Şimdi Ara

AMD A10-7850K multi-threaded - 4 çekirdek 8 thread (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A10-7850K.html
    http://wccftech.com/amd-a10-7850k-a10-7700k-kaveri-aseries-apu-specifications-confirmed-radeon-r7-graphics-4-ghz-boost-clock/

4 core 4 thread bu işlemci

çoğu sitelerde core 4 theard 8 diye yazıyor orda gördüğümü sölüyorum galiba çekirdek ile gpu yu kullanırak theard 8 kullanıyor galiba gerçekten de 8 theard neyse zaten cpu-z den bakarım

• quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

A10 6800K hemen hemen Fx-6300 ile kafa kafaya performans veriyordu.

7850K daha yüksek performanslı olacağını düşünürsek hangi işlemciye denk gelir sizce?

Ben kesin alacaklardan birisiyim

günlerde gecmıyor beklemekten sıkıldım
  • quote:

http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A10-7850K.html
    http://wccftech.com/amd-a10-7850k-a10-7700k-kaveri-aseries-apu-specifications-confirmed-radeon-r7-graphics-4-ghz-boost-clock/

4 core 4 thread bu işlemci

amd fx 9590 ile i7 3970x kıyaslamak bile çok yanlış neden amd fx 9590 normal işlemci i7 3970x profosyonel işlemci arada ki fark a bak amd fx business işlemci yapması lazım yapmyor yapsa da çok pahalı olur en son x4 phenomların business olanlar vardı onlarda çokta hızlı işlemci di i7 çıktı amd gümledi amd boş durmadı amd fx çıkardı i7 leri zar zor yeni yordu neyse şu a10 lar business yaparlarda yani profosyonel işlemci oluyor amd ye çok büyük faydası olur

• alın testlere bakın amd fx single theard boşverin genel olarak bakın amd fx in tüm serileri var

http://www.overclock.net/t/1399665/hexus-amd-announcing-the-8-core-fx-9590-and-fx-9370-chips-at-e3/60
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan11

alın testlere bakın amd fx single theard boşverin genel olarak bakın amd fx in tüm serileri var

http://www.overclock.net/t/1399665/hexus-amd-announcing-the-8-core-fx-9590-and-fx-9370-chips-at-e3/60

ocsizde hemen hemen benzeri sonuçlar veriyor ya... çokta kötü değil singletheard da öyle abartılan gibi bir fark yok ya testler ortada kafa kafaya gidiyorlar hani 3770 4770 100 puan alıyosa 8350 90 alıyor... herkes diyor 4770 al rahatla oyunda vs de çok anlamsız 8350 alınca ne oluyor ısınıp bilgisayarmı kapanıyor ah hala atmadık üzerimizden hala su önyargıyı millet olarak parayı sokağa atmaya bayılıyoruz :)

• Profesyonel işlemci ne ola ki. Bi de biznıs..? Jargona yeni sözcükler mi girdi ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

alın testlere bakın amd fx single theard boşverin genel olarak bakın amd fx in tüm serileri var

ocsizde hemen hemen benzeri sonuçlar veriyor ya... çokta kötü değil singletheard da öyle abartılan gibi bir fark yok ya testler ortada kafa kafaya gidiyorlar hani 3770 4770 100 puan alıyosa 8350 90 alıyor... herkes diyor 4770 al rahatla oyunda vs de çok anlamsız 8350 alınca ne oluyor ısınıp bilgisayarmı kapanıyor ah hala atmadık üzerimizden hala su önyargıyı millet olarak parayı sokağa atmaya bayılıyoruz :)

kardeşim orası öle onu demiyorum single theard ı zayıf fpu dene şeyde ortak kullanmasın da kaynaklanıyor bu işlemci yi yapan belli oluyor annesi ona hamileyken kezap içip o adamın beyin terk olmuş yani adamın böle işlemci yi yapması normal bide bende amd fx 8350 kullanıyor ısınıp kapanıyor diye kesinlikle öle bişey yok bu işlemciyi kullanamayan bok atmasınlar dadndik ekran kartıy la full ayarlar da yüksek çözünürlükte rahat çok güzel oyun oynatan işlemci zaten i7 olsa pc çöker amd fx 8350 kesinlikle şaşmıcaksın bildiğin tam bir şirket işlemcisi

