Şimdi Ara

Amd A8 5600k , 101 derece ..... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peki ekstra 4x2 aynı ramlerden alsam olur mu? Bu yaz sistemi değiştircem zaten i7, amd r9 ekran kartı ssd anakart ve o anakarta uygun en yüksek frekansta 16gb ram alıcam yaklaşık 4000 yatıracağım bu parçalara ama şu an fazla masraf yapmak istemiyorum 2400 mhz ram yerine başka alternatif varsa lütfen söyleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurkanyy

Peki ekstra 4x2 aynı ramlerden alsam olur mu? Bu yaz sistemi değiştircem zaten i7, amd r9 ekran kartı ssd anakart ve o anakarta uygun en yüksek frekansta 16gb ram alıcam yaklaşık 4000 yatıracağım bu parçalara ama şu an fazla masraf yapmak istemiyorum 2400 mhz ram yerine başka alternatif varsa lütfen söyleyin

Dostum sorun bence frekanslarda 1600 Mhz apu ıcın az o yuzden 2400 alman lazım. bu sıstemı eger vatan'dan aldıysan git anlat durumu yada tek bir yerden toplu aldıysan eğer anlat durumu onlar yardımcı olurlar. 2400 lerı takıp denersin bakalım sonuc ne olucak.
  • hurkanyy kullanıcısına yanıt
    cok gusel pc toplamıssın bende yaklasık 4 yıl once topladım sen ıslemcıdekı ekran kartı ıle kendı taktıgın ekran kartını bır kullanmak ıstıyorsun ben 4 yılın uzerıne bunu dun aksam yapa bıldım oda yabancı kaynaklardan

ilk once ıslemcının crossfıre dıe adlandırdıgımız dualgraphıcs ıcın 3 tane ekran kartı secenegın olması lazım bunlardan bırı 6670 ıse bu olur dıelım ıslemcın ılen uyusan ekran kartın 6670 se yapmak gerekenlerı sırasıyla sana aktarıcam

ilk once monıtor vga kablonu pc nın onboard kısmına takman lazım ekran kartından cıkarıp
    sonra bıosdan ekran kartı secenegı peg dır buyuk ıhtımal onu onboarda getırcen ve pc yı acıcan
    sonra amd catalsty programını kurup performans bolumunda dual graphıcs e tıklıcan orda 2 sını mıkullanmak ıstıyorsun 1 ını mı ona gore etkınlestır dıyıp dual graphıcs yapmıs oluyorsun

aynısını bende yaptım ama bı tuaf oldu dıye bılırım ben benım guc kaynagımdan kaynaklandıgını dusunuyorum onun ıle arastırma yapıyorum ama senın guc kaynagın haylı fazla oldugu ıcın gereklı performansı yakalıcanı dusunuyorum
    gule gule kullan

• Biostan onboard ayarı yapamıyorum :( tuhaf bir bios bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hurkanyy

2400 mhz ram alırım ama sorunu çözme garantisi varmı? boş masraf yapmak istemiyorum
    bu yaz süper br sistem toplayacağım sistem bu==>>
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x99-deluxe-intel-x99-soket-2011v3-ddr4-3000mhz-oc-anakart.html?srt=PU
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-5820k-soket-2011v3-6-cekirdekli-33ghz-15mb-onbellek-140w-islemci.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-240gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-555mb-yazma-510mb.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-16gb-4x4gb-hyperx-predator-ddr4-3000mhz-cl15-135v-xmp-ram.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-380-strix-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=PU

bence ramleri alınca düzelir ama kesin bişey dıyemem.

bu arada bütçeniz ne kadar ? ekran kartı düşük kalmış bana göre. çok yanlış sistem o ramler o anakart nedir çok abartmışsınız. bu sisteme gtx 980 falan almak lazım hatta titan nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn.95 -- 28 Kasım 2015; 21:06:23 >

• dgkn.95 kullanıcısına yanıt
    bütçem 5-6 milyarı bulacak bu yaz için ve sadece işlemci,ssd,ram ve anakart ve ekran kartına ayırdım bu bütçeyi çevre birimim sağlam zaten razerden oluşuyo. ama şu anlık donanıma ayıracağım bütçem yok, öğrenciyim ve paramı bu dönem başka şeylere ayırmak istiyorum.
  • ayrıca sorun ile ilgili olarak ekran görüntüsü atmaya çalıştım ama ekran görüntüsü seçince 50 saatte gönderilmiyor mesajı bu yüzden yazanları bire bir aktarıcağım speccy adlı programda --->

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    CPU
    AMD A8-5600K 82 °C
    Trinity 32nm Teknoloji
    RAM
    8,00GB İkili-Kanal DDR3 @ 669MHz (9-9-10-24)
    Motherboard
    ASUSTeK COMPUTER INC. F2A85-V (FM2 ) 47 °C
    Graphics
    LG FULL HD (1920x1080@60Hz)
    512 MBATI AMD Radeon HD 7560D + HD 6670 Dual Graphics (ASUStek Computer Inc) 13 °C
    2048 MBATI AMD Radeon HD 6670 (ASUStek Computer Inc) 38 °C
    CrossFire Disabled
    Storage
    931GB TOSHIBA DT01ACA100 (SATA) 31 °C
    Optical Drives
    ASUS DRW-24F1ST a
    Audio
    Realtek High Definition Audio

