Şimdi Ara

Amd A8 5600k , 101 derece .....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba yeni bir sistem topladım , sistemde hiç bir şekilde kasma yok ama işlemci ısısını kontrol edince en az 70 derece gözüküyor... ayrıca sistem ekran kartı olarak hd 6670 görüyor ,işlemcinin kendisinde olanı görmesi gerekmiyor mu? apu sistem topladım ama kafam çok karışık, ısı konusunda ve ekran kartı işlemcisi (gpu)konusunda yardım bekliyorum, soğutma sistemimde bir sıkıntı yok kesinlikle onuda söyleyeyim.. termal macunu doğru sürdüm, sistemim şu ==>everest ares x1 kasa, 750 w 80 plus güç kaynaklı , anakart : asus f2a85v fm2 soket, işlemci : amd a8 5600k, işlemci soğutucu : coolermaster hyper 103 , ram corsair vengeance 4x2 (8gb) 1600 mhz , dvd writer =asus green , hdd = toshiba 1 tb 7200rpm, ekran kartı asus hd 6670 2gb , monitör ekran kartına bağlı ayrıca sistemde ekran kartı olarak asus görülüyor :/

• dostum apu sistemde olay ramlerin frekansındadır 1600 mhz çok düşük.

kullandıgın anakart 2400 mhz desteklıyor.

sana ram olarak bunları almanı onerırım.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-2400mhz-cl11-ram.html

edit: apu sistem topluyorsun ekran kartı alıyorsun amaç nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn.95 -- 16 Kasım 2015; 21:45:03 >
  • ekran kartı eski olan ekran kartım, ekstra almadım sadece crossfire yapmak için taktım anakarta, sizce ekran kartını kaldırayım mı? 2400 mhz ram alırsam işlemcinin soğumasına bi katkı sağlar mı ki? şu anda pcdeki ramler %26 da çalışıyo,işlemci %20 vs. gerçekten bir kasma yok crysis 3 ultra hariç fps düşmesi falan yok , ama ısıya bakınca işlemci 101 derece bunu anlayamadım bir türlü, ayrıca apu kullanabilmek için monitörü onboarda mı bağlayayım yoksa ekran kartına bağlarsamda değişen bişey olmaz apu kullanılabilir mi ekran kartı girişinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hurkanyy -- 16 Kasım 2015; 22:06:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurkanyy

ekran kartı eski olan ekran kartım, yedek almadım sadece crossfire yapmak için taktım anakarta, sizce ekran kartını kaldırayım mı? 2400 mhz ram alırsam işlemcinin soğumasına bi katkı sağlar mı ki? şu anda pcdeki ramler %26 da çalışıyo,işlemci %20 vs. gerçekten bir kasma yok crysis 3 ultra hariç fps düşmesi falan yok , ama ısıya bakınca işlemci 101 derece bunu anlayamadım bir türlü, ayrıca apu kullanabilmek için monitörü onboarda mı bağlayayım yoksa ekran kartına bağlarsamda değişen bişey olmaz apu kullanılabilir mi ekran kartı girişinden?

sen ekran kartına tak monıtorun kablosunu ekran kartını kullan ama işlemci iyi sogutulmuyo bence bi sorun var ortada fanlarda yada anakartta guc kaynagında bile olabilir.

ramlerin frekansı dusuk ondan bıle olabilir sonucta apu işlemci kullanıyosun , keske a10 alsaydın ramleride benım attıgım lınktekileri alsaydın cok ıyı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn.95 -- 16 Kasım 2015; 22:13:21 >

• Boştayken 70 dereceyse soğutmada bi sıkıntı vardır yada sensör veya program yanlış gösteriyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunun nerede olduğunu nasıl anlayabilirim? bilgisayarın apu kullandığını ve crossfire olduğunu nasıl anlayabilirim? ve ayrıca 100 derece olunca acayip kasması gerekmez mi bilgisayarın? bf4 oynuyorum hiç bir sorun ve kasma yok bu çok tuhaf
  • hurkanyy kullanıcısına yanıt
    Valla ekran kartı olmasa %100 sorun ramlerin frekansından diyicem de ama ekran kartı var o zaman sorun işlemcinin soğutulmasında bence herşey tamam mi ? Yani termal macun sürüldü mu doğru bir sekilde ve işlemci fani tam oturmuş mu ? İşlemci fani temas ediyor mu ? Güç kaynağında sorun olabilir birde anakart arızası olabilir yanı her ihtimal mümkün sensorlerde dahil. Apu sistemlerde ramlerin frekansi yüksek olmak zorundadır anakart kaç destekliyorsa o MHz de ramler kullanmalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X4 620 için Anakart
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40-70 arasında gider gelir normalde ısı. 70 olması aslında bir şey ifade etmez AMD söz konusu ise.
    Biostan kontrol et bence sistem boşta ısıyı oradan alırsın en iyi. Bir süre bekle sistem açılmadan biosta ısı anlamsız yükseliyorsa işlemcin soğuyamıyor demektir :) işlemci fanı Ayrıca oyun vs. açtığında zaten anormal bir ısı artışı oluyorsa işlemci fanı kasayı uçuracak gibi çalışıyor mu ya da ara ara gaz verir gibi hızlanıyor mu bak.
  • ısınır o yapıcak birşey yok alışacaksınız
  • Çok dikkatli kontrol ettim, termal macun düzgün sürüldü, anakart psu ram hdd ssd hava alan ve verenfanlar hepsi doğru düzgün çaloşıyor, işlemci 3.9 ghzde çalışması gerekirken 4.6 ghz de çalışmasını da anlamadım,çünkü işemcinin özellikler bölümünde 3.9 ghz gözüküyor kitapçıkta. Biosta tek bir ayar yaptım o da yüksek enerji, yüksek performans düşük tasarruf idi acaba bundan kaynaklanabilir mi? Ayrıca her sahip olduğum uygulama ve oyun orjinaldir ama windows 10 korsan maalesef elimde 700 tl yoktu bendekorsan kurdum, korsan win 10 işlemcinin o kadar ısınmasını sağlar mı acaba eğer sağlarsa sorunun win 10 dan kaynaklı olduğunu nasıl anlarım

