Arkadaşlar bir sistem toplamayı düşünyorum ama 790GX mi yoksa 790FX chipsetli anakart alacağıma karar veremedim. Hangisi daha gelişmiş ve O/C'a daha yatkınsa önerir misiniz?
Kesinlikle fx chipsetli anakartları öneririm,bence alacaksan DFİ al http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=17854 OC ye en yatkın kartlardan biri ve malzemesi çok kalitelidir.Kesinlikle pişman olmazsın...
ikisi de basarili secimler olur... FX serisine 4 ekran karti takilabiliyor... GX'ler onboard ekran karti ile geliyorlar... temelde ikiside bezer ozelliklere sahipler ama ekstrem kullanicilar FX serisini tercih etmelidir..
fx kartlar gx lere göre pci slot sayısı fazla olarak gelir,doğal olarak daha fazla ekran kartı ile daha yüksek oyun performansı alabilirsin.AM3 platformundaki işlemcilerle birlikte daha stabil çalışır.Yanlışım varsa düzeltin.
yani tabiki bende fx almak isterdim fakat gx aldım imzamda yazılı sistem yani oc ye yatkın derken amd p2 720 x3'den x4 yaptıgım sistemimi voltajsız 3.3 yapabiliyorum bu anakartla fx alsaydım sanki 3.5 mi yapabilecektim?
bu arada bende dfi alacaktım önerdiler yine bulamadıgım için alamadım KOCA ANKARA'da bulamıyorum işe bak ama dfi leri cok ısınıyor diyorlar ben gigabyteden memnunum