Şimdi Ara

Anakart fırınlama hakkında ??? (GPU gibi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde Asus p4p800-x marka anakart var,478 pinli yani anlayacağınız bayağı eski Sorunuma gelecek olursak arada sırada uzun süreli kullanımda sistem donma yapıyor,bazen önce yavaşlıyor,hafif takılmalar,sonrasında donmalar veya direkt olarak takılma yaşıyorum,tek çözümü reset atmak Her yolu denedim,bios güncelleme ram değiştirme,gpu kontrolü,sıcaklık kontrolü hepsi normal,donanımsal olarak tek anakart kalıyor. Emektar bilgisayarıma masraf yapmak istemiyorum,bu yöntemi denemek kafama esti,fakat...

Acaba gpu fırınlar gibi anakart fırınlaması da yapılabilir mi ? Board üzerinde herhangi bir ezik,devre yanığı,darbe vs. yok. Kaç derecede ,ortalama ne kadar süre fırında tutmalıyım ?

• alakasız bişey yapmış olursun. ekran kartında fırınlamadaki amaç çipsetin veya ram çiplerinin pcp yle arasındaki micro lehimleri tekrar eritip çatlakların giderilmesidir. ekran kartında değil ama ps3 board unda bu işlemi 10-15 kez yaptım ama fırınlama ile değil güçlü fön makinaları ile :) hem işlemci hem ekran kartı board a entegre olduğu için ps3 boardlarında çok fazla rastlanan bişey bu kuru lehim olayı.
    anakartında buna benzer bi sorun olsa yani çipsetin lehimlerinde bi sorun olsa donmaya felan sebep olmaz. o donmaların sebebi kapasitörler. kapasitörleri kontrol et şişen felan varsa onları değiştirerek sorunu halledersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multeci

alakasız bişey yapmış olursun. ekran kartında fırınlamadaki amaç çipsetin veya ram çiplerinin pcp yle arasındaki micro lehimleri tekrar eritip çatlakların giderilmesidir. ekran kartında değil ama ps3 board unda bu işlemi 10-15 kez yaptım ama fırınlama ile değil güçlü fön makinaları ile :) hem işlemci hem ekran kartı board a entegre olduğu için ps3 boardlarında çok fazla rastlanan bişey bu kuru lehim olayı.
    anakartında buna benzer bi sorun olsa yani çipsetin lehimlerinde bi sorun olsa donmaya felan sebep olmaz. o donmaların sebebi kapasitörler. kapasitörleri kontrol et şişen felan varsa onları değiştirerek sorunu halledersin.

Peki çok teşekkür ederim,kapasitörlerde de sorun yok gibi,yani çıplak gözle bakınca.Şu an sistemi kurdum,depoda bayağı bir tozlanmış, sorunsuz çalışıyor durduğu yerde kendi kendi düzelmiş galiba

Kapasitörlerde sorun varsa onu anlamak içinde alet,edavat lazım yani bilgisayarcı yolu gözüküyor, iş maddiyata biniyor Umarım eskiden olduğu gibi,tekrardan sorun çıkarmaz,bayağı olmuştu kullanmayalı,bir videoda hiçbir tepki vermeyen,ölü ekran kartını fırınlama sayesinde çalışır hale getirmişlerdi,acaba anakart içinde böyle bir durum olabilir mi ? diye düşünmüştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: multeci

alakasız bişey yapmış olursun. ekran kartında fırınlamadaki amaç çipsetin veya ram çiplerinin pcp yle arasındaki micro lehimleri tekrar eritip çatlakların giderilmesidir. ekran kartında değil ama ps3 board unda bu işlemi 10-15 kez yaptım ama fırınlama ile değil güçlü fön makinaları ile :) hem işlemci hem ekran kartı board a entegre olduğu için ps3 boardlarında çok fazla rastlanan bişey bu kuru lehim olayı.

Peki çok teşekkür ederim,kapasitörlerde de sorun yok gibi,yani çıplak gözle bakınca.Şu an sistemi kurdum,depoda bayağı bir tozlanmış, sorunsuz çalışıyor durduğu yerde kendi kendi düzelmiş galiba

Kapasitörlerde sorun varsa onu anlamak içinde alet,edavat lazım yani bilgisayarcı yolu gözüküyor, iş maddiyata biniyor Umarım eskiden olduğu gibi,tekrardan sorun çıkarmaz,bayağı olmuştu kullanmayalı,bir videoda hiçbir tepki vermeyen,ölü ekran kartını fırınlama sayesinde çalışır hale getirmişlerdi,acaba anakart içinde böyle bir durum olabilir mi ? diye düşünmüştüm.

anakartın hiç kullanaılamaz halde olsaydı deneyebilirdin. ekran kartlarında da donmalar felan yüzünden fırınlama yapılmıyor, ya hiç çalışmadığından yada ram lehimlerinden kaynaklı ekran da çizgilenmeler felan olduğunda yapılıyor. kapasitör olayına gelince bilgisayarcılar sanmıyorumki bunla uğraşsın. bilgisayarcıların genel mantığı çalışmayan parçayı tespit et yenisini al tak şeklinde. yani tamir sayılmaz bu. kapasitör zaten bilgisaarcılarda da olmaz elektronikçilerde olur. aynı ohm değerlerine sahip kapasitörler bulunmalı. kapasitörlerde sorun olup olmadığını anlamak ölçmekle biçmekle olacak bişey değil, akmamışsa veya şişmemişse onun bozuk olup olmadığını ölçme biçmeylede anlayamazsın. anlaşılsa bile bilgisayarcı buna bakmaz, anakart bozuk yenisini takmak gerekir der olur biter. neyse zaten şişmişse sızdırmışsa bunu gözle görebilirsin ve değiştirebilirsin 2 tane bacağı var lehim yapmayı iyi beceriyorsan kendin bile yaoarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.