Sorun tam olarak bu , işlemci ısısı çok yüksek bu durumda pc kapanması gerekirken kapanmıyor bile, ayrıca soğutmada sıkıntı yok her şeyi kontrol ettim termal macun bile doğru sürülmüş, lakin işlemcideki gpu ya bakınca gpu ısısı çok düşük iken cpu ısısı çok yüksek ve bu ikiside aynı soğutma tarafından soğutulmakta

crossfire meselesine gelecek olursak programda crossfire disabled gözüküyor ama ekran kartı sürücüsünde eneabled gözükmekte ve herhangibir oyuna girincede dual graphics diye köşede yazıyor burasıda 2. tuhaf olan mesele

3. tuhaf olan mesele ise ramler , 4x2 1600mmhz toplam 8gb olmasına rağmen biosta 1600 yaparsam frekansını pc 2x2 gb (4 gb olarak başlıyor) 1333 yaparsam ise pc 8 gb olarak başlayabilmekte, ayrıca her ne kadar bu frekanslarda başlasada speccy adlı programda ölçülen frekans çoook daha düşük

ayrıca dual graphics aktif iken 2 gb ram grafik ayarlarına gidiyor yani 8 iken 6 gb 4 iken 2 gb kullanılabilir gözükmekte

anakart bios ayarlarında ise şunları yaptım-->tüm fan hızları turbo , sistem performans ayarları extreme , ramlerin frekansları 1333 yada 1600 grafik ayrları ise hem gpudan alacak hemde işlemcinin gpusundan alacak şekilde, seçmiş olduğum hafıza ise 2 gb olduğundan ötürü bu hafıza ramden çekiliyor....

• ramler 669 mhz oldugu için işlemciye çok yuk bınıyor ve ısınıyor.

tam olarak butcen nedır 5 mı 6 bın mı ? sana ıstersen sıstem toplarım. gtx980 i7 skylake ddr4 vs.
    6000 olur bütçem ama en fazla 6500 harcayabilirim, sadece yazları çalışabiliyorum bu yüzden yazın alacağım pc yi . şimdi şu 2400 mhz lik ramlerden alır isem yazın tekrar ram almam gerekir mi diye soracaktım.... ama gerekeceğinden eminim o zaman sormuyorum bile :D :D :D . neyse şu 1600 mhz leri en fazla nekadara nerede satabilirim acaba? yazın toplayacağım pc nin ssd ve ekran kartını şimdi alsam , apu sistemimde kullansam , apunun performansına ve ısınmasına fazla etki eder mi? ramler 1600mhz ama sistem 669 okuyor bu gerçekten çok tuhaf ayrıca en fazla 1333 ile başlatabiliyorum 8 gb gözüksün diye, neden böyle yapıyor olabilir bu sistem?
  • monıtor dahil miydi hocam ? eger dahıl degılse cıkartırız baska bırseyı yukseltırız. bu arada bu ramlerı kullanırsınız sımdı alın apu ya takın sonra yenı sıstemde kullanın. su sogutma da yapabılırız ıstersenız sızın fıkrınız nedır ?
     Amd A8 5600k , 101 derece .....
    monitörüm var , 450 tl civarınca lg monitör boyutundan ve çözünürlüğünden memnunum zaten yeni aldım bu yüzden monitörü çıkartıp daha iyi bir donanım oluştutrabilirsiniz, su soğutma uygun . Ayrıca gerçekten çok iyi bir insansınız ,başka bir yerde açmış olduğunuz amd a8 5600k aşırı ısınma adlı konunuzu şans eseri gördüm benim için bu kadar sorumluluk aldınız gerçekten çok teşekkürler
  • hurkanyy kullanıcısına yanıt
    Hocam sorununuz çok karışık başka yerlerde de sorayım dedim kimse cevap veremedi Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum teşekkür ederim

Resimdeki en alttaki 3 parçayı çıkartıp bunları eklersin istersen. 1550 TL bu üç parça 6400 oluyor toplam.

COOLER MASTER G750M 80PLUS 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
    COOLER MASTER HAF 922 XM MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    COOL MASTER NEPTON 240M SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
  • arkadaşlar 2400 mhz corsair vengeance aldım 4x2 gb , ısınma sorununu çözmedi.. batman arkham knight adlı oyunda batmanin kanatları her yere girip karışıyor, gta 5 te binalar arada kayıp oluyordu şu an binalar kayıp olmuyor. çözdüğü sorun sadece gta 5 teki binalar oldu, ayrıca artık pc kafasına göre bazen 4 gb bazen 8 gb başlamıyor hep 8 gb başlıyor ama 2400 olarak değil 2133 olarak başlıyor. dual graphics aktif ike ve ya işlemcinin gpu sunu kullanırsam çok kasıyor ama amd 6670 ekran kartını kullanınca crossfire olmadan performans daha iyi.
  • işlemcin o ısıya çıksaydı zaten makina kendini kaparıtdı

sen ısıya hangi programlar bakıyorsan

anakartın kendi programıyla bak. muhtmlen farklı değerler okuyor program buda böyle görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.