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Profesyonel işlemci ne ola ki. Bi de biznıs..? Jargona yeni sözcükler mi girdi ki?

yok be kardeşim sen anlamadım ben sana detaylı anlatıyım amd business profosyonel işlemci olarak geçer intel extreme profosyonel işlemci olarak geçer bunlar şifrket işlemcisi sanallaştırılmış amd daha güzel
  • Küçük oyun kasalarında ekran kartsız kullanılabilir bence
  • quote:

quote:

Profesyonel işlemci ne ola ki. Bi de biznıs..? Jargona yeni sözcükler mi girdi ki?

yok be kardeşim sen anlamadım ben sana detaylı anlatıyım amd business profosyonel işlemci olarak geçer intel extreme profosyonel işlemci olarak geçer bunlar şifrket işlemcisi sanallaştırılmış amd daha güzel

Hmm iyiymiş. Bilgilendirme için thx.

• quote:

quote:

quote:

Hmm iyiymiş. Bilgilendirme için thx.

rica ederim

• Sertan11 S kullanıcısına yanıt
    sadece bilgi fpu floating point unit demektir kayar nokta ünitesi veya bizim eski tabirimizle matematik işlemcisi. ( pentium öncesi x86 lar sx ve dx olarak adlandırılırdı dx işlemcisinde işlemcide fpu bulunurdu sxlerde ise olmazdı o dönemde ve öncesi fpu opsiyon olarak anakarta takılırdı hatta kasalarda turbo tuşu olurdu ki bu tuşla fpu devreye girerdi programcılıkla filan uğraşanlar ve raporlama programlarında ciddi hız arttırımı sağlardı bu gün gelinen noktada gpu nun işlemciye entegre edilmesi gibi bir olay salında)

ortak kullanılan ise l2 cache amd de fpu nun konu ile ilgilisi yok ...

bu arada 8 olan aslında gpu core olarak açıklanıyor bazı sitelerde....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 25 Aralık 2013; 10:49:37 >
  • quote:

sadece bilgi fpu floating point unit demektir kayar nokta ünitesi veya bizim eski tabirimizle matematik işlemcisi. ( pentium öncesi x86 lar sx ve dx olarak adlandırılırdı dx işlemcisinde işlemcide fpu bulunurdu sxlerde ise olmazdı o dönemde ve öncesi fpu opsiyon olarak anakarta takılırdı hatta kasalarda turbo tuşu olurdu ki bu tuşla fpu devreye girerdi programcılıkla filan uğraşanlar ve raporlama programlarında ciddi hız arttırımı sağlardı bu gün gelinen noktada gpu nun işlemciye entegre edilmesi gibi bir olay salında)

ortak kullanılan ise l2 cache amd de fpu nun konu ile ilgilisi yok ...

bu arada 8 olan aslında gpu core olarak açıklanıyor bazı sitelerde....

fpu konu ilgisi olması önemli değil amd fx de ki fpu konusuyoruz tamam işte bende onu diyorum 4 core 8 theard olayın gpu dan kullanıyor theard 8 oluyor theard 8 olması da gpu bağlamışlar bu işlemci hem mimari hemde gpu güç alıyor single theard perfomans 35% artış olucak inşllah daha fazlası olur işlemci yi alanlar daha çok memnum olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan11 -- 25 Aralık 2013; 13:01:51 >

• ben şunu belli ediyim ben lunix kullanmıcam windows a baylıyorum bana çok yetiyorsanız amd fx çok rahat yeter hatta fazla bile yeter ben lunix kullanıcam diyorsanız ben windows dan nefret ediyorum diyorsanız i7 alın çünkü grafik birimi hd 4000 den güç aldığı için hem o yüzden destekleniyor amd fx işlemcilerin chipsetleri lunix desteklemediği için o yüzden ucuz i7 nin grafik birimi hd 4000 300 tl değerin de olduğu için işlemci o yüzden pahalı yani o yüzden lunix ler sırf grafik birimi hd 4000 ler için olduğu için pahalı yani amd fx ile i7 nin özellikle bu rakipler birbirine fiyatları da böle rakip ve şimdi amd fx ile i7 fiyatları aynı olsa ps4 ve xbox one gibi aynısı olur öle rakip olurlardı ama bu fark bişey amd fx de grafik birimi yok i7 grafik birimi var ikisi de bu yüzden ucuz ve pahalı fark ı var eski den amd atlhon ile pentium 4 de yine aynısı vardı ucuz pahalı fark ı var çünkü amd atlhon da grafik birimi yok pentium 4 de grafik birimi var yani amd athlon ların chipset leri lunix desteklemiyordu pentium 4 linux i destekleliyordu

• pc ye Windows 8.1 pro 64 bit yükledim pc uçuyor yok böle bişey çok hızlı herşeyi çok hızlı yüklüyor ve ram i sonuna kadar kullanıyor bu da demek oluyor ki pc daha demek neyse işlemci amd fx 8350 işlemci hızını bu sürüm belli etti
  • amd opteron x1150 nin tek cpu versiyonu AMD A10 7850 k nın tek çekirdek hızının bağa artması ve tek kötü haberi l3 olmaması hayal kırıklığı oluyor içine bol teknoloji eklenmiş ve çekirdeklerde büyük iyileştirmeler var

AMD’nin merakla beklenen yeni nesil APU ailesi Kaveri’nin en üst seviye üyesi A10-7850k’ya ait performans testleri sonunda gelmeye başladı.

Önceki Richland modeline göre performans ve güç tüketimi konusunda ciddi ilerlemeler kaydeden 7850k, salt işlemci performansı bakımından AMD’nin Fx 6100, İntel’in de giriş seviye i5 işlemcileri ile benzer performans gösteriyor. Öte yandan dahili grafik birimi birçok oyunu Full HD çözünürlükte akıcı bir şekilde oynatabiliyor. Ayrıca kaveri serisinin hız aşırtma konusunda da oldukça başarılı olduğunu belirtmeliyim. Anandtech’in stok fanla yaptığı denemelerde 7850k 4.4 Ghz hıza sorunsuz hıza çıkıyor. Harici hava soğutucu ile 5 Ghz hıza ulaşanlar da mevcut.

Kaveri güç tüketimi ve performans açısından başarılı bir işlemci ailesi olacak gibi. Öte yandan ben biraz daha fazlasını bekliyordum ama mevcut sonuçlar da gayet iyi. Mimari güncellemeler gerçekten de işe yaramış anlaşılan ama düşük güç tüketimi için saat hızlarının kısılması ve L3 önbelleğin olmaması Steamroller mimarisinin tam gücünü görmemizi engellemiş gibi. Bu yıl Steamroller mimarili FX işlemci de gelmeyeceğini hesaba katarsak 2015′ten önce AMD’den ciddi bir sıçrama gelmeyecek gibi.

Kaveri serisini uygun fiyatlı oyun sistemi kurmak isteyenlere şiddetle öneririm. Dahili grafik birimi gerçekten de çok güçlü. Ayrıca R7 serisi ekran kartları ile bir arada çalıştığında ( Hybrit Crossfire ) oyun performansı muazzam bir şekilde artıyor. Üstelik daha Mantle ve HSA ile karşılaşma fırsatı da bulamadık. O yüzden Kaveri hakkında net bir şeyler söylenmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var.

• Hikayemiz; 2011 yılında AMD’nin, dahili grafik arabimine sahip Intel Sandy Brigde versiyonlarına cevap niteliğindeki “Fusion” ile başlıyor…

AMD’nin 2011 yılının başlarında piyasaya sürdüğü Llano serisi ile “APU” kavramı ile tanıştık. APU; “Accelerated Processing Unit – Hızlandırılmış İşlem Birimi”, CPU ve GPU olarak bildiğimiz iki kavramının birleştirilmiş hali olarak literatüre hızlı bir şekilde giriş yaptı. İlk Llano serisi, Sandy Bridge versiyonlara göre saf işlemci performansı adına daha düşük bir eğri çiziyor olsalar da, AMD’nin Stars kod adlı grafik mimarisi (HD 6000) sayesinde dahili grafik arabirimi konusunda liderlik koltuğuna oturdular.

AMD Llano ile birlikte, uzun bir süredir kullanılan AM3 soket yapısında zorunlu bir değişime gitmek zorunda kalmıştı, çünkü APU’lar; işlediği görüntüyü bir şekilde dışarı vermeleri gerekiyordu ve FM1 soket yapısı devreye girdi.

2012 ortalarına doğru işlemci ve grafik performansı artırılmış Trinity kod adlı 2. nesil APU’lar piyasaya sürüldü. Soket yapısı, kullanılan dahili grafik arabirimi Radeon HD 7000 serisi yüzünden tekrar değişerek FM2 soket yapısına geçiş yapıldı. Daha iyi grafik performansı ve işlemci mimarisinde yapılan değişiklilerle daha yüksek işlem gücüyle ikinci nesil Fusion temelli Trinity’ler giriş seviyesi oyun, harici ekran kartından bağımsız çalışan ofis/HTPC sistemler için çok sayıda kullanıcının ilk tercihi oldular.

Yıl 2014 ve 3. nesil APU’ların son örneği olan Kaveri kod adlı işlemciler, AMD’nin geçen aylarda yaptığı büyük bir lansmanın ardından tanıtıldı.

Kaveri, Bulldozer’in geliştirilmiş versiyonu olan Streamroller mimarisini kullanıyor. İşlemcilerde çekirdek sayısı ve modül yapısı, Bulldozer’in devamı olarak aynen korunmuş. Çift çekirdekli modüllerden oluşan Streamroller’da modül içerisinde yer alan çekirdeklerin komut çözümleyici performansı biraz daha artırılmış durumda. Bu, işlemci performansında AMD’ye göre %15′lik bir performans artışı anlamına geliyor. Bulldozer’de, modül içerisinde yer alan çekirdekler bağımsız olarak çalışmıyorlardı. Kaveri’de ise modül yapısı geliştirilerek kayar nokta birimlerinde yapılan iyileştirmeler görüyoruz. AMD’nin HSA (Heterogeneous System Architecture – Heterojen Sistem Mimarisi) adını verdiği yeni bir teknoloji, paralel işlemde çığır açacak gibi görünüyor. Şu an sistemlerimizde kullandığımız işlemci ve grafik arabirimleri, ayrı işlem elemanları olarak tasarlanmıştır ve birlikte verimli olarak çalışmaları genel olarak pek çok yazılım tarafından desteklenmez. Bunun yanında GPU ve CPU, çalışma sırasında ayrı bellek alanlarını kullanır. HSA; CPU’nun iş kuyruğunda çalışan bir yazılımın, tamamen ayrı bir zamanlayıcı tarafından yönetilen bir aygıt sürücüsü yığını aracılığıyla sistem çağrılarını kullanarak GPU’da devre sokması anlamına geliyor. Bu uygulama ile ortaya çıkan paralel hesaplama ve ortak bellek kullanımı sayesinde büyük oranda performans artışı görülüyor.

• hitrojen teknolojisi sayesinde işlemci rahatlamış durumda.
  • Yeni bir Test varmı ? Ama gerçek test. Birçok veriyi karıştırıp malum işlemciyi i inanılmazın üstünde gösterecek testlere hiç gerek yok bence.

İntal in hangisi hatırlamıyorum bir i5 işlemcisi render performansı olarak A10 7850K yı ikiye katlamış. İnansam mı bilemedim.
    Bu konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olsak iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.