win10 dan kaynaklandığını sanmıyorum.

işlemcin normalde 3.6 ghz de calısması lazım 4.6 ghz cok fazla sorun bence burda biosdan dusur onu 3.6 ghz yap yada normal sevıyelere al.

yorum okudum ıslemcı hakkında oc ile 4 ghz e ulasıyo dıyor belkıde max 4 dur.

4.6 ghz de calıstıgı ıcın bu kadar ısınıyordur bence bu dedıklerım cok mantıklı.

edit: max 74 derece yazıyo işlemcinin ozellıklerınde 101 derece cok sacma bır deger ılgınc dogrusu

voltaj degerlerıde bu sekılde : 0.825V - 1.475V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgkn.95 -- 17 Kasım 2015; 22:27:15 >
  • dgkn.95 kullanıcısına yanıt
    pardon 4.6 değil 4.3 müş o . arkadaşlar biosta bazı ayarlamalar yaptım ram frekansı bölümü otomatikti ve 1330 gibibi frekans vardı ben onu 1600 yaptım ve öyle başlatttım pc yi bu sefer işlemci 3.6 da otomatik çalıştı ısısı ise 50-60 derece arasında idi ama ramler 8 gb değil 4 gb gözüküyordu bu sefer , işlemi geri aldım ram frekansını otomatik yaptım , anakartın biosunun anamenusunde kocaman olan bölümde performans, normal ve tasarruf bölümünden performansı seçtim bu sefer tekrar işlemci yüksek ısıda çalıştı ama ramler tekrar 8 gb gözüktü ama 1333 mhz frekansta , yani ramler 1600mhz 4 gb gözükünce işlemci soğuyor ama ben 8 gb ram kullanmak istiyorum kalan 4 gb başka bi yere gidiyor gibi, olay bu bende pek anlamıyorum bu işten overclock gibi bişey ğer siz anlattıklarımdan pc nin ne yaptığını anladıysanız yardımcı olurmusunuz ben 8 gb 1600 mhz ile işlemcimi çalıştırmak istiyorum ,işlemci frekansını ne kadar yükseltebilirsem o kadar iyidir ısınmasını engel olacak şekilde, ayrıca win 10 neden o kadar pahalı 250 tl civarı win 10 nasıl bulabilirim, herkes 700 tl vermiyodur herhalde

• Ne yapabilirim?

• Ramlerin yüksek hızda calismasi lazım işlemci apu olduğu için overclocka gerek yok bana kalırsa. Ramler yüksek hızda işlemci normal hızda olsun öyle yapin.

• dediğiniz gibi yapınca sistemde hi bir sıkıntı olmuyor ama ram 8 yerine 4 gb olarak gözüküyo öyle yapınca, ramleri 1600 mhz 8gb yapıp işlemciyi aynı anda 3,6 ghz yapamıyorum, ayrıca soğutmaya yönelik olarak fan hızı ayarlarını nasıl arttırabilirim?
  • Kısacası 8gb ram, 1600 mhz, 3,6 ghz işlemci ve full speed fan ayarını nasıl yapabilirim? Ramler 1600 olunca hafıza kaybediyor 8 yerine 4 oluyor herhalde otomatik olarak paylaşılıyo ramler ama tam olarak neler dönüyor bir fikrim yok,yardımınızı bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgkn.95 kullanıcısına yanıt
    ekstra 8 gb daha ram alırsam şu 4 gb gözükme olayından kurtulabilirmiyim
    kardes kusura bakma yardımcı olmadım. ramlerin frekansı dusuk oldugu için ;

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-2400mhz-cl11-ram.html bunu alırsanız overclock ıle 2400 mhz yaparsınız. anakartınız 2400 mhz desteklıyor.
  • Peki eski ramleri ne yapıcam :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurkanyy

Peki eski ramleri ne yapıcam :/

Dostum keşke almadan önce sorsaydın ya da bilen biriyle alsaydın işte böyle şeyler olabiliyor. İnan senin sorununu çözebilmek için başka kişilere de danıştım ama sorun öyle karışık ki kimse birşey diyemiyor.

Bence sen ramleri değiştir eskilerini de sat. 2400 Mhz al bios'dan ayarla ama ramleri. İşlemcinin de ayarlarını yap, overclock yapabilirsin soğutman iyiyse sen bilirsin tabii yapma istersen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.