Şimdi Ara

AMD A10-7850K multi-threaded - 4 çekirdek 8 thread

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• O zaman harbi sağlam çekirdekler hani böyle şişirilmiş, besili olanlarından koymuşlardır. Bu da singlethread olayında sorun kalmadığı anlamına gelebilir mi?
  • GCN desteklediğine göre Mantle da kullanılabilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

GCN desteklediğine göre Mantle da kullanılabilecek.
    Aslında o 8 thread GPU birimleri ile sağlanıyor da olabilir. Yani 4 CPU + 8 iGPU threadleri. GPU olanlar tamsayı, sayaç, vb... gibi seri işlerde yavaştır kanımca ama paralel işlerde çok kat hızlıdır. Sonuçta GPU içinde 8 adet compute-unit var(her biri 64 paralel + 1 seri işlem birimi) ve CPU mantığıyla iş yüklüyorlarsa belki....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Kasım 2013; 23:10:35 >
  • ramir_han R kullanıcısına yanıt
    amd yavaş yavaş kral olma yolunda ilerliyor inşallah intelin 4770k sı gibi 1000 tlye satmaz işlemcisini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker38

amd yavaş yavaş kral olma yolunda ilerliyor inşallah intelin 4770k sı gibi 1000 tlye satmaz işlemcisini
    8 pipeline'lı tablo standart Bulldozer tablolarıyla aynı. Sanmıyorum 7850K 8 izlekli olsun.

7850k 6800k'dan %10 daha düşük çalışma frekansına sahip ama bu halde %15 daha performanslı olduğu iddia ediliyor. Steamroller'ın Fx modelini yani L3 önbellekli ve daha hızlı olanını görelim. Eğer aynı saat hızlarında %20 civarı daha hızlı olur ve güç tüketimi de düşerse o zaman güzel olur fakat NDA kalkana kadar havanda su dövmek dışında yapacak işimiz yok maalesef .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

8 pipeline'lı tablo standart Bulldozer tablolarıyla aynı. Sanmıyorum 7850K 8 izlekli olsun.

7850k 6800k'dan %10 daha düşük çalışma frekansına sahip ama bu halde %15 daha performanslı olduğu iddia ediliyor. Steamroller'ın Fx modelini yani L3 önbellekli ve daha hızlı olanını görelim. Eğer aynı saat hızlarında %20 civarı daha hızlı olur ve güç tüketimi de düşerse o zaman güzel olur fakat NDA kalkana kadar havanda su dövmek dışında yapacak işimiz yok maalesef .

Alıntıları Göster
    o 4 modül 8 çekirdek manasında da kullanılmış olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen™ 7 5700X 3.4GHz
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

Benim pek umudum yok,

Neden dersen, 8 izlek olsaydı, bi de yeni teknoloji çekirdeğiyle, yüzde 15 ten çok daha fazla performans sağlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

quote:

Benim pek umudum yok,

Neden dersen, 8 izlek olsaydı, bi de yeni teknoloji çekirdeğiyle, yüzde 15 ten çok daha fazla performans sağlardı.

Alıntıları Göster
    4 tane cpu kısmından 8 tane de gpu kısmından gelecek işte. Atıyorum tabiki. Ya tutarsa?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

4 tane cpu kısmından 8 tane de gpu kısmından gelecek işte. Atıyorum tabiki. Ya tutarsa?

Alıntıları Göster
    A10 6800K hemen hemen Fx-6300 ile kafa kafaya performans veriyordu.

7850K daha yüksek performanslı olacağını düşünürsek hangi işlemciye denk gelir sizce?

Ben kesin alacaklardan birisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

A10 6800K hemen hemen Fx-6300 ile kafa kafaya performans veriyordu.

7850K daha yüksek performanslı olacağını düşünürsek hangi işlemciye denk gelir sizce?

Ben kesin alacaklardan birisiyim

Alıntıları Göster
    yeni sistem için alıcam büyük ihtimalle acaba, AMD Radeon R7 260X alıp cf yapsak fiyat performans olarak degermi yoksa fx yada i5 laıp mı ayrı kart kullanmalı??

• 8 thread derken cekirdek başına mi 8 thread
    Bir de A serisinin manası nedir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chromer -- 17 Kasım 2013; 20:31:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chromer

8 thread derken cekirdek başına mi 8 thread
    Bir de A serisinin manası nedir acaba
    Kaveri ler 2 ve dört çekirdekli olacak.
     AMD A10-7850K multi-threaded - 4 çekirdek 8 thread
  • dogo argentino kullanıcısına yanıt
    Tabloya göre çok uzun bir süre veya hiçbir zaman yeni FX görmeyeceğiz
  • işte o veya merak konusu
  • dogo argentino kullanıcısına yanıt
    Bekleyip göreceğiz artık başka çare yok
  • 2014 ün sonunda belli olur artık
  • quote:

hkardeşim alakası bile yok senin anlayacağın amd a10 7850k resmen i7 mantığı işlemci olmuş yani a10 7850k bağa bağa düzelmiş demek büyük gelişme single theard perfomans düzelmiş işte neyse piyasa ya çıksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

O zaman harbi sağlam çekirdekler hani böyle şişirilmiş, besili olanlarından koymuşlardır. Bu da singlethread olayında sorun kalmadığı anlamına gelebilir mi?

zaten hem gpu ile ht var theard artırılmış bu işlemci çekirdek olarak amd fx mantığı olmuş theard olarak i7 mantığı olmuş belli ediyor büyük ihtimal gpu ile ht kullanıyor theard ı resim de ki gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan11 -- 23 Aralık 2013; 13:01:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

Bekleyip göreceğiz artık başka çare yok

sen merak etme fx daha ölmedi fx kesin yapıcaklar heralde 2014 yada 2015 olabilir a10 7850k çok büyük ilerleme var 4 çekirdek 8 theard soket değişyor pcie 3.0 single theard bağa düzelme var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.