu söylemek için foruma girmiştim muko arkadaş benden hızlı çıktı neyse kısaca tanıtayım amd A10 4600m serinin aksine yeni seri işlemcilerde basitçe çekirdek parçacık teknolojisine geçmişler denebilir yeni nesil bir kaç iyileştirmenin yanına parçacık teknolojisini getirmişler ki bu gerçekten çok önemli işlemci cephesinde amd nin eline (nihayet) bir koz geçti.

Grafik işlemci açısından da bir hayli iyileştirme yapılmış durumda işlemci üzerindeki grafik işlemciyle bile pek çok oyun oynanabilir durumda diğer anca şunu eklemem lazım amd dual grafik le crosssfire yaparken iki ekran kartı birbirinden bağımsız frame veriyor yani ekran kartları birbirinden bağımsız hareket ettikleri için verdikleri fps tam olarak gerçeği yansıtmıyordu bu işlemci mimarisinde ve anakart değişikliklerinde bu yönde bir iyileştirme yapıldı mı bilmiyorum. ama bu haliyle bile gerçekten iyi bir performans sergiliyor bunu da ekliyeyim.

• Bu cihazın işlemcisi nasıl sizce arkadaşlar? AMD'nin kronik ısınma ve düşük performans sorunları varmıdır ?? Kullanan veya yorum yapacak ark. var mı? teşekkürler
  • Acer Aspire V3-551 NX-M0GEY-005 Notebook bu pcnin ekran kartı nedir.

http://www.pcdepo.com/acer-aspire-v3-551-nx-m0gey-005-notebook-urun8950.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilaseta

Acer Aspire V3-551 NX-M0GEY-005 Notebook bu pcnin ekran kartı nedir.

AMD Hd 7670. Yazıyor zaten orada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

quote:

Evet amd mis ama ekran kartı diyor nvdea birde bu siteye güvenilirliği pc iyimi oyun oynatımı..

• quote:

quote:

quote:

Evet amd mis ama ekran kartı diyor nvdea birde bu siteye güvenilirliği pc iyimi oyun oynatımı..

Ekran kartı iyi, oyun oynatır ama Acer den uzak durmak lazım öncelikle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Abi internette baya iyi diyorlar casper ve acer uzak dur diyorlarda bu pcnin vatanda 500 gb 1319 tl bursa da baya bi ucuza da siteye güvenmiyorum biraz araştırdım. da birde bu fiyata bu özellikler de pc iyi sini bulamadım bilirmisin....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Abi internette baya iyi diyorlar casper ve acer uzak dur diyorlarda bu pcnin vatanda 500 gb 1319 tl bursa da baya bi ucuza da siteye güvenmiyorum biraz araştırdım. da birde bu fiyata bu özellikler de pc iyi sini bulamadım bilirmisin....

Sen kararını zaten vermişsin. Senin tercihin. Yorum yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen kararını zaten vermişsin. Senin tercihin. Yorum yok

yok abi bunu almıyorum araştırdım. ısınma yapıyor mus pc almaktan vaz gectim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilaseta -- 17 Nisan 2013; 10:14:02 >

• herkez lüks ten yana ya i5 yada i7 ister bence çok ideal bir işleci ve ekrankartı na sahip amd A10 işlemcı 4MB ön bellegı var HD7660G +7660M ekran kartı
    herkeze tavsiye ederimmmmmmmvb iyi günler
  • İntel işlemciye göre daha düşük performans ve fazla ısınma sorunu göz önünde bulundurulmazsa :) iyi makine !
  • Acer A10 4600M 2 Gb 7660G+7670M 8 Gb Ram li modeli 5 aydır kullanıyorum. Bundan önceki kullandığım bilgisayarlar hep intel li idi. Amd için yapılmış yorumları okuyorum da; ya bilmeden sallıyor bazı arkadaşlar ya da benim bilgisayarın bileşenleri etiketinde yazanlardan başka... Bilgisayardan anlamayan biri de değilim şükür, 1994 ten beri evimde bilgisayar eksik olmadı. Amd A10 işlemci için söylüyorum, gerçekten üst düzey şahsi düşüncem i5 ten daha iyi kalitede bir işlemci. ve inanın ısınma olayı bu işlemci için şehir efsanesinden öte birşey değil!! ısınma mısınma diye bir olayı yok, bugün yeni bir laptop daha alacak olsam samimi söylüyorum direk AMD işlemcili modellere bakarım..
  • evimdeki amd li pc yi satıp notebook almak istiyorum.Uzun yıllarda intel kullandım ve bir kızgınlıklar gidip amd sempron aldım.İnanın o kadar farklı kullandığım ıntellerde yaşadığım problemlerin birini amd de yaşamadım .Oyun performansı harika.Crysis 3 çıkınca ekran kartımı değiştirmem gerekiyordu hemde ergonomı lazım bu yüzden laptop istiyorum.Vatandan bakıyorum aynı ozellıklerdekı amd ıle arada 200 tl kadar fark çıkıyor sırf bu bıle amd almak için geçerliş sebep.Bunun dışında Exper ve casperden kesınlıkle uzakdurun.experin tableti casperın netbooku var teknık servısten tutunda ürünün arkasında durma olayı ınanılmaz kötü bu ıkı markayı almayında ne alırsanız alın.Piranha vs gıbı markalar bıle ınanın daha ıyı.
  • Arkadaşlar 1400 Lira üst limitim var amd a10 mu i5- i3 mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayx90

tüm yorumlarınız için teşekkürler ... bende bunu evkurdan aldım ve 1 hafta once de acer 5750 almıştım gold tan

bu bana buyuk ders oldu bidaha evkurdan mal almam hp dizüstü almam

ve alacağım seyin sadece performans değerlerine bakarak almam ... geçmiş olsun artık bakalım servis napıcak ...hersey için hepinize cok cok teşekkür ederim

iyiki sizin gibi bencillikten benlikten kurtulmuş yardım etmeyi en azından yorum yazmayı vazife bilen insanlar hala var hersey gonlunuzce olsun ...

hocm sen de combo yapmışsın hem evkur hem hp. sadece yaşlı dedler facebooktan okey oynamak için yapıyo o kombinasyonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: enverkeser

Arkadaşlar 1400 Lira üst limitim var amd a10 mu i5- i3 mü?

hocam lenovo z585 modelini aldım şu ana kadar memnunum amd a10 işlemci 7670m ekran kartı 1tb hd 8 gb ram hd led ekran 1150 lira bide 100 tl word puan verdi samsungun i7 li bir bilgisayarını alckatım aslında ama tma alcağım vakit stok bitti oda çok uygun aslında 1550 lira ama bu pcden tek farkı işlemcisinin amd a10 değilde 3. nesil i7 olması amd a 10 ile 1. nesil i5 ler benchmarka göre kafa kafaya i7 ler çok ısınıyo diyolar bide bu fiyata alına bilecek en iyi bilgisayar z585